Neler Yeni

Çözüldü✓ Oyunda Ram Az Kullanılıyor

Ukhai

80+ Bronze
Arkadaşlar merhaba imzamda belirtilen sistemi kullanıyorum 16GB ram olmasına rağmen Days Gone'da sadece 3.7'si kullanılıyor. Bu kullanım sadece Days Gone için geçerli değil genel olarak bütün oyunlarda 3.7 kullanıyor bunun sebebi nedir?
1666362010494.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ayberk Çakır
Arkadaşlar merhaba imzamda belirtilen sistemi kullanıyorum 16GB ram olmasına rağmen Days Gone'da sadece 3.7'si kullanılıyor. Bu kullanım sadece Days Gone için geçerli değil genel olarak bütün oyunlarda 3.7 kullanıyor bunun sebebi nedir?
Alıntıyı görüntüle
bios dan kontrol ettin mi ram frekanslarını

Ukhai

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ukhai

80+ Bronze
oyun ayarların değişmiş olabilir belki
Onunla ne ilgisi olabilir ki? Sonuçta 3.7 kullanması normal değil ve sadece bu oyunda değil diğer oyunlarda da aynı kullanım var. Bu yüzden fps drop yiyorum.

Killander

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Jn
Alıntıyı görüntüle
Hocam o 3.7 GB olan ram kullanımı değil VRAM kullanımı yani ekran kartından kullanılan bellek miktarını gösteriyor.
Ram kullanımı direk 'Ram' olarak gözüküyor.

Ukhai

80+ Bronze
Hocam o 3.7 GB olan ram kullanımı değil VRAM kullanımı yani ekran kartından kullanılan bellek miktarını gösteriyor.
Ram kullanımı direk 'Ram' olarak gözüküyor.
Teşekkürler hocam msı afterburnerda direkt bellek kullanımı yazınca ben ram sandım. Peki oyunda fps drop yememin sebebi nedir acaba? Yani sistemim yetiyor 90-100fps arası alıyorum fakat arada sırada fps drop giriyor.

Killander

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Jn
Teşekkürler hocam msı afterburnerda direkt bellek kullanımı yazınca ben ram sandım. Peki oyunda fps drop yememin sebebi nedir acaba? Yani sistemim yetiyor 90-100fps arası alıyorum fakat arada sırada fps drop giriyor.
Birden fazla nedeni olabilir.
Sisteminde bir parça nedeniyle olabilir veya oyun optimizasyonu kötüdür gibi.
Sistemin nedir ?

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
İşlemci ile alakalı olabilir

Ukhai

80+ Bronze

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
İmzamdaki sistemimi kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bildiğim kadarıyla işlemcim ekran kartımı besliyor yani bir darboğaz yok.
Darboğaz değil biliyorum

Top Bottom