oyunlar hangi depolama alanına yüklenmeli?

kvnc72

80+
Reaksiyon skoru
67
Ben yeni bir bilgisayar alacağım ve içinde SSD ve HDD olacak hangisine windows hangisine oyun yüklemeliyim?

SSD bulunan bir sistemde Windows kesinlikle SSD'ye kurulmalı.
Oyunları ise SSD'ye veya HDD'ye kurabilirsin, FPS anlamında bir fark olmaz.
Ancak GTA 5 gibi yüklenme ekranları aşırı uzun süren oyunları SSD'ye kurmanda fayda var.
SSD'ye kurulan oyunların yükleme ekranları HDD'ye kurulduklarındaki süreye göre daha kısadır.

Oyunları HDD windowsu ise SSD ye.

İşletim sistemi kesinlikle SSD'ye. Oyun işi ise kişiden kişiye değişir. Sabır taşıysanız GTA V'i bile HDD'ye yükleyebilirsiniz.

windows u ve yükleme süreleri uzun süren oyunları ssd ye onun dışındakileri hdd ye kurmanı öneririm

SSD ve HDD kapasitesi kaç gb?
ssd 480 hdd 1 tb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

SSD bulunan bir sistemde Windows kesinlikle SSD'ye kurulmalı.
Oyunları ise SSD'ye veya HDD'ye kurabilirsin, FPS anlamında bir fark olmaz.
Ancak GTA 5 gibi yüklenme ekranları aşırı uzun süren oyunları SSD'ye kurmanda fayda var.
SSD'ye kurulan oyunların yükleme ekranları HDD'ye kurulduklarındaki süreye göre daha kısadır.
mesela ben ssd ye gta 5 kurucam the forest ve valorant gibi oyunları hdd ye kurmalıyım demi?

ssd 480 HDD 1 tb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

mesela ben ssd ye gta 5 kurucam the forest ve valorant gibi oyunları HDD ye kurmalıyım demi?
The Forest'da mağaralara girerken anlık takılmalar olabiliyor, bunu engellemek için SSD'ye yüklemende fayda var.
Ancak Valorantı HDD'ye kurabilirsin, SSD ile arasında bir fark olmaz.

The Forest'da mağaralara girerken anlık takılmalar olabiliyor, bunu engellemek için SSD'ye yüklemende fayda var.
Ancak Valorantı HDD'ye kurabilirsin, SSD ile arasında bir fark olmaz.
tamam teşekkürler

Ben yeni bir bilgisayar alacağım ve içinde SSD ve HDD olacak hangisine windows hangisine oyun yüklemeliyim?
SSD ye yüklemen senin için daha iyi olacaktır örneğin açılma hızı olarak

Geri