Neler Yeni

Oyunlarda fps drop sorunu

toreot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen Apdan
arkadaslar en basıt ornek valoda 400 cıvarı fps alıyorum vsync acmadıgım surece fps 400 200 arası sureklı dusup duruyor dıger oyunlarda cpu kullanımı 100 e cıkıyor sabıtlemedıgım surece fanda cok hızlı calısıyor ne yapabılırım bu konu ıcın 2 3 aydır bu durumda termal macunu yenılettım

i5 12400f rtx 4060
Mesaj otomatik birleştirildi:

vsync acınca da 158 fps sabıtlıyor monıtorum 165 hz ara sıra 165 olup duruyo anlayamadım sorunu

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Yunus
Kral Windows 11 kullanıyorsan işletim sistemini tekrar kur. Ekran kartının sürücüsü kurulunca direkt nvidia nın denetim masasından güç ayarlarını değiştir düzelecek. Windows 10 kullanıyorsan bi driver kaldır kur derim.

toreot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Seymen Apdan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kral Windows 11 kullanıyorsan işletim sistemini tekrar kur. Ekran kartının sürücüsü kurulunca direkt nvidia nın denetim masasından güç ayarlarını değiştir düzelecek. Windows 10 kullanıyorsan bi driver kaldır kur derim.
10 kullanıyorum ve hepsını denedım tek denemedıgım 11 e gecmek kaldı

Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
Bekir Küllac
Yeni çıkan laptoplar veya masaüstü bilgisayarlar artık Windows 11’e göre optimize edilmiş şekilde piyasaya sürülüyor. Bende örneğin Acer Nitro 5 var ve Acer, bu cihazda Windows 10 kullanmayı önermiyor. Bunun nedeni, Windows 10’un cihaz için artık optimize edilmemesi; yeni donanım sürücüleri ve güncellemeler de ağırlıklı olarak Windows 11’e göre geliştiriliyor. Bu yüzden, Windows 10 kullanmaya devam edersem performans eksiklikleri veya uyumsuzluk sorunları yaşama ihