Sabahtan beri oyun oynuyordum, az önce Arena Breakout Infinite oynarken birden PC kapandı. Geri açtığımda Wattman hatası verdi. Oyunu geri açtım ancak oyun açılırkenki sinematiği geçince PC kapanmaya başladı. Ya kapanıp açılıyor ya da 1 saniyeliğine ekranın sol yukarısında ''Cihazınız bir sorunla karşılaştı.'' şeklinde kısmi bir mavi ekran verip gene resetleniyor. Başka oyunlarda deneyeyim dedim, Hunt Showdown'da ise menüye girip oyun aratıyorum ve oyun bulup yükleme ekranı geldiğinde PC resetleniyor. 3-4 dakikalık Furmark testi yaptım 76 dereceyi geçmedi. İşlemci testinde de max 81 derece gördü çekirdeklerin biri. İlk Furmark'ı açtığımda hatta 1 dakika sonra gene resetledi bilgisayar kendini ama sonrakinde bir şey olmadı. Ekran kartını 2. el olarak 1 ay önce aldım ve 1 aydır sorunsuz kullanıyordum sistemimde. Önceki ekran kartı sürücüsüne geri dönmeyi ve Powershell'e ''sfc /scannow'' kodunu girmeyi denedim. Birkaç dosyayı düzelttiğini söyledi ama faydası olmadı.
Ayrıca Windows'taki ''minidump'' klasörünün içi boş gözüküyor. Bilgisayarın çökme sebebini nasıl anlayacağım?
Sistemim: i3-12100F, Sapphire RX6600, 8x2 RAM, Aerocool VX Plus 500W PSU, MSI H610M-E anakart, Samsung 970 Evo Plus 1 TB SSD. Windows 10 Home 22H2.
Tamam.Oyun 3-4 saniyeliğine donuyor, ardından siyah ekran verip restart atıyor. Nadiren sol üst köşede mavi ekran verdiği oluyordu saniyelik.
Minidump'ın içi boş hocam.Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tamam.
Minidump Dosyalarını Paylaşın
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...www.technopat.net
Şuradaki adımları uygulayın, minidump dosyası varsa buraya bir atıverin.
O zaman mavi ekran almamışsınız yahut aldıysanız bile kayıt oluşturmamış.Minidump'ın içi boş hocam.
O zaman mavi ekran almamışsınız yahut aldıysanız bile kayıt oluşturmamış.
Şimdi, biosunuz güncel mi?
Windows ve driverlar güncel mi?
Ek olarak rx 6600ü ne zamandır kullanıyorsunuz? Yani bu sorun aldığınızdan beri mi var yoksa yeni yeni mi ortaya çıkmaya başladı?
Cevabı PSU için açtığınız konuya yazacağım.
RX6600'ü 1 aydır bu sistemde kullanıyorum. Dün sorun vermeye başladı. 1660 Ti taktım 3-5 saat düzgünce oynadım şimdi bunda da restart attırdı. Şöyle bir video çektim. Bir arkadaş ''Sorun çok net belli. PSU'nun 12v kanalı sorunlu. 11.257v aşırı düşük bir değer.'' yazdı diğer bir konuya.
Sorun PSU'da mıdır sizce kesin olarak? Yenisini sipariş vereceğim eğer kesin PSU problemli derseniz. @yusuf7878 @3uncubayezit
Alıntıyı görüntüle
Evet eğer orada yazan değer doğruysa yüksek ihitmalle PSU sorunlu. VX plus serisi zaten iç bileşenleriyle rezil bir seridir.
RX6600'ü 1 aydır bu sistemde kullanıyorum. Dün sorun vermeye başladı. 1660 Ti taktım 3-5 saat düzgünce oynadım şimdi bunda da restart attırdı. Şöyle bir video çektim. Bir arkadaş ''Sorun çok net belli. PSU'nun 12v kanalı sorunlu. 11.257v aşırı düşük bir değer.'' yazdı diğer bir konuya.
Sorun PSU'da mıdır sizce kesin olarak? Yenisini sipariş vereceğim eğer kesin PSU problemli derseniz. @yusuf7878 @3uncubayezit
Alıntıyı görüntüle
PSU için yapabileceğim başka bir test var mıdır acaba? Çok teşekkür ederim. %100 emin olmak adına. Ona göre sizlerden tavsiye isteyip yenisini sipariş vereceğim şimdi.Evet eğer orada yazan değer doğruysa yüksek ihitmalle PSU sorunlu. VX plus serisi zaten iç bileşenleriyle rezil bir seridir.
İşlemciyi ve ekran kartını farklı programlarla yükse sok ve HWmonitor ile voltajlara bak. Aynı değerleri veriyorsa psu sorunlu.PSU için yapabileceğim başka bir test var mıdır acaba? Çok teşekkür ederim. %100 emin olmak adına. Ona göre sizlerden tavsiye isteyip yenisini sipariş vereceğim şimdi.
Evet 12v ve 3.3v kanalları sorunlu. PSU değişimi yapın. Bütçenizi belirtirseniz önerebilirim.