Oyunlar'da Ani takılmalar

Matiy

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba öncelikle eski sistemimi güncelledim 1,2 Ay önce ve on numara çalışıyor gelelim sistem özelliklerime

Intel® Core™2 Quad Q8300 İşlemci

Kingstone 2*2=4 GB Ram 800mhz CL 6

Zotac Geforce GT1030 2GB Ekran Kartı

James Donkey 120GB SSD

500GB Seagete Harddisk

Msi G31M3-V2

300Watt PSU

Sorunum Şu bu sistemim'de tek 2.el olan parça Seagete 500GB Harddisk , HDD Tune Pro Programın'da Healt Kısmına Baktığım'da en alt kısımlarda
(C7) Interface CRC Error Count Resimler'de görüldüğü üzere böyle bir sorun gördüm. Grand Theft Auto V Oynarken directx 11 1080P Full Screen
High Ayarlar'da Oynarken Ani Takılmalar oluyor ve ben bir şeyin daha farkına vardım sistemim'de sadece SSD varken hiç bir sorun yok HDD takılınca
sanki yavaşlamalar ortaya çıkıyor sorun HDD'de olabilirmi veya Grand Theft Auto V oynarken İşlemcim 80,85 Derecede %100 Kullanım'da Ekran
Kartım 67 70 Dereceler'de Seyrediyor %90,%93 Kullanımlarda Geziyor sizce sorun Hangisin'de

Yardımlarınızı Esirgemeyin Lütfen. Not: Termal Macunu Yenilicem Sorun Çözülürse Çözüldü olarak atarım
Pazartesi Elimde olur Satın Aldığım ürün ---> Cooler Master HTK-002 Yüksek Performanslı Termal Macun

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    40.6 KB · Hit: 58
psu çok düşük gibi geldi gözüme

CPU hızın dalgalanıyor olabilir throttlestop yardımıyla işlemci hızlarını sabitler misin.

MSİ AfterBurner programıyla baktım dalgalanma yok sadice aniden düşüşler oluyor tekrar toparlayıp devam ediyor

En büyük şüpheli depolama birimin. Hddler artık windowsun kendi okuma/yazma taleplerini bile çok zor karşılarken arkada oyun açtığında bu tarz problemlere sebep oluyor. Özellikle 4 sene üstü HDDlerde kullanımla birlikte oluşan bozulmalar hatalara ve droplar sık sık sebep olabiliyorlar.
Eğer HDD sağlığın iyiyse ve çok iyi muhafaza ettiğin için defermasyon oluşmasına ihtimal vermiyorsan ram yetersizliğinden veya ekran kartının kendini yüksek sıcaklık sebebiyle yavaşlatması da mümkün. MSI afterburner üzerinden ram kullanımı/ ekran kartı sıcaklığı ve kullanımı/ işlemci sıcaklığı ve kullanımıyla birlikte FPS değerlerini açarak takip edin. FPS düşmesine sebep olan noktalarda hangi bileşenin kullanımında sıkıntı olduğuna bakarak problemin kaynağını bulabilirsiniz.

Arkadaşlar Şuan'da Windows 10 Home Geçmek için USB yi hazırlıyorum dediklerinizi yapıcağım ve HDD LowLevel Programıyla bir Temizliyeceğim İçten İçe sonra Oyunları Tekrar yükliyeceğim formatı(ssd)ye attıktan sonra tekrar msi programıyla bakıcam Unutmayın Oyunlar HDD oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sıcaklıkları ilk yazdığım makalede var

Geri