Neler Yeni

Oyunlarda Alt+Tab Yapınca Fare 1-2sn Donuyor.

Baihu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Selim Tüylü
Windows Oyun Modu ve Xbox Gamebar gibi özellikler kapalı mı? Görüntü kaydı yapan bir özellik açık olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Windows Oyun Modu ve Xbox Gamebar gibi özellikler kapalı mı? Görüntü kaydı yapan bir özellik açık olabilir.
Bilgisayar tamamen oyuna odaklı bir şekilde ayarla, bildiğim kadarı ile işe yaramayan herşeyi kapattım, gamebar da kapalı kayıt alan bir şey yok.

4PieD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Erkan Dağ
Oyun içi çözünürlük ile masaüstü çözünürlük farklı mı?
Başlat > Odaklanma Yardımı > Kapalı olacak şekilde ayarlayın.
Ayrıca oyunu Tam Ekran oynamak alt tab geçikmesi yaratır.
Yine de DDU programıyla ekran kartı driverını silip tekrar yüklemeni ve chipset driverını da yüklemeni tavsiye ederim. Ardından güç planında Ryzen çıkacak onu seçmelisin driver burada B450 anakart olduğu için https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Yine de DDU programıyla ekran kartı driverını silip tekrar yüklemeni ve chipset driverını da yüklemeni tavsiye ederim. Ardından güç planında Ryzen çıkacak onu seçmelisin driver burada B450 anakart olduğu için https://www.AMD.com/en/support/chipsets/AMD-socket-am4/b450
oyun içi ve masaüstü çözünürlük aynı, odaklanma yardımı zaten kapalı imiş. driverlerin hepsi güncel ama yinede DDU ile deneyeceğim.

Teşekkürler :)

4PieD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Erkan Dağ
Chipset driverını da yüklemelisiniz, ne işe yaradıklarını rahatlıkla görebilirsiniz internette.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Chipset driverını da yüklemelisiniz, ne işe yaradıklarını rahatlıkla görebilirsiniz internette.
Chipset drivirleri zaten yüklü, hepsini anakartın kendi sitesinden güncel olarak kurdum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Yine de DDU programıyla ekran kartı driverını silip tekrar yüklemeni ve chipset driverını da yüklemeni tavsiye ederim. Ardından güç planında Ryzen çıkacak onu seçmelisin driver burada B450 anakart olduğu için https://www.AMD.com/en/support/chipsets/AMD-socket-am4/b450
Vallah dediğiniz herşeyi yaptım, sildim yükledim, sıfırdan yükledim, güç planını değiştim ama ne yazıkki durum aynı :/ olmadı bu ay içinde format atmayı denerim ama bir şey değişeceğini sanmıyorum.

4PieD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Erkan Dağ
Chipset driver yükle ve BIOS günceller misin? Bu ikisi sistemin daha kararlı ve daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Emin olmak için yine de Radeon ayarlarını sıfırlar mısın? Her ihtimali tek tek denemekte fayda var
1) Evdeki TV'yi veya yedek monitör dener misin? Kablo varsa fazladan onları da dene
2) Masaüstü sağ tık görüntü ayarlarından bakıp monitör kaç HZ de çalışıyor? 60HZ'ye getirmeyi dene.
3) SSD, RAM, Ekran Kartı ve İşlemciyi test edebilirsin ayrı ayrı.
4) XMP ile RAM MHZ'yi 3200'e çıkardıysan 3000 MHZ'de dener misin?
Aklıma gelen yöntemler bunlar cevap verirken ayrıca bakıyorum netten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Chipset driver yükle ve BIOS günceller misin? Bu ikisi sistemin daha kararlı ve daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Emin olmak için yine de Radeon ayarlarını sıfırlar mısın? Her ihtimali tek tek denemekte fayda var
1) Evdeki TV'yi veya yedek monitör dener misin? Kablo varsa fazladan onları da dene
2) Masaüstü sağ tık görüntü ayarlarından bakıp monitör kaç HZ de çalışıyor? 60HZ'ye getirmeyi dene.
Chipset yüklü, bios güncel.
Monitör etkilermi aklıma gelmemişti bu, 10 yıllık monitör kullanıyorum 60hz tüplü değil. HDMİ to VGA dönüştürücü ile kullanıyorum o etkilermi bilmiyorum.
Bileşenleri hangi uygulama ile test edebilirim ? Aida 64 kullanıyordum cpu için, ssd için crystal disk mark, ekran kartınıda bi programla test etmiştimde hangisi hatırlamıyorum.
Ramı 3000mhz deneyeceğim, denedikten sonra yazarım ne olduğunu.

İlginiz için çok teşekkür ederim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Bereketoğlu
Herşeyi denedim, en son olarak şuan tv ye bağladım ve sorun mobitörden kaynaklıymış bunu anlamış oldum. ara sıra tv de ikende mouse donuyor alt tab yaparken ama 0.2ms felan yani oda tv den kaynaklıdır diye düşünüyorum, elime para geçtimi ilk fırsatta monitör alacağım. aklımda bi kaç model monitör var ama halen emin olamadım bunun için ayrıyetten bir konu açsam daha doğru olur.

Gerçekten sorunu çözmek için bu kadar ilgili olduğunuz için teşekkür ederim :) iyi bayramlar, iyi formlar.

4PieD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Erkan Dağ
Rica ederim, elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Deneme yanılma yoluyla basitten zorluğa doğru çözülüyor bir şekilde. Geçmiş bayramın kutlu olsun seninde yeni girebildim :)

Top Bottom