Neler Yeni

Oyunlarda Ani Drop Sorunu

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nazmi Kaan
Merhaba, daha öncede bu sorun hakkında bir konu açmıştım ama çözüme ulaşmamıştı, uzun zamandır olmuyordu bu sorun şimdilerde tekrardan yapmaya başladı. Neredeyse 1.5 yıl olucak hala daha çözümüne ulaşamadık. Oyun oynarken bilgisayar 5-6 saniyeliğine hayattan kopuyor, işlemci gpu kullanımı vs 0 a düşüyor. Tüm driverlarım vs. güncel sebebi ne olabilir?
iki fotoğraf da drop un yaşandığı farklı zamanlar.

msi b450m a-pro max
r7 5800x3d
3060-ti
1tb ssd
36gb ram

3. eklediğim fotoğraf da boşta kullanım değerleri, işlemcinin tüm değerlerinin bu kadar eğri büğrü olması normal mi?

Ekler

• drop2.png
    drop2.png
    54.2 KB · Hit: 16
  • drop.png
    drop.png
    55.1 KB · Hit: 16
  • resim_2025-03-04_031839959.png
    resim_2025-03-04_031839959.png
    48.8 KB · Hit: 12

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
format denedinizmi yazılımsal bir sorun gibime geldi temiz bir win 11 kurmayı falan denediniz mi ? veya ürün anahtarı kaçak mı eğer ürün anahtarı kaçaksa böyle şeyler yapabiliyor.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nazmi Kaan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
format denedinizmi yazılımsal bir sorun gibime geldi temiz bir win 11 kurmayı falan denediniz mi ? veya ürün anahtarı kaçak mı eğer ürün anahtarı kaçaksa böyle şeyler yapabiliyor.
50 kere falan format attım, ürün anahtarı da orjinal. Sorunun yazılımsal değil buna kesin eminim çünkü her formatı temiz attım öyle lanet bir sorun ki yani tek yaşayanda benim cidden

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
occt tesi yapın furmark testi yapın eğer bu teslterde de aynı sorunu yaşıyorsanız yüksek ihtimal ya powerde sıkıntı var ya da ssdlerde bir arkadaşım aynı sorunu yaşıyordu en son ssdsi bozuldu yenisini aldı hop sorun yok oldu.

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nazmi Kaan
occt tesi yapın furmark testi yapın eğer bu teslterde de aynı sorunu yaşıyorsanız yüksek ihtimal ya powerde sıkıntı var ya da ssdlerde bir arkadaşım aynı sorunu yaşıyordu en son ssdsi bozuldu yenisini aldı hop sorun yok oldu.
Occt testi yaptiğim zamanda bu dropu yaşıyorum ve test sonlanıyor hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Occt testi yaptiğim zamanda bu dropu yaşıyorum ve test sonlanıyor hocam
Power çok eski 650w sharkoon. ama bunu önceki konuda bayağı bilgili bi arkadaşla konuştum ve power da bi sorun olmadı kanaatine vardık, ssd testi yaptığım zaman onda da bir sorun çıkmıyor

TahinPekmez

80+ Silver
Merhaba, daha öncede bu sorun hakkında bir konu açmıştım ama çözüme ulaşmamıştı, uzun zamandır olmuyordu bu sorun şimdilerde tekrardan yapmaya başladı. Neredeyse 1.5 yıl olucak hala daha çözümüne ulaşamadık. Oyun oynarken bilgisayar 5-6 saniyeliğine hayattan kopuyor, işlemci gpu kullanımı vs 0 a düşüyor. Tüm driverlarım vs. güncel sebebi ne olabilir?
iki fotoğraf da drop un yaşandığı farklı zamanlar.

msi b450m a-pro max
r7 5800x3d
3060-ti
1tb ssd
36gb ram

3. eklediğim fotoğraf da boşta kullanım değerleri, işlemcinin tüm değerlerinin bu kadar eğri büğrü olması normal mi?
anakartin 5800x3d gibi isinan bir işlemci için idarelik olmuş. 3d cpu lar msi in B550 mortar, Tomahawk gibi anakartlarini kullanman tam stabile olur. bu anakartlara x3d ler için özel performans arttırır ve sıcaklık düşürücü mod da var.
senin kullandiginda mosfet soğutucu bile yok. bu da işlemciye stabil güç verimliliği açısından sıkıntı. yoksa bu işlemcinin bu 3060ti yi ile uyumsuzluğu yok.
sonra 36gb ram. hizlari be mesela, anakart ve islemci ile uyumlu mu. psu ne.
bence sen su anakarttan kurtul.

