Oyuna girince PC kapanıyor

sorun hem psuda hem psu kablosunda
psu kablosunu çoklayıcı prizleri kontrol et yenisini al güç kablosunu değiştir

Evet 12v kanalı sorunlu. PSU değişimi yapın. Bütçenizi belirtirseniz önerebilirim.

Alıntıyı görüntüle
Hocam RX6600, i3-12100F kullanacağım. Ama ileride atıyorum i5-12400F ve RTX 4060'a upgrade edersem de sorun çıkartmasın istiyorum. Öğrenci adamım pek bir bütçem de yok. Hem beni üzmesin, hem F/P ucuz yollu bir şey olsun istiyorum. Öneriniz varsa çok müteşekkir olurum.

Hocam RX6600, i3-12100F kullanacağım. Ama ileride atıyorum i5-12400F ve RTX 4060'a upgrade edersem de sorun çıkartmasın istiyorum. Öğrenci adamım pek bir bütçem de yok. Hem beni üzmesin, hem F/P ucuz yollu bir şey olsun istiyorum. Öneriniz varsa çok müteşekkir olurum.
550w yeterli gelir o sisteme.

Ama geleceğe yönelik istersen:

Bunu almadan önce satıcıya full range modeli olup olmadığını sor. Değilse alma.

550w yeterli gelir o sisteme.

Ama geleceğe yönelik istersen:

Bunu almadan önce satıcıya full range modeli olup olmadığını sor. Değilse alma.
MSI olan bu dimi hocam? Biraz güvenilir bir yerden almak istiyorum. Sizin linktekinde BN yazıyor, bundakinde ise BNL. Fark var mıdır?

MSI olan bu dimi hocam? Biraz güvenilir bir yerden almak istiyorum. Sizin linktekinde BN yazıyor, bundakinde ise BNL. Fark var mıdır?

Evet fark var. İkisinin OEM üreticisi farklı. 650BNL modeli ile 650BN modelini incelemiştim. BNL modeli biraz daha üstün bir modeldi.(ripple değerleri dışında) 550BNL de durum nasıldır bilmiyorum. BN alsanız daha iyi olabilir.

Evet fark var. İkisinin OEM üreticisi farklı. 650BNL modeli ile 650BN modelini incelemiştim. BNL modeli biraz daha üstün bir modeldi.(ripple değerleri dışında) 550BNL de durum nasıldır bilmiyorum. BN alsanız daha iyi olabilir.
Hocam attığınız Akakçe linkindeki PSU İdefix'te satılıyor. Onun dışında Trendyol'da vs. çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. Açıkçası biraz daha güvenilir yerlerden almak istiyorum. Mümkünse Amazon, Hepsiburada, Trendyol gibi yerlerden PSU atabilir misiniz? Amazon olursa şahhane olur.

Hocam attığınız Akakçe linkindeki PSU İdefix'te satılıyor. Onun dışında Trendyol'da vs. çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. Açıkçası biraz daha güvenilir yerlerden almak istiyorum. Mümkünse Amazon, Hepsiburada, Trendyol gibi yerlerden PSU atabilir misiniz? Amazon olursa şahhane olur.

Satıcı amazon. Full range modeli olup olmadığını sor kesinlikle. Eğer full range değilse alma.

Hocam yorumlarına bakılırsa, bence almayın dediğiniz modelden ama 😅
Hayır değil sanırım. Fotoğraftakilere göre full range modeli.

1755478184319.webp

Bu arkadaş hayatında coil whine ın ne olduğunu görmemiş yüksek ihitmalle. Bundan böyle saçma bir yorum yazmış.

1755478140731.webp

Buradanda bakabilirsin aradaki farklara.

İstersen FSP de bakabilirsin. Fakat ripple değerleri olarak daha kötü sayılır bnl'den.

