Neler Yeni

Oyun oynarken sistem bir anda kendini yeniden başlattı

theunity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
TolgaMetin
Arkadaşlar selamlar, daha demin oyun oynuyordum ve oynarken sistem bir anda kendini resetledi.

Öncelikle belirteyim, ekran kartımı 3 hafta önce değiştirdim ve neredeyse her gün oyun oynadım, testlerini yaptım, bir problem yoktu. Ekran kartına PSU yetersiz kalır, sistemi patlatır diye dün Delta 750W 80Plus Gold full modüler PSU'ya geçiş yaptım. Neredeyse dün tüm gün çoğu oyunu problemsiz ve rahat bir şekilde oynadım fakat demin GTA 5 oynarken bir anda PC kendini resetledi. Sebebini nasıl tespit ederiz?

Bileşenlerim:
  • R5 5600.
  • MSI B550M Pro VDH Wi-Fi
  • Zotac Gaming RTX 3070 Ti.
  • XPG D35G 3200MHz CL16 16x2 32 GB.
  • Delta 750W 80Plus Gold.
Ayrıca loglarda böyle bişey buldum
Sistem önce temiz bir şekilde kapatılmadan yeniden başlatıldı. Bu hata, sistemin yanıt vermeyi durdurması, çökmesi veya beklenmedik bir şekilde güç kaybından kaynaklanabilir.

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Onur Erçakır
önceki güç kaynağına geri geçebilirsin. bir daha kapanma olmazsa sorunun yenisinde olduğunu anlarsın.
güç kaynağını test etmek için occt denen programa stability-power testi yapabilirsin.

theunity

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
TolgaMetin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
önceki güç kaynağına geri geçebilirsin. bir daha kapanma olmazsa sorunun yenisinde olduğunu anlarsın.
güç kaynağını test etmek için occt denen programa stability-power testi yapabilirsin.
4 dakika boyunca yaptım herhangi bir sorun yoktu belki ama testte işlemcimin bakım zamanı geldiğini fark ettim sıcaklık değerleri 86 dereceyi gördü ekran kartım maks 73 dereceyi görüyor w dalgalanması olmadı acaba windowsun yeni sürümüyle alakalı yaşadığım bir problem olabilir mi dün akşam yeni gelen güncellemeyi yaptım çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,526
Üyeler
169,139
Son üye
selcuk1111
Top Bottom