Power çok eski 650w sharkoon
ok

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nazmi Kaan
anakartin 5800x3d gibi isinan bir işlemci için idarelik olmuş. 3d cpu lar msi in B550 mortar, Tomahawk gibi anakartlarini kullanman tam stabile olur. bu anakartlara x3d ler için özel performans arttırır ve sıcaklık düşürücü mod da var.
senin kullandiginda mosfet soğutucu bile yok. bu da işlemciye stabil güç verimliliği açısından sıkıntı. yoksa bu işlemcinin bu 3060ti yi ile uyumsuzluğu yok.
sonra 36gb ram. hizlari be mesela, anakart ve islemci ile uyumlu mu. psu ne.
bence sen su anakarttan kurtul.

ok
Cevap için teşekkürler, bilgisayarı TKA Bilişime yollamıştım ve anakartı dediğiniz modellerden birine seçicektim ama TKA Bilişim beni B450m-a pro maxe ikna etti ve bu anakart yeterli diğerlerinden bi farkı yok vs. diyerek ikna etti bende değişmedim. sorun anakarttan olabilir mi yani?

ramlar corsair vengeance 3600mhz cl16

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
631
İsim
efe araci
Cevap için teşekkürler, bilgisayarı TKA Bilişime yollamıştım ve anakartı dediğiniz modellerden birine seçicektim ama TKA Bilişim beni B450m-a pro maxe ikna etti ve bu anakart yeterli diğerlerinden bi farkı yok vs. diyerek ikna etti bende değişmedim. sorun anakarttan olabilir mi yani?
evet bak ana kartı güncellemeklede çözülebilir uyumsuzluk vb ddr4 ana kartlarda bolca görünebiliyor soğutucu iyi olan uyumluluğu bol olan bir ana kart tercihi yine sorunu çözebilir.

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Göksel Gündüz
Anakarta bios güncellemesi yapmayı denedin mi ? Bir de RAM testine bak belki sıkıntı vardır ?

Bunun dışında aklıma gelen PUBG testi yap. PUBG çok zorlar çünkü hem ekran kartını hem de işlemcini. Önce Nvidia denetim masasından DSR çarpanını 3840x2160 yapıp 4K çözünürlüğünü aktif et. Sonra oyunu ayarlardan 3840x2160 çözünürlükte seçip tüm ayarları maksimum yaptıktan sonra oynamayı dene bir kaç dakika. Eğer bilgisayarın reset atarsa güç kaynağın sıkıntılı olabilir.

Screenshot_1.jpg

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nazmi Kaan
Anakarta bios güncellemesi yapmayı denedin mi ? Bir de RAM testine bak belki sıkıntı vardır ?

Bunun dışında aklıma gelen PUBG testi yap. PUBG çok zorlar çünkü hem ekran kartını hem de işlemcini. Önce Nvidia denetim masasından DSR çarpanını 3840x2160 yapıp 4K çözünürlüğünü aktif et. Sonra oyunu ayarlardan 3840x2160 çözünürlükte seçip tüm ayarları maksimum yaptıktan sonra oynamayı dene bir kaç dakika. Eğer bilgisayarın reset atarsa güç kaynağın sıkıntılı olabilir.

Alıntıyı görüntüle
Yarın deneyip testini atacağım, PUBG yüklü değil. cyberpunk da falan işe yarar mı?

TahinPekmez

80+ Silver
k

ramlar corsair vengeance 3600mhz cl16
aradaki fiyat farki ayağına elindekini satmışlar

nazmy6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Nazmi Kaan
istersen dene 4k çözünürlükte. bilgisayar reset atarsa güç kaynağın problemli olabilir.
Deniyorum şimdi

istersen dene 4k çözünürlükte. bilgisayar reset atarsa güç kaynağın problemli olabilir.
7 dakika boyunca, 4k ayarlarda ve ultra çözünürlükte oynadım ve bi sıkıntı çıkmadı. hatta çok az kasmalarla oynadım yani 1-2 saat oynasam rahatsız etmezdi bile

Ekler

• test.png
    test.png
    122.6 KB · Hit: 4
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,485
Üyeler
169,132