Neler Yeni

Oyun Teknoloji Gündem Haberleri

99723

80+ Silver
Türkiye'de 40 binden aşagı çıkmaz bide geç çıkıcak o zamana kadar dolar uçar gider daha normal ps5 bile 18-20 k arası degisiyorken
PS5 Pro dünya ile beraber Türkiye'de de aynı anda çıkacak yani geç çıkma falan yok PS5 Pro'nun Türkiye fiyatını kesin olarak size kimse söyleyemez ama dolar bazındaki fiyatı 600 dolar olacağı kesin gözü ile bakılıyor doların artması ile PS5'in fiyatı sabit kalıp sadece PS5 Pro'nun fiyatı artmaz aynı artıyorlar PS5 500 dolar PS5 Pro 600 dolar şu an sıfır kapalı kutu PS5 Slim modellerini 18.500 TL'ye bulabilirsiniz PS5 Pro'da 600 dolar olacak yani özetle PS5 ile arasındaki fiyat farkı sizin söylediğiniz gibi uçurum farklarda olmasının imkanı yok.

Şu an amerikada disksiz spiderman 2 li versiyon alimin 400 dolar. Bence pro model 600 dolardan çıkar dediğin gibi disklisi tabi

Hrz20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Muhammed Can Öztürk
@Yunus274 Hocam elinde ben gibi ps5 fat kasa olanlara önerin nedir acaba?

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,487
İsim
Emre
Discord
necromancerr
bir şey yapmasına gerek yok normal ps5 ler hala cayır cayır çalışacaktır ps4 ve ps4 pro örneğine bakabilirsiniz bu durum için çöp ps4 ü (işlemcisi ps3 işlemcisinden güçsüz ps4 ün) ps4 pro varken bile senelerce desteklediler

99723

80+ Silver
Eğer sizin merak ettiğiniz PS5 Pro çıktığında normal PS5 modellerine ne olacağı ise bunun cevabını zaten verdim tekrardan buraya da yazayım.
PS5 Pro çıkınca normal PS5'lere ne olacak çoğu insanın bu konuda baya cahil olduğunu fark ettim buna da açıklık getireyim hiç bir şey olmayacak normal PS5 modelleri 2031 yılına kadar oyunları şu an olduğu gibi mükemmel bir şekilde oynatmaya devam edecek PS4 Pro çıktığında normal PS4'e ne oldu insanlar The Last of Us Part II seviyesinde bir oyun 1.84 Teraflops gücündeki PS4'de nasıl 1080p sabit 30 FPS çalışıyor büyücü bunlar falan derken adamlar 2022 sonuna kadar PS4'e destek verip Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, God of War: Ragnarök gibi inanılmaz iyi grafikler sunan bu oyunları PS4 gibi 1.84 Teraflops gücündeki cihazda 1080p sabit 30 FPS oynatmaya devam ettiler artık Digital Foundry bile incelerken şaşırıyordu Sony'nin bu 1.84 Teraflops gücündeki PS4'de yaptıklarına yani özetle PS5 kullanıcıları bu konu hakkında endişeleniyorsanız boşa endişelenmeyin.

Son düzenleme:

99723

80+ Silver

Daha Fazla PlayStation 5 Pro Özellikleri Ayrıntılandı​

GIvwY7RWAAEAx8A.jpg
GI5yAJvXkAAZ37N.jpg

Sistem Belleği
Standart PlayStation 5 - 448 GB/s (14 GT/s)
PlayStation 5 Pro - 576 GB/s (18GT/s) - Standart konsola göre %28 artış.

Ayrıca PlayStation 5 Pro'nun sistem belleğinin standart konsola göre daha verimli olduğu, bu nedenle bant genişliği kazancının %28'in üzerinde artabileceği belirtiliyor.

İşlemci
İşlemci standart PlayStation 5 ile aynıdır, ancak Pro'da işlemciyi 3,85 GHz'e çıkaran bir "Yüksek İşlemci Frekans Modu" vardır - standart konsola göre %10'luk bir artış.

Yüksek İşlemci Frekansı Modunda, işlemciye daha fazla güç tahsis edilir ve GPU'nun hızını yaklaşık %1,5 oranında düşürerek GPU performansının yaklaşık %1 daha düşük olmasını sağlar.

Ses
PlayStation 5 Pro'daki ACV, standart PlayStation 5'e göre daha yüksek bir saat hızında çalışarak ACM kütüphanesinin %35 daha fazla performansa sahip olmasını sağlıyor.

