Neler Yeni

Oyunda zorlanan ekran kartının ömrü kısalır mı

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
arkadaşlar merhaba başlıktan dediğim gibi modlu assetto corsa oynuyorum trafik modunda yüksek ayarlarda 60 70 fps alıyorum 1080P ekran kartım zorlanuyor haliyle ama 66 derece civarında sıcaklıkları ve vram kullanımı 5gb vs ömrü kısalır mı veya git gide performansı düşer mü ekran kartım 1060 6gb

Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Yunus
Aga her gün tuna tavus gibi yemek yesen senin sağlığın performansı düşmez mi? Tabii ki düşer %95 zorluk üstü ekran kartının uzun vadede ömrünü kısaltır.

hayriye

80+ Bronze
arkadaşlar merhaba başlıktan dediğim gibi modlu assetto corsa oynuyorum trafik modunda yüksek ayarlarda 60 70 fps alıyorum 1080P ekran kartım zorlanuyor haliyle ama 66 derece civarında sıcaklıkları ve vram kullanımı 5gb vs ömrü kısalır mı veya git gide performansı düşer mü ekran kartım 1060 6gb
Hayır kısalmaz ekran kartının ömrü lehimlerin atmasıdır. Lehimlerde 66derecede atamaz.
Diğer bilgisiz arkadaşın dediği mantıkla düşünseydik şu an 1060 6gb kartını hâlâ kullanıyor olamazdın
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağlıklı sıcaklıklarda problem olmaz ekran kartın %100 yükte çalışsın diye yapıldı

Meeagle

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Mustafa ege
İlgilendiği Kategoriler
Fh4
Ekran kartlarının kolay kolay öyle ömrü kısalmaz hocam.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aga her gün tuna tavus gibi yemek yesen senin sağlığın performansı düşmez mi? Tabii ki düşer %95 zorluk üstü ekran kartının uzun vadede ömrünü kısaltır.
Hayır kısalmaz ekran kartının ömrü lehimlerin atmasıdır. Lehimlerde 66derecede atamaz.
Diğer bilgisiz arkadaşın dediği mantıkla düşünseydik şu an 1060 6gb kartını hâlâ kullanıyor olamazdın

Sağlıklı sıcaklıklarda problem olmaz ekran kartın %100 yükte çalışsın diye yapıldı
arkadaşın da dediği gibi ekran kartı %100 çalışsın diye yapılmadı mı

Ekran kartlarının kolay kolay öyle ömrü kısalmaz hocam.
haklısınız hocam benim ekran kartı da biraz eski ya ondan dedim ama güvenlik etiketi üstünde hiç tamir görmedi

Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Yunus
arkadaşın da dediği gibi ekran kartı %100 çalışsın diye yapılmadı mı
doğru diyorsun %100 çalışsın diye yapıldı böylelikle herkes buna güvenecek ve zamanlı eskitme hızlanacak ve tüketim artacak. tebrikler artık kapitalizmi öğrendin ne kadar kibar kullanırsan o kadar kibar tepki görürsün donanımdan. dersen ki ben sürekli donanıma kibarlık yapıyorum (termal macun bakımı-temizleme-öpüp koklama vb.) o zaman dert olmaz.

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
306
İsim
Attila Alpaslan
Tuna Tavus ekran kartı mı? Saçma saçma bilgi yayıyorsunuz. %95 olduğunu nereden çıkarttınız? Kaldı ki biz zaten ekran kartının %100 kullanması için uğraşırız.

Hayır dostum, hiç bir zararı olmaz. Hatta öyle kullanması da gerekir, sıcaklıklar makul seviyede oldukça -ki bu makul bir seviyede şuan- hiç bir şey olmaz.

doğru diyorsun %100 çalışsın diye yapıldı böylelikle herkes buna güvenecek ve zamanlı eskitme hızlanacak ve tüketim artacak. tebrikler artık kapitalizmi öğrendin ne kadar kibar kullanırsan o kadar kibar tepki görürsün donanımdan. dersen ki ben sürekli donanıma kibarlık yapıyorum (termal macun bakımı-temizleme-öpüp koklama vb.) o zaman dert olmaz.
Dostum alakası yok? Kapitalizm ile bunun alakası ne?
Ekran kartının amacı %100 kullanılmaktır, bunun için koca koca soğutucular inşa edilmiştir üzerine, işlemciler genelde %100 kullanmaz, ancak eğer kullanılıyorlarsa -render gibi işler için- 360/420mm sıvı soğutma kullanılır.

Sonuç olarak aynı yere çıkıyoruz farkındaysan,
Ekran kartı %100 kullanmalı,
%100 kullandığı için güzelce soğutulmalı,
güzelce soğuması için termal macunu kurudukça yenilenmeli.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tuna Tavus ekran kartı mı? Saçma saçma bilgi yayıyorsunuz. %95 olduğunu nereden çıkarttınız? Kaldı ki biz zaten ekran kartının %100 kullanması için uğraşırız.

Hayır dostum, hiç bir zararı olmaz. Hatta öyle kullanması da gerekir, sıcaklıklar makul seviyede oldukça -ki bu makul bir seviyede şuan- hiç bir şey olmaz.

Dostum alakası yok? Kapitalizm ile bunun alakası ne?
Ekran kartının amacı %100 kullanılmaktır, bunun için koca koca soğutucular inşa edilmiştir üzerine, işlemciler genelde %100 kullanmaz, ancak eğer kullanılıyorlarsa -render gibi işler için- 360/420mm sıvı soğutma kullanılır.

Sonuç olarak aynı yere çıkıyoruz farkındaysan,
Ekran kartı %100 kullanmalı,
%100 kullandığı için güzelce soğutulmalı,
güzelce soğuması için termal macunu kurudukça yenilenmeli.
çok güzel ve ince anlatmışsınız teşekkür ederim hocam

Telefonunu Çıkra

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Ahmet Berat AĞCA
Ekran kartı ve İşlemci yük altında diye bozulma ile karşılaşmaz. Isınıyordur veya elektrik devresinde komplikasyon vardır o zamana bozulur.

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Ekran kartı ve İşlemci yük altında diye bozulma ile karşılaşmaz. Isınıyordur veya elektrik devresinde komplikasyon vardır o zamana bozulur.
benim demek istediğim ekran kartım eski ve assetto corsa modlu da 60 70 fps zorluyo sorun olur mu sıcaklık değeri gayet güzel ama

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Onur Kartal
İşi ne ekran kartının bırak çalışsın bozulursa yenisini alırsın : )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,136
Üyeler
161,225
Son üye
Maviş Alkan
Top Bottom