Neler Yeni

Oyun Teknoloji Gündem Haberleri

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager

"Tüm PS5 Pro Haberleri"​

"Potansiyel olarak sızdırılan ek PS5 Pro özellikleri ve detayları - %60 Raster Artışı, 2 Kat RT Performansı, Eylül 2024 Tanıtımı"​

F4mqWAfXEAA5G_0

GBEFgyYXYAAw0Zi

İşlemci ve Üretim Teknolojisi: PS5 Pro, Viola TSMC N4P teknolojisi ile üretilmiştir ve GFX1115 modeline sahiptir.

CPU Özellikleri: Viola'nın işlemcisi, uyumluluk için mevcut PS5'teki Zen2 mimarisini sürdürüyor, ancak frekans bir kez daha dinamik olacak ve 4.4GHz'e kadar zirve yapacak. Her çekirdek başına 64 KB L1 önbellek, her çekirdek başına 512 KB L2 önbellek ve paylaşılan 8 MB L3 önbellek (CCX başına 4 MB) bulunacak.

Teknolojik Gelişmeler:Trinity, üç temel teknolojinin bir araya gelmesidir: Hızlı depolama (zaten mevcut önemli bir PS5 teknolojisi olan donanım hızlandırmalı sıkıştırma ve açma), hızlandırılmış ışın izleme ve büyütme.

Mimari ve Işın İzleme: Mimari RDNA3'tür, ancak ışın izleme geliştirmelerini RDNA4'ten alıyor. BVH geçişi özel
tamamen shaderlara güvenmek yerine özel RT donanımı tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca, veri ve yürütme sapmalarını azaltmak için iplik sıralamasını içerecek; bu, Ada Lovelace SER ve Intel Arc'ın TSU'suna benzer bir özelliktir.

Shader ve Bellek Özellikleri: 3584 shader, 224 TMU ve 96 ROP bulunuyor. Ayrıca, 16 GB 18 gbps GDDR6 bellek ve 576 GB/s bellek bant genişliği ile 256 bit bellek veri yolu mevcut.

GPU Frekansı ve Performansı: GPU'nun hedef frekansı 2,0 GHz. Bu, teorik olarak en yüksek 28,67 TFLOP performansa ulaşmasını sağlıyor.

Rasterleştirme ve Ray Tracing Performansı: Oberon ve Oberon Plus'a göre %50-60 rasterleştirme artışı ve ham RT performansının iki katından fazla.

Yapay Zeka Teknolojisi: XDNA2 NPU, Sony'nin özel zamansal makine öğrenimi büyütme tekniğini hızlandırmak amacıyla kullanılacaktır. Bu, PS5 Pro'nun temel odaklarından biri olacak; PS4 Pro'da olduğu gibi checkerboard rendering ile benzer bir şekilde, zaman açısından stabilleştirilmiş 4K çıkışını 30 FPS'den yüksek hedef olarak belirlemiştir.

Çıkış ve Duyuru Tarihi: PS5 Pro'nun Eylül 2024'te resmi olarak duyurulması bekleniyor.

PS5 ile PS5 Pro'nun arasındaki devasa fark inanılmaz normal PS5 de bile oyunların mükemmel çalıştığını düşünürsek PS5 Pro'da nasıl bir şov yaparlar acaba.
GBEQ-F6XQAA8fE_

Sony yapay zeka destekli upscale teknolojisi üzerinde çalışıyor PS5 Pro ile kullanıma geçecekler bu teknolojiyi düz PS5 kullanıcılarına da güncelleme olarak gelecek nasıl bir teknoloji derseniz aynı FSR DLSS ile aynı mantık ama ek olarak yapay zeka desteği de olacak özetle Sony de kendi upscale teknolojisini geliştiriyor işin en iyi tarafı şu Sony ne yaparsa en iyisini yapan bir firma çıkış yaptığında baya uzun uzun konuşulacak bu Sony'nin yapay zeka destekli upscale teknolojisi kısaca 8K oyunlarda akmaya hazırlanın. Bu arada bir söylenti daha var yapay zeka upscale teknolojisi gibi kesin değil ama olma ihtimali çok yüksek Sony yapay zeka upscale teknolojisinin yanına bir de kendi özel Frame Generation teknolojisini koyacağını söylüyorlar eğer bu da olursa zaten muhteşem olur her oyunda FPS sayacımız ikiye katlanır bu özelliğin de yine aynı şekilde düz PS5 kullanıcılarına güncelleme olarak verileceğini düşünüyorum.