Hocam yorumlarına bakılırsa, bence almayın dediğiniz modelden ama 😅
İleriye dönük bir PSU için ortalama 2,5-3k civarı bir bütçe, daha da kaliteli olsun derseniz 4k makul olacaktır ama asıl sizin bir maksimum bütçe vermeniz tavsiye verenler açısından da daha sağlıklı olacaktır.

Hayır değil sanırım. Fotoğraftakilere göre full range modeli.

Alıntıyı görüntüle

Bu arkadaş hayatında coil whine ın ne olduğunu görmemiş yüksek ihitmalle. Bundan böyle saçma bir yorum yazmış.

Alıntıyı görüntüle

Buradanda bakabilirsin aradaki farklara.

İstersen FSP de bakabilirsin. Fakat ripple değerleri olarak daha kötü sayılır bnl'den.

Hocam çok kötü değilse, aradaki fark çok değilse FSP olanı alıp geçeyim mi? Aslında 2.000'e kapatsam mevzuyu iyi olurdu da daha fazla başımı ağrıtmak istemiyorum, alayım bir tane sağlamından.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FSP olanı sağlam gömmüşler yan forumda. Alıntıdır.

Pek kapsamlı incelemeye sahip değil ancak bulduğum kadarıyla pek iyi bir güç kaynağı olmasa gerek. Ki zaten incelemesi olmayan güç kaynaklarına yanaşmamak gerek.
  • UVP (Under Voltage Protection) koruması yok.
  • OTP (Over Temperature Protection) koruması yok.
  • Kapasitörler Çin malı. Tayvan veya Japon olması gerekir.
  • Bulk cap CapXon, iyi bir marka ancak kapasitesi düşük (330 uF 420V), Hold-Up Time kısa olabilir.
  • Fanı en giriş seviye rulman tipi olan "sleeve" rulmanını kullanıyor. Bu rulmanların ömrü kısadır ve ömrü dolunca ses çıkarmaya başlar.
  • Fan profili agresif, %50 yük üzerinde duyulmaya başlıyor. %80 ve üzeri yükte gürültülü çalışıyor.
  • Son olarak 80+ White olması da bir eksi sayılabilir. Her ne kadar 80+ sertifikası kaliteye etki etmese bile Bronze, Silver, Gold güç kaynaklarının uçuştuğu yerlerde neden white alalım ki :)

Hocam çok kötü değilse, aradaki fark çok değilse FSP olanı alıp geçeyim mi? Aslında 2.000'e kapatsam mevzuyu iyi olurdu da daha fazla başımı ağrıtmak istemiyorum, alayım bir tane sağlamından.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FSP olanı sağlam gömmüşler yan forumda. Alıntıdır.

Pek kapsamlı incelemeye sahip değil ancak bulduğum kadarıyla pek iyi bir güç kaynağı olmasa gerek. Ki zaten incelemesi olmayan güç kaynaklarına yanaşmamak gerek.
  • UVP (Under Voltage Protection) koruması yok.
  • OTP (Over Temperature Protection) koruması yok.
  • Kapasitörler Çin malı. Tayvan veya Japon olması gerekir.
  • Bulk cap CapXon, iyi bir marka ancak kapasitesi düşük (330 uF 420V), Hold-Up Time kısa olabilir.
  • Fanı en giriş seviye rulman tipi olan "sleeve" rulmanını kullanıyor. Bu rulmanların ömrü kısadır ve ömrü dolunca ses çıkarmaya başlar.
  • Fan profili agresif, %50 yük üzerinde duyulmaya başlıyor. %80 ve üzeri yükte gürültülü çalışıyor.
  • Son olarak 80+ White olması da bir eksi sayılabilir. Her ne kadar 80+ sertifikası kaliteye etki etmese bile Bronze, Silver, Gold güç kaynaklarının uçuştuğu yerlerde neden white alalım ki :)
FSP de berbat sayılmaz. Onunda incelemesini yapmıştım. Ripple değerleri fazla. Ve sleeve fan dediğimiz kötü bir fan türünü kullanıyor. Bunun dışında iyi.

Geri