- Daha fazla konvolüsyon reverb işlenebilir
- Daha fazla FFT veya IFFT işlenebilir

GPU (Daha önce açıklanmıştı)
- Temel PS5'e göre ~%45 daha hızlı görüntü işleme
- Temel PS5'e göre 2-3 kat daha hızlı Raytracing (bazen 4x)
- 67 TFLOPS 16 bit / 33,5 TFLOPS 32 bit
- PSSR (PlayStation Spectral Super Resolution) Sony'nin FSR (AMD) ve DLLS (Nvidia) ile rekabet edecek kendi yapay zeka yükseltme teknolojisi şu anda FSR 2'den çok daha iyi performans veriyor
- PS5 Pro'nun gelecekte 8K desteği olacak şu anda maksimum 4K çözünürlüğe ulaşıyor
- PlayStation'ın kendi makine öğrenimi teknolojisi ile birlikte çalışacak. Sony'nin makine öğrenimi için özel mimarisi var
- Yükseltme için tam HDR desteğine sahip olacak
- Dinamik çözünürlük yükseltme de desteklenecektir

Ek olarak: Standart PlayStation 5 üzerinde BVH4 çapraz gölgelendirici çalıştıran 18 WGP'ye karşı özel BVH8 çapraz gölgelendirici çalıştıran 30 WGP.

- PS5 Pro PS5 Slim'de olduğu gibi çıkarılıp-takılabilir disk sürücüsüne sahip olacak.
- PS5 Pro, 1TB depolama alanına sahip olacak.

PlayStation 5 Pro kasım 2024'te çıkıyor

Tom Henderson: Playstation Spectral Super Resolution (PSSR) 4K 120 FPS ve 8K 60 FPS'yi hedefliyor.

Son düzenleme:

Hrz20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Muhammed Can Öztürk
İnternette ki bazı kaynaklardan okuduğum kadarıyla ps5 pro'nun gta 6'yı 4k 60 fps çalıştırmasını beklemeyin demişler. Resmen hayal kırıklığına uğradım eğer bu makine gta 6'yı 4k 60 fps'de çalıştıramayacaksa ps5 pro almanın ne anlamı kaldı.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Emre Altun
İnternette ki bazı kaynaklardan okuduğum kadarıyla ps5 pro'nun gta 6'yı 4k 60 fps çalıştırmasını beklemeyin demişler. Resmen hayal kırıklığına uğradım eğer bu makine gta 6'yı 4k 60 fps'de çalıştıramayacaksa ps5 pro almanın ne anlamı kaldı.
Daha 4K 60 FPS bile standart veremiyorlar. 8K 60FPS ye biraz güldüm. Tamamen satis stratejisi. Eger dedigin gibi olursa hayal kirikligi olur.

99723

80+ Silver
PS5 Pro'yu geçtim PS5'de bile GTA VI 60 FPS olacak yanlış kaynağa bakmışsınız.

Rockstar çalışanı Hailin Si'nin GTA VI hakkında söyledikleri;
Geliştirme ekibi, oyunu konsollar için 60 FPS hedefleyecek şekilde yayınlamakta kararlı ve bu konuda kendilerine güveniyorlar.

Geliştirme sırasında ekip, Xbox Series S'ten dolayı bazı zorluklarla karşılaşıyor.
1710958388523.png

Daha 4K 60 FPS bile standart veremiyorlar. 8K 60FPS ye biraz güldüm. Tamamen satis stratejisi. Eger dedigin gibi olursa hayal kirikligi olur.
Native 4K 60 FPS'yi RTX 4090 vermiyor DLSS açınca gerçek 4K mı oynuyor zannediyorsun oyunları artık şunu anlayın yapay zeka çağındayız ve PSSR'ın daha çıkmamış hali bile FSR 2'yi yok ediyor ve PSSR düz PS5 modellerine PS5 Pro'nun çıkışı ile güncelleme olarak geleceği de söyleniyor.
Ps5i de aynı bu şekilde pazarladılar sonucu gördük.
Ne sonucu gördün knk PS5 her oyunda mükemmel performans veriyor su an piyasadaki hangi konsol PS5 performansını veriyor onu geçtim şu an düzeceğin hangi PC'den PS5 performansı alacaksın sen lütfen bilmediğiniz anlamadığınız konularda uzman gibi yorum yapmayın.

