Çözüldü✓ Oyun oynarken ekran gidiyor

Baki

80+
Reaksiyon skoru
10
2. El bir kasa almıştım geçenlerde pcyi kurdum ve normal kullanmaya başladım. Surf yaparken falan sıkıntı olmuyor ama oyun oynayınca ekran renkleri birbirine giriyor ve ekran kartı fanları çok hızlı bir şekilde dönüyor. Sıcaklık dercelerine bakınca çok da yüksek olmadığını gördüm. Sorun ekran kartında mıdır? Eğer ekran kartındaysa değiştirmem mi lazım yoksa tamir edilebilir mi?

Donanım;
Gigabyte 970A-DS3P
AMD FX-4320 4.0GHZ
8GB 1333MHZ DDR3 RAM
AMD Radeon HD 7850 2GB GDDR5
Hadron 500WATT Psu

Ekler

• 20210303_191059.jpg
    20210303_191059.jpg
    4.4 MB · Hit: 69
Son düzenleme:
Ekran kartın tertemiz. Sürücüsü de temiz kendisi de.

Bir kere daha psu ve işlemci testi yapar mısın emin olmak için?
Hocam yine aynı sonuç 3 4 saniyede crash veriyor. Bir kaç forum okudum sanırım yeni sürümünde sıkıntı varmış OCCT'nin 6.2.0 sürümünü yükleyip test yapıyorum şu an sonuçları yazarım.

Tamamdır. Ekran kartına da o sürümden test yapın.
Tüm parçaları tekrar 15 dakikalık teste soktum. Ekran kartı sonuçları aynı geldi, Psuda bir hata meydana gelmedi, Cpu da carsh vermedi ama anormal derecede bir soğukluk var %100 testte en fazla 52 dereceye çıktı ortalama 48 derecelerde boştayken 15 derecelerde geziyor nasıl bu kadar soğuk anlamadım. Ek olarak bir de ramleri teste soktum 6 saniyede crash meydana geliyor ve ram kullanımı hiç bir uygulama açık değilken %50 lerde hiçbir şey anlamadım ben bu işten.

PSU ve Ekran Kartı ikisinden birinde sorun var.
İkisini de teste soktum anormal bir durum/hata oluşmadı hocam anlamış değilim. Yarın ekran kartını farklı bir bilgisayara takıp deneyecem bakalım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Umarım ekran kartında sorun yoktur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Harddiskte bir cızırtı sesi var aşırı yavaş çalışıyor sanırım ona da bir el atmam gerekecek.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,226
Üyeler
192,651
Son üye
Yiğithann61
Geri