Oyunlara harcanılan süreyi bu tür sosyal aktivitelere harcasak nasil olurdu?

3 4 bin saat oyun oynayarak çok zaman öldürdük ama bence yapmamız gereken görevleri yaptıktan sonra kontrollü oyun'un yararları var. FPS gibi Oyunlar, Göz-Beyin koordinasyonunu, Strateji oyunları Planlamayı, Yarıs oyunları refleksleri gelistiriyor, gibi.
Babama oyunlarin faydalı olduğunu kanıtlamaya çalışırırken

Simdi düsündum ornegin herhangi bir oyunda 3 4 bin saati olanlar var. İyi bir aimi oluyor.

Şimdide 3000 4000 saat piano çalmış keman calmis yada farkli bir alanda ugrasmis birini düsünün. Sizce nasıl

İkisini de yaparsın. 10k üzerinde cs saatim var. Betasından beri oynuyorum. Yani 2004'ten beri.

Yaklaşık 20 senedir de bateri çalıyorum. Nasıl?

oyunlar da bir tür sosyal aktivitedir bence. kimisi kafelerde takılmanın suyunu çıkarır, kimisi oyun oynamanın suyunu çıkarır. aslında ortada normal olmayan bir durum yok. bilgisayar oyunlarıyla ilgili genel olarak bir önyargı var. bilgisayar oyunu oynayan asosyalmiş gibi düşünüyor herkes. ama abartılmadığı sürece bilgisayar oyunları da güzel bir sosyal aktivitedir.

Simdi düsündum ornegin herhangi bir oyunda 3 4 bin saati olanlar var. İyi bir aimi oluyor.

Şimdide 3000 4000 saat piano çalmış keman calmis yada farkli bir alanda ugrasmis birini düsünün. Sizce nasıl
Öyle düşünürsen 30 dolarlık oyun aldın ve 200 saat oynadın diyelim 30 dolara 1 veya 2 gun piyano calarsın mesela

Mesela pilotluktan örnek verirsem bir pilotun 3000 4000 uçuş saati olduğunda o pilot baya bir tecrübeli sayılıyor. O kadar saatti hangi işe veririrsen artık o işin piiri olmaya yaklaşırsın. Belki usta kadar bilmezsin ama ortalamanın çok daha üstünde olursun. Ders çalışsan ÖSYM ile yarışırsın gibi gibi. Ama gel gelelim her şey öyle kolay olmuyor. Piyano çalmak için başta bir eğitim ve piyano lazım bunlarda para. Bir hobi için para lazım. Ekonomi bu haldeyken bir hobi edinmekte çok zor. Toplumsal ve maddi refaha sahip olduğumuzda insanların çok daha fazla hobisi olacak telefona bilgisayara bakmicaklar. Şuanda oyun hayattan bir nebze uzaklaşıp o süreçte mutlu olmanın en basit ve kolay yollarından biri olduğu için durum bu.

eski hobilerin yeni hobilerden daha iyi oldugunu soyleyenlerin hepsinin ortak ozelligi +40 yas olmasi :/

3 4 bin saat oyun oynayarak çok zaman öldürdük ama bence yapmamız gereken görevleri yaptıktan sonra kontrollü oyun'un yararları var. FPS gibi Oyunlar, Göz-Beyin koordinasyonunu, Strateji oyunları Planlamayı, Yarıs oyunları refleksleri gelistiriyor, gibi.
Vaooov farklı ve güzel bir bakış açısı.
Ama temelde arkadaşı haklı gördüm. Bir alanda Uzman olunabilecek süreler bunlar.

haklisiniz bence, benim de toplam oyunlara ayirdigim sure 1000 saat felandir ortalama olarak ve ben bu sureyi daha iyi degerlendirebilirdim ama yapmadim, cunku oyun oynamak beni daha mutlu ediyor ve eglendigimi hissediyorum ayrica oyunlarin nasil bagimli edici ozelliklerinin oldugunu da gayet iyi biliyorsunuz... mesela pianodan ornek vermissiniz sizce arkadasinizla bir oyun oynamak mi daha eglenceli ve kolay yoksa 0'dan muzik aleti calmayi denemek mi? insan kendisini ne mutlu ediyorsa ona yoneliyor, mesela insanlar diyor ki ''ben 100 saat su oyunu oynadim ve reflekslerim v.b cok gelisti'' o 100 saat bile daha iyi degerlendirilebilir

Kısaca oyun oyundur sana bir şey katıyormu ve ne kadar sürede ne kattı?
Şahsen git gel zaman geçtikçe keşke mutlu olmak için oyun oynamak yerine mutsuz olsaydım diyorum. En azından beyni başka yerlere odaklayabilirdik küçük yaşta.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,649
Üyeler
184,660
Son üye
Laz.
Geri