Neler Yeni

Oyun yapımı için pc toplamak

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
her şey dahil komple bütçe nedir

Ysuflix

80+ Gold

Resdly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
91
İsim
Resdly
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Teknik destek ve yatırım
i5 çok uygun değil dediğim gibi. intel şart değil ama intel baktım ben hep ryzene geçinde ddr5 oluyor diye. ryzen 7 7700lü bir sistemde oyun yapımında nasıl verim alırız?
Dostum sorum o değildi ama bahsettiğin işlemci render pelformansi i9 12900K ya yakındı sanırım sana şuan bir sistem çıkaracam ama bana kriterler lazım

- Render alacaksın
- Yüksek pelformansa ihtiyacın var
- bütçe 45K civarı
- Oyun tasarımında iş görecek

Bu kriterlere göre :

Fiyatı hesaplamadim ama 48K gibi bir değer oluyor kasa koymadım çünkü gereksiz yatırım bana göre evde kendin bile yaoabilirsin bı PC kasası oyuzden onu sonrada alabileceğini düşünerek böyle bir sistem kurdum bu sistem seni 10Yil rahat götürür

Ysuflix

80+ Gold
44.986 yapıyor ama 32gb ram. oyun yapımı 3d render işlerine yetermi 32 emin değilim.
https://www.n11.com/urun/kingston-f...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel (x2)

Can...

80+ Platinum
her şey dahil komple bütçe nedir
bende tam seni etiketliyordum daha iyisin toplarsın diye arkadaşların attıkları sistemler pek güzel değil o kadar para verip o parçaları almazdım şahsen
Mesaj otomatik birleştirildi:

44.986 yapıyor ama 32gb ram. oyun yapımı 3d render işlerine yetermi 32 emin değilim.
https://www.n11.com/urun/kingston-f...akce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel (x2)
böyle sisteme nv2 gitmez dram yok

Ysuflix

80+ Gold
Dostum sorum o değildi ama bahsettiğin işlemci render pelformansi i9 12900K ya yakındı sanırım sana şuan bir sistem çıkaracam ama bana kriterler lazım

- Render alacaksın
- bütçe 45K civarı

Bu kriterlere göre :

Fiyatı hesaplamadim ama 48K gibi bir değer oluyor kasa koymadım çünkü gereksiz yatırım bana göre evde kendin bile yaoabilirsin bı PC kasası oyuzden onu sonrada alabileceğini düşünerek böyle bir sistem kurdum bu sistem seni 10Yil rahat götürür
1. hocam kasasız olmaz o nasıl düşünce allah aşkına :D
2. 10tb hdd lüzumsuz
3. soğutucu çok yüksek
4. ekran kartı 4070 yeterli geleceğini düşünmüyorum 3d render ekran kartından render alıcaz yaniü,
5. psu anlamsız

milenix

80+ Gold
hocam renderdan falan bahsediyoruz i5in pek uygun olduğunu düşünmüyorum oyun yapımı 3d render pek i5 içime sinmiyor
i5 diye küçükseme. 13600k/kf çok güçlü bir işlemci. Ryzen 7 7700x'e denk hatta daha iyi. Oyun yapımında çok önemli değil zaten işlemci. Ekran kartı daha önemli. (Eğer işlemciden render alırsan önemlidir fakat ekran kartıyla tahmin edemeyeceğin kadar daha hızlı render alınabiliyorken işlemciden almak enayilik olur.)

Can...

80+ Platinum

- Render alacaksın
- bütçe 45K civarı

Bu kriterlere göre :

psu para israfı diye yorumladım

Ysuflix

80+ Gold
bende tam seni etiketliyordum daha iyisin toplarsın diye arkadaşların attıkları sistemler pek güzel değil o kadar para verip o parçaları almazdım şahsen

böyle sisteme nv2 gitmez dram yok
aa dram olmadığını bilmiyodum onda. ssd de bi esneklik olabilir. o konuda çok fiyat artışı olmayacak şekilde

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,702
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
hocam renderdan falan bahsediyoruz i5in pek uygun olduğunu düşünmüyorum oyun yapımı 3d render pek i5 içime sinmiyor

monitör klavye mouse falan toplam 50k abi ama 45k sadece kasa düşünüyoruz
Tm yarın sakın kafa ile kapsamlı rander sistemi yaparım işlemciye yüklenmemiz lazım tm ekran kartı da önemli ama işlemci kadar değil asıl işi o yapacak gerekirse 4070 koyucaz zaten de işlemciyi yüksek tutmak için diğer parçalar dan kisabiliriz AM5 de olur bu arada rander performansları yeni nesillerin gayet güzel

Can...

80+ Platinum
aa dram olmadığını bilmiyodum onda. ssd de bi esneklik olabilir. o konuda çok fiyat artışı olmayacak şekilde
exceria g2 olabilir kullanmaktayım kaliteli zararı yok bana

Ysuflix

80+ Gold
Tm yarın sakın kafa ile kapsamlı rander sistemi yaparım işlemciye yüklenmemiz lazım tm ekran kartı da önemli ama işlemci kadar değil asıl işi o yapacak gerekirse 4070 koyucaz zaten de işlemciyi yüksek tutmak için diğer parçalar dan kisabiliriz AM5 de olur bu arada rander performansları yeni nesillerin gayet güzel
abi ama 3d render ağırlıklı olcak yüksek ihtimal 4070ti daha sağlıklı olmaz mı?

Can...

80+ Platinum
aynen arkadaşlar atmışlar da bir yerden eksiltmişler bir yere basmışlar çok güzel sistemler olmamış

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,033
Üyeler
166,867
Son üye
wulfgaard
Top Bottom