Neler Yeni

Oyunlarda anlamsız düşük fps alıyorum

LuXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Anıl Sağlam
Arkadaşlar pcyi aldığımdan beri var bu ve parçaların garantisi sanırım bitti.

Benden daha düşük sistemlerin videolarını izliyorum , örneğin videoda ki sistem valoda 200 fps rahat alıyorken ben 120 zor alıyorum
ASUS PHOENİX 1650S OC 4GB var bende acaba tek fanlı oldugu için mi düşük fps alıyorum yoksa virüs vs mi var pcyi 2-3 defa sıfırladım.

Tüm parçalarım ;
- ASUS PHOENİX 1650S OC 4GB
-RYZEN 5 1600
-8 GB RAM
Kısaca anlamsızca normalden düşük fps alıyorum.

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,101
İsim
emir yapar
Valorant işlemci odaklı oyun dostum ekran kartının tek fanlı 3 fanlı olması sıcaklık değerini değiştirir yüksek oranla.

LuXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Anıl Sağlam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valorant işlemci odaklı oyun dostum ekran kartının tek fanlı 3 fanlı olması sıcaklık değerini değiştirir yüksek oranla.
sadece valorant'da değil ki, ve işlemcim rtx2060 bile rahatca besleyebiliyor diye biliyorum. İşlemciyle alakalı bir sıkıntı olmaz bence

hoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Hüseyin Irmak
Arkadaşlar pcyi aldığımdan beri var bu ve parçaların garantisi sanırım bitti.

Benden daha düşük sistemlerin videolarını izliyorum , örneğin videoda ki sistem valoda 200 fps rahat alıyorken ben 120 zor alıyorum
ASUS PHOENİX 1650S OC 4GB var bende acaba tek fanlı oldugu için mi düşük fps alıyorum yoksa virüs vs mi var pcyi 2-3 defa sıfırladım.

Tüm parçalarım ;
- ASUS PHOENİX 1650S OC 4GB
-RYZEN 5 1600
-8 GB RAM
Kısaca anlamsızca normalden düşük fps alıyorum.
8gb ram olması aşırı fazla etki ediyor 16 ya çıkarırsanız fps büyük ölçüde artacaktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

8gb ram olması aşırı fazla etki ediyor 16 ya çıkarırsanız fps büyük ölçüde artacaktır
ve izlediğiniz test videolarında genelde 16gb ram kullandıkları için sizin aldığınız değerlerden yüksek oluyor.

bu arkadaşın videosunu izle 10 fps video kaydından dolayı azaldıgını varsayarsak senle aynı değerleri alıyordur çünkü 8gb ram

LuXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Anıl Sağlam

ve izlediğiniz test videolarında genelde 16gb ram kullandıkları için sizin aldığınız değerlerden yüksek oluyor.

bu arkadaşın videosunu izle 10 fps video kaydından dolayı azaldıgını varsayarsak senle aynı değerleri alıyordur çünkü 8gb ram
kayıtta olmasına ragmen benden yüksek alıyor monitor 120hz arada 80-90'a düşüyor fps ve çok göz etkiliyor

hoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Hüseyin Irmak
kayıtta olmasına ragmen benden yüksek alıyor monitor 120hz arada 80-90'a düşüyor fps ve çok göz etkiliyor
bende fps i çok takıntı yapardım eğer fps göstergesini kapatırsanız ve 8gb daha ram eklerseniz tüm sorun çözülecek emin olun çünkü bende çözdü :)

LuXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Anıl Sağlam
bende fps i çok takıntı yapardım eğer fps göstergesini kapatırsanız ve 8gb daha ram eklerseniz tüm sorun çözülecek emin olun çünkü bende çözdü :)
bir şey daha sorucam size işlemci driveri gibi bir şey var mı

crawles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Can Yurtaçan
hocam çift kanal ve 16gb ram cidden bu tarz oyunlarda çok farkediyor

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1
sadece valorant'da değil ki, ve işlemcim rtx2060 bile rahatca besleyebiliyor diye biliyorum. İşlemciyle alakalı bir sıkıntı olmaz bence
İşlemcin zayıf. 2060'ı da besleyemez. R5 5500 ve 8gb ram yükseltmesi yapıp yoluna bak derim

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Kürşat

LuXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Anıl Sağlam
İşlemcin zayıf. 2060'ı da besleyemez. R5 5500 ve 8gb ram yükseltmesi yapıp yoluna bak derim
çok bilmiyorum 2-3 sitede baktım cok sıkıntı olmaz yazıyordu yanlış biliyorum sanırım kusura bakmayın

120 pek yok piyasada, hangi monitör o
144de hdmi ile 120 alıyorum :)
1671327125943.png

Lisser

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,507
İsim
Lisser
Instagram
egerdnn
Steam
https://steamcommunity.com/id/Lisser1/
Discord
lisser1
çok bilmiyorum 2-3 sitede baktım cok sıkıntı olmaz yazıyordu yanlış biliyorum sanırım kusura bakmayın
O tarz bottleneck siteleri var fakat genel olarak saçma sapan bilgiler içeriyorlar. İncelemelerden, detaylı testlerden yola çıkmak daha mantıklı. Dediğim gibi bütçe varsa r5 5500 + 8gb ram yükseltmesi fps'e ciddi katkıda bulunur, işlemciye bütçeniz yoksa ram'i de yükseltip bırakabilirsiniz şimdilik

LuXX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Anıl Sağlam
O tarz bottleneck siteleri var fakat genel olarak saçma sapan bilgiler içeriyorlar. İncelemelerden, detaylı testlerden yola çıkmak daha mantıklı. Dediğim gibi bütçe varsa r5 5500 + 8gb ram yükseltmesi fps'e ciddi katkıda bulunur, işlemciye bütçeniz yoksa ram'i de yükseltip bırakabilirsiniz şimdilik
işlemci yükseltirdim de işlemci fanının bir vidası yalama ya da oksitlenme yapmış çıkartamıyorum .d

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,209
Üyeler
161,252
Son üye
amelik22
Top Bottom