bios dan kontrol ettin mi ram frekanslarınıArkadaşlar merhaba imzamda belirtilen sistemi kullanıyorum 16GB ram olmasına rağmen Days Gone'da sadece 3.7'si kullanılıyor. Bu kullanım sadece Days Gone için geçerli değil genel olarak bütün oyunlarda 3.7 kullanıyor bunun sebebi nedir?
Alıntıyı görüntüle
Evet her şey normal görünüyor.bios dan kontrol ettin mi ram frekanslarını
oyun ayarların değişmiş olabilir belkiEvet her şey normal görünüyor.
Onunla ne ilgisi olabilir ki? Sonuçta 3.7 kullanması normal değil ve sadece bu oyunda değil diğer oyunlarda da aynı kullanım var. Bu yüzden fps drop yiyorum.oyun ayarların değişmiş olabilir belki
Hocam o 3.7 GB olan ram kullanımı değil VRAM kullanımı yani ekran kartından kullanılan bellek miktarını gösteriyor.Arkadaşlar merhaba imzamda belirtilen sistemi kullanıyorum 16GB ram olmasına rağmen Days Gone'da sadece 3.7'si kullanılıyor. Bu kullanım sadece Days Gone için geçerli değil genel olarak bütün oyunlarda 3.7 kullanıyor bunun sebebi nedir?
Alıntıyı görüntüle
Teşekkürler hocam msı afterburnerda direkt bellek kullanımı yazınca ben ram sandım. Peki oyunda fps drop yememin sebebi nedir acaba? Yani sistemim yetiyor 90-100fps arası alıyorum fakat arada sırada fps drop giriyor.Hocam o 3.7 GB olan ram kullanımı değil VRAM kullanımı yani ekran kartından kullanılan bellek miktarını gösteriyor.
Ram kullanımı direk 'Ram' olarak gözüküyor.
Birden fazla nedeni olabilir.Teşekkürler hocam msı afterburnerda direkt bellek kullanımı yazınca ben ram sandım. Peki oyunda fps drop yememin sebebi nedir acaba? Yani sistemim yetiyor 90-100fps arası alıyorum fakat arada sırada fps drop giriyor.
İşlemci ile alakalı olabilirTeşekkürler hocam msı afterburnerda direkt bellek kullanımı yazınca ben ram sandım. Peki oyunda fps drop yememin sebebi nedir acaba? Yani sistemim yetiyor 90-100fps arası alıyorum fakat arada sırada fps drop giriyor.
İmzamdaki sistemimi kullanıyorum.Birden fazla nedeni olabilir.
Sisteminde bir parça nedeniyle olabilir veya oyun optimizasyonu kötüdür gibi.
Sistemin nedir ?
Bildiğim kadarıyla işlemcim ekran kartımı besliyor yani bir darboğaz yok.İşlemci ile alakalı olabilir
Darboğaz değil biliyorumİmzamdaki sistemimi kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bildiğim kadarıyla işlemcim ekran kartımı besliyor yani bir darboğaz yok.