PS5 Pro'nun çok geliştirici dostu olduğu ve daha iyi ve daha istikrarlı performans elde etmek için çok az çaba harcayacağı söyleniyor.

"Tom Henderson PS5 PRO GELİŞTİRİLİYOR, 2024'ÜN SONLARINDA ÇIKABİLİR"​

Insider Gaming kaynakları PS5 Pro'nun geliştirme aşamasında olduğunu ve 2024'ün sonlarında geçici bir çıkış tarihi ile piyasaya sürülebileceğini doğruladı.
Çok önemli mi yani geçiş yapmalı mıyız acaba düz PS5'den yani ne kadar olsa şu an 20000TL desek bu da çıksa 30000'lere 12 13'lere satsan ps5'i neredeyse 2 katından fazla bir ücret ödemek mantıklı mı gerek var mı yani

99723

80+ Silver
God Of War Ragnarok yazarı Valhalla DLC'den sonra hikayenin henüz bitmediğini söylüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok önemli mi yani geçiş yapmalı mıyız acaba düz PS5'den yani ne kadar olsa şu an 20000TL desek bu da çıksa 30000'lere 12 13'lere satsan ps5'i neredeyse 2 katından fazla bir ücret ödemek mantıklı mı gerek var mı yani
Şimdi dolar artığı için elinizdeki PS5'in değeri de artacak yani 2024 kasım ayında kendi PS5 cihazınızı o fiyatlara vermezsiniz emin olun şu an için bile 12-13 civarları ölü fiyat PS4 Pro satıyorlar o fiyata yani iki katından fazla bir ücret çıkmaz PS5 sahipleri için PS5 Pro'ya geçmek o konuda endişe yapmayın. PS5 Pro geçmeye değer mi derseniz bence evet kesinlikle değer PS5 Pro baya güç fantezisi yapacak çünkü 8K 30 FPS 4K Native çözünürlükte 60 FPS deneyim sunacak normal PS5 de çok iyi cihaz zaten ama ben geçeceğim PS5 Pro cihazına bekliyorum.

Zaten PS5 Pro'nun nasıl olacağının en detaylı bir şekilde bir önceki mesajda yazdım merak eden okusun.

Son düzenleme:

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
God Of War Ragnarok yazarı Valhalla DLC'den sonra hikayenin henüz bitmediğini söylüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi dolar artığı için elinizdeki PS5'in değeri de artacak yani 2024 kasım ayında kendi PS5 cihazınızı o fiyatlara vermezsiniz emin olun şu an için bile 12-13 civarları ölü fiyat PS4 Pro satıyorlar o fiyata yani iki katından fazla bir ücret çıkmaz PS5 sahipleri için PS5 Pro'ya geçmek o konuda endişe yapmayın. PS5 Pro geçmeye değer mi derseniz bence evet kesinlikle değer PS5 Pro baya güç fantezisi yapacak çünkü 8K 30 FPS 4K Native çözünürlükte 60 FPS deneyim sunacak normal PS5 de çok iyi cihaz zaten ama ben geçeceğim PS5 Pro cihazına bekliyorum.

Zaten PS5 Pro'nun nasıl olacağının en detaylı bir şekilde bir önceki mesajda yazdım merak eden okusun.
Öyle bir durumda bende geçiş yaparım 8K ekranımız yok ama en azından 4k 60FPS native oynarız ya da aşırı iyi grafikli oyunlar çıkarsa en azından PS5'in belki 30FPS oynatacağı oyunları biz 60FPS oynarız

99723

80+ Silver
Öyle bir durumda bende geçiş yaparım 8K ekranımız yok ama en azından 4k 60FPS native oynarız ya da aşırı iyi grafikli oyunlar çıkarsa en azından PS5'in belki 30FPS oynatacağı oyunları biz 60FPS oynarız
Bizde en azıdan Samsung M7 monitör var monitördeki frame generation ile 30 FPS sorununu çözüp native 4K çözünürlükte 60 FPS akıyoruz böyle teknolojik özellikleri olmayan monitör veya TV kullananlar için durum daha kötü Native 4K oynamak isterlerse 30 FPS'de oynamak zorunda kalıyorlar.

Son düzenleme:

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,328
İsim
Emre
Discord
necromancerr

99723

80+ Silver
Larian Studios'u sektörden soğuttu herifler.
Xbox Series S patatesine Baldur's Gate 3'ü geliştirmek için o kadar uğraştı adamlar Xbox oyun geliştirme ekibi Larian Studios'a yardıma gittikleri halde Baldur's Gate 3'ü tam olarak yapamadılar baktılar olmayacak Xbox Series S'de bölünmüş erkan özelliğini kaldırıp 720p 30 FPS kilitli bir şekilde daha üç dört gün önce herkes oyunu oynayıp bitirdikten sonra Xbox konsollarına da getirdiler oyunu şimdide oyun almayan Xbot tayfası adamlar Baldur's Gate 3'ü o kadar uğraşarak Series S patatesine geliştirdikleri halde Larian Studios'a destek verip oyunu satın almak varken her zamanki gibi Xbotluk yapıp Baldur's Gate 3'ü Game Pass'e koyun yoksa oynamayız diyorlar :kekw: :kekw: :kekw: :kekw: Larian Studios boşuna uğraşıp emek harcadı Xbox konsollarına bu konsolun müritleri zaten oyun satın almıyor her zaman böylelerdi Game Pass den başka oyun oynamıyorlar diğer bir sebep de zaten Xbox konsolu kullanan kullanıcı sayası çok az bu yüzden bir oyun firması Xbox konsollarını es geçince zarardan çok kar yapıyor boşa kaynak israfı.

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

99723

80+ Silver
Millet oyun ya da DLC bekler. Ben new game plus bekliyorum. Oyunu bitirdikten sonraki en büyük hayal kırıklığım.
Sadece New Game + eklemiyorlarmış o yüzden bu kadar uzun sürmüş güncellemenin gelmesi ben oyunu platinledim zaten büyük güncelleme gelince tekrardan New Game + da bir kez daha akarım.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Xbox Series S patatesine oyunu geliştirmek için Xbox ekibinden Larian Studios'a yardıma gittikleri halde oyun daha üç gün önce herkes oynayıp oyunu sömürdükten sonra Xbox konsollarına da geldi müjde haber şimdide oyun almayan tayfa oyunu Game Pass'e koyun yoksa oynamayız diyorlar boşu boşuna geliştirdiler boşu boşuna uğraştılar bu konsolun müritleri zaten oyun satın almıyor Game Pass den başka oyun oynamıyorlar.

Oyunun X konsoluna çıkamamasının sebebi bölünmüş ekran modunun S'de yapılamamasıydı. Sonra Larian'a yardıma gittiler yine olmadı. Ardından Series S'e bölünmüş ekran özelliği olmadan geleceği söylendi. Yani en başından da yapılabilirdi.

99723

80+ Silver
Oyunun X konsoluna çıkamamasının sebebi bölünmüş ekran modunun S'de yapılamamasıydı. Sonra Larian'a yardıma gittiler yine olmadı. Ardından Series S'e bölünmüş ekran özelliği olmadan geleceği söylendi. Yani en başından da yapılabilirdi.
Aynen öyle yapamadılar zaten doğru düzgün Baldur's Gate 3'ü Xbox Series S patatesine 720p 30 FPS kilitli bölünmüş ekran özelliği olmadan çalışıyor oyun :kekw: :kekw: :kekw: bunları geçtim zaten adamlar oyunda satın almıyor Game Pass'de ne varsa onu oynuyorlar oyuna para vermiyorlar diğer bir sebep de zaten Xbox kullanan kullanıcı sayısı yok denecek kadar az bir oyun firması Xbox konsollarını es geçince zarardan çok kar yapıyor boşa kaynak israfı.

Top Bottom