Oyun oynarken PC kapanıyor

ALL2

80+
Reaksiyon skoru
3
Oyun oynarken PC kapanıyor lakin bu her oyunda olmuyor. LoL, Valorant, CS2, God of War: Ragnarok, warhammer 40000: Space marine 2, GTA 5, Valheim, megabonk gibi oyunları PC de rahatlıkla oynuyorum. Lakin bloodlines 2'yi oynarken PC im aniden kapanıyor ne bir hata ne de başka bir şey direk kapanıyor. Onun dışında bazen oyun oynarken oyunlarda kasmada yaşıyorum 5-10 saniye oyun kasıyor sonra düzeliyor oyunlar M.2 SSD'de yüklü olmasına rağmen. Sıkıntının PSU'dan kaynaklandığını düşündüm ve OCCT programı ile 15 dakika test ettim. Full yükte herhangi bir kapanma olmadı aynı zamanda RAM, CPU ve GPU testlerine de yaptım herhangi bir sorun çıkmadı lakin bu durum bloodlines 2 de oluyor diye olmayacak anlamına gelmiyor aynı sorunu bir kez GTA 5'te yaşamıştım. Kısacası bütün oyunları diken üstünde oynuyorum ha kapandı ha kapanacak. Yardımcı olursanız sevinirim. PSU 750W ve sertifikalı sistemimde görselde mevcut.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-11-06 231441.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-06 231441.webp
    14.4 KB · Hit: 15
bloodlines 2 oyun yeni çıkmış sanırım sisteme fazla yükleniyorsa pc kendini koruma amaçlı kapanır
bende rx580 var tlou oynarken akım korumalı priz kapanıyordu mesela

bloodlines 2 oyun yeni çıkmış sanırım sisteme fazla yükleniyorsa pc kendini koruma amaçlı kapanır
bende rx580 var tlou oynarken akım korumalı priz kapanıyordu mesela
Bunun önüne nasıl geçebiliriz peki çünkü hani oyun oynarken sıcaklık değerlerimde normal işlemci 63-64 dereclerde ekran kartımda 74-75 lere çıkıyor

Bunun önüne nasıl geçebiliriz peki çünkü hani oyun oynarken sıcaklık değerlerimde normal işlemci 63-64 dereclerde ekran kartımda 74-75 lere çıkıyor
grafik ayarlarını düşürüp oynamayı denedin mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oc de yapabilirsin ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum araştırıp yap belki iş görür

oc de yapabilirsin ama ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum araştırıp yap belki iş görür
Evet denedim

Bazen ram stabilitesinde sorun varsa bile OCCT testlerine yansımayabiliyor, expo açıksa onu kapatıp dene bi, genelde ram stabilitesinden oluyor bu tarz sorunlar.

Expo nedir nasıl kapatılır bilmiyorum ki ramler 2666mhz de çalışıyor 4400mhz yi geçtim 3200mhz çekip kaydedip biostan çıktıktan sonra bios a geri dönüyorum yukarı hıza çıkartmama bile izin vermiyor

Hocam kasanın içini açtığımda çok daha farklı bir durumla karşılaştım ben 2x16 olarak 2 ram im var lakin slot 2 ve 4 yada 1 ve 3 olarak takılması gerekirken 1 ve 4 olarak takılı olduğunu gördüm şimdi onları 2 ve 4 olarak ayarladım hatta ben ram mhz değeri mi ayarlayamıyordum bu işlem sonrası ikisinin de mhz sini sabitleyebildim sizce bu durum bu soruna yol açmış olabilir mi

Hocam kasanın içini açtığımda çok daha farklı bir durumla karşılaştım ben 2x16 olarak 2 ram im var lakin slot 2 ve 4 yada 1 ve 3 olarak takılması gerekirken 1 ve 4 olarak takılı olduğunu gördüm şimdi onları 2 ve 4 olarak ayarladım hatta ben ram mhz değeri mi ayarlayamıyordum bu işlem sonrası ikisinin de mhz sini sabitleyebildim sizce bu durum bu soruna yol açmış olabilir mi
çok fazla bilgim yok ama dene bi kere ramlarin mhz yükselttiysen

kankam yorumdakilerin aynısını bizzat arkadaşımın bilgisayarına denemiştik hicbiride olmamıstı sırf onun için psu degistirdi ondan bile degilmiş en sonunda bilgisayarcıya goturduk bios un eskiymiş ondan yapıyor dedi daha da yasamadı sorunu denemeni tavsiye ederim

kankam yorumdakilerin aynısını bizzat arkadaşımın bilgisayarına denemiştik hicbiride olmamıstı sırf onun için psu degistirdi ondan bile degilmiş en sonunda bilgisayarcıya goturduk bios un eskiymiş ondan yapıyor dedi daha da yasamadı sorunu denemeni tavsiye ederim
Hocam bios 2019dan kalmış sürüm versiyonu 2008 yazıyordu az önce en son 4631 sürümüne yükselttim umarım yaptığım şeyler çözüme ulaştırır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,277
Üyeler
184,292
Son üye
wienzz
Geri