Aha sana gerçek sonuç.
PS5'de 120 FPS destekleyen oyun sayısı 150'ye yükseldi ve bu liste sürekli genişlemeye devam ediyor bu arada 150 oyun arasında Sony'nin tüm özel oyunları da dahil.

Son düzenleme:

atahan92

80+
PS5 Pro'yu geçtim PS5'de bile GTA VI 60 FPS olacak yanlış kaynağa bakmışsınız.
Rockstar çalışanı Hailin Si'nin GTAVI hakkında söyledikleri;
Geliştirme ekibi, oyunu konsollar için 60 FPS hedefleyecek şekilde yayınlamakta kararlı ve bu konuda kendilerine güveniyorlar.

Geliştirme sırasında ekip, Xbox Series S'ten dolayı bazı zorluklarla karşılaşıyor.
Alıntıyı görüntüle

Native 4K 60 FPS'yi RTX 4090 vermiyor DLSS açınca gerçek 4K mı oynuyor zannediyorsun oyunları artık şunu anlayın yapay zeka çağındayız ve PSSR'ın daha çıkmamış hali bile FSR 2'yi yok ediyor ve PSSR düz PS5 modellerine PS5 Pro'nun çıkışı ile güncelleme olarak geleceği de söyleniyor.

Ne sonucu gördün knk PS5 her oyunda mükemmel performans veriyor su an piyasadaki hangi konsol PS5 performansını veriyor onu geçtim şu an düzeceğin hangi PC'den PS5 performansı alacaksın sen lütfen bilmediğiniz anlamadığınız konularda uzman gibi yorum yapmayın.

Aha sana gerçek sonuç.
PS5'de 120 FPS destekleyen oyun sayısı 150'ye yükseldi ve bu liste sürekli genişlemeye devam ediyor bu arada 150 oyun arasında Sony'nin tüm özel oyunları da dahil.
Bu konsol 4K 60 Fps için çıkmadımı kendi özel oyununda bile kalite modunda 30 fps örnek olarak Spiderman 2 e hani 4K 60 FPS
Bu arada ben konsola laf etmiyorum yalan soylemelerinden bahsediyorum Xbox series x bile dünyanın en güçlü konsolu iken ps5 den bile azıcık da olsa kötü performans veriyor orası ayrı

99723

80+ Silver
Bu konsol 4K 60 Fps için çıkmadımı kendi özel oyununda bile kalite modunda 30 fps örnek olarak Spiderman 2 e hani 4K 60 FPS
Marvel's Spider-Man 2'nin tüm modları full RTX de çalışıyor oyunda RTX'in kapalı olduğu mod yok Native 4K 30 FPS + Dynamic 4K 60 FPS çalışıyor ve sen bu değerleri beğenmiyorsun üstüne + VRR 120 HZ destekleyen bir TV veya monitörün var ise oyunu 60 FPS den daha yüksek 80-90 FPS'lere kadar oynuyorsun bunu mu eleştiriyorsun sen RTX 4090 da Native 4K 60 FPS oynatamıyor 1600 dolar fiyatlardan başlıyor lütfen yapmayın çok saçmalıyorsunuz artık bir de en komiği eleştirdiğiniz konsol şu an piyasadaki en güçlü ve en iyi konsol bundan iyisi PS5 Pro olacak o da kasım ayında çıkıyor.

Marvel's Spider-Man 2'nin tüm modları full RTX de çalışıyor oyunda RTX'in kapalı olduğu mod yok Native 4K 30 FPS + Dynamic 4K 60 FPS çalışıyor ve sen bu değerleri beğenmiyorsun üstüne + VRR 120 HZ destekleyen bir TV veya monitörün var ise oyunu 60 FPS den daha yüksek 80-90 FPS'lere kadar oynuyorsun bunu mu eleştiriyorsun sen RTX 4090 da Native 4K 60 FPS oynatamıyor 1600 dolar fiyatlardan başlıyor lütfen yapmayın çok saçmalıyorsunuz artık bir de en komiği eleştirdiğiniz konsol şu an piyasadaki en güçlü ve en iyi konsol bundan iyisi PS5 Pro olacak o da kasım ayında çıkıyor.
kral iyi diyon güzel diyon da 4k 120fps ps5 proda dahi gta6 için hayal gibi be.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,607
Üyeler
163,526
Son üye
memo5678
Top Bottom