OYUNA GİRİNCE PC ÇÖKÜP YENİDEN BAŞLATIYOR

#JustM50

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamın aleyküm dostlar stabil çalışan bilgisayarımda bir sorun oldu 1 hafta içinde ve ne olduğunu çözemiyorum sinirden paramparça edicem yardımcı olabilecek fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem
Nitro+ 7800Xt
R5 5600x
B450 Aorus Elite
4x8 Corsair 3600Mhz Ram
Psu Nzxt 750W 80+Gold

Sorun Dying Light 2 oynamak istiyorum oyuna girip 5dk daha olmadan donup yeniden başlatıyor. Ama stres testinde hiç bir şey olmuyor.
Bir çözümü vardır elbet ne yapmam gerekli ?

Son düzenleme:
Selamın aleyküm dostlar stabil çalışan bilgisayarımda bir sorun oldu 1 hafta içinde ve ne olduğunu çözemiyorum sinirden paramparça edicem yardımcı olabilecek fikirlerinizi bekliyorum.

Sistem
Nitro+ 7800Xt
R5 5600x
B450 Aorus Elite
4x8 Corsair 3600Mhz Ram
Psu Nzxt 750W 80+Gold

Sorun Dying Light 2 oynamak istiyorum oyuna girip 5dk daha olmadan donup yeniden başlatıyor. Ama stres testinde hiç bir şey olmuyor.
Bir çözümü vardır elbet ne yapmam gerekli ?
Mavi ekran varsa pc günlüğünden önce bir bak sonra minidumb var o klasörde dosya var mı bir bak bakalım sorun neymiş

mavi ekran değilde hocam oyunda direk donup siyah ekran yeniden başlatıyor dediklerine nasıl bakacağım yardımcı olur musun
Windows un üzerine gel olay günlüğü var orayı aç bakalım hataların sebebi ne en kısa zamanda aldığın sonrasında Windows kuru olan diske Minidump yaz çıkan klöserde dosya varsa yapacağımız işler değişir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğerki o dosyada bir şey yoksa driverlarını temizle eski sürücüyü kur Bios güncelle güncel değilse bu bilgisayara tıklayınca herhangi bir cihazda uyarı varsa sürücülerini güncelle bendede aynı ekran kartı var eski sürümdeyken sürekli oyunum donıyordu sabit sürücü kullanıyorum şuan herhangi bir sorunum yok pc açık değil şuan

1761173846447.webp

sağolasın windows kurulu olan diskte minidump diye klasör/dosya yok ya şöyle bu sanırım mavi ekran için kaydediyor ama bende mavi ekran yemiyor pc direk yeniden başlatıyor. sizin ekran kartınızdaki sürüm nedir şuankini ddu ile sileyim sizinkini yükleyeyim
Windows un üzerine gel olay günlüğü var orayı aç bakalım hataların sebebi ne en kısa zamanda aldığın sonrasında Windows kuru olan diske Minidump yaz çıkan klöserde dosya varsa yapacağımız işler değişir

Eğerki o dosyada bir şey yoksa driverlarını temizle eski sürücüyü kur Bios güncelle güncel değilse bu bilgisayara tıklayınca herhangi bir cihazda uyarı varsa sürücülerini güncelle bendede aynı ekran kartı var eski sürümdeyken sürekli oyunum donıyordu sabit sürücü kullanıyorum şuan herhangi bir sorunum yok pc açık değil şuan

Son düzenleme:
Ekran kartı ya da psu
hocam şöyle ekran kartını yüke sokuyoruz bir şey yok furmark ve occt de ama oyuna giriyorum amd driverı da sağ üstte zaten hemen beliriyor 5dk sonra yeniden başlatıyor önceden rekor kırmıştı 40-45 dk çökmeden oynadım sonra yine bişe oldu heralde.
Psu içinde gücünden yana sıkıntısı oldugunu zannetmiyorum kablolarda sağlam takılı yazılımsal bir şey var gibi

hocam şöyle ekran kartını yüke sokuyoruz bir şey yok furmark ve occt de ama oyuna giriyorum amd driverı da sağ üstte zaten hemen beliriyor 5dk sonra yeniden başlatıyor önceden rekor kırmıştı 40-45 dk çökmeden oynadım sonra yine bişe oldu heralde.
Psu içinde gücünden yana sıkıntısı oldugunu zannetmiyorum kablolarda sağlam takılı yazılımsal bir şey var gibi
Sorunu sadece ve sadece dying light da oyuna girdikten sonra mı yaşıyorsun başka hiçbir oyunda hiçbir programda yaşamadın mı?

ahhh gadaşım ahhhh... daha yeni kurtuldum aynı dertten.

servise gönderim ekran kartı ve anakart dediler anakartı değiştirdim düzeldi çook şükür msi aftrerburner yüklüyse silip denermisin.

ahhh gadaşım ahhhh... daha yeni kurtuldum aynı dertten.

servise gönderim ekran kartı ve anakart dediler anakartı değiştirdim düzeldi çook şükür msi aftrerburner yüklüyse silip denermisin.
Format attım temiz steam indirdim oyunları indirdim amd driver kurdum başka hiç bişe yüklü değil çözülür diye (bios resetledim pil değiştim) bişeye yaramadı rdr2 de deniyorum buda çöken listede var bakalım

Yazılımsalda olabilir donanımsalda olabilir bu sorun. Ama format attım falan demişsiniz, eğer bu tarz şeyleri denemeye rağmen aynı şey oluşuyorsa hâlen sorun donanımsal demektir. Ekran kartı ve psu dan şüpelenin en başta. Sonra ram ve diğerleri olarak ilerlersiniz.

Sorunu sadece ve sadece dying light da oyuna girdikten sonra mı yaşıyorsun başka hiçbir oyunda hiçbir programda yaşamadın mı?
rdr2 de çöktü başka uygulamaların sonuna exe koyuyor şunu yazıyor

The instruction at Ox00007FF9FDF4FC23 referenced memory at Ox00007FF9C9A2429C. The required data was not placed into memory because of an I/O error status of Oxc000000e.

Programı sonlandırmak icin Tamam'a basın

Sonra direk yeniden başlatıyor
Format öncesi (sihost.exe - phoneexperiencehost.exe) bunun gibileri vardı şimdide everything.exe verdi

Yazılımsalda olabilir donanımsalda olabilir bu sorun. Ama format attım falan demişsiniz, eğer bu tarz şeyleri denemeye rağmen aynı şey oluşuyorsa hâlen sorun donanımsal demektir. Ekran kartı ve psu dan şüpelenin en başta. Sonra ram ve diğerleri olarak ilerlersiniz.
bunları farklı donanım parçası takarak anca anlayabilirim değil mi başka çaresi yok gibi

rdr2 de çöktü başka uygulamaların sonuna exe koyuyor şunu yazıyor

The instruction at Ox00007FF9FDF4FC23 referenced memory at Ox00007FF9C9A2429C. The required data was not placed into memory because of an I/O error status of Oxc000000e.

Programı sonlandırmak icin Tamam'a basın

Sonra direk yeniden başlatıyor
Format öncesi (sihost.exe - phoneexperiencehost.exe) bunun gibileri vardı şimdide everything.exe verdi
Eğer sökmeyi "biliyorsanız" ramleri söküp silgi yardımı ile pinlerini temizleyebilirsiniz. Birkaç sene önce web üzerinden netflixe girdiğimde sistem donup yeniden başlatıyordu ramleri söküp kontrol ettiğimde birkaç pinde turunculuk vardı "hafif oksitlenme başlamış" silgi yardımı ile temizleyince sorun düzeldi.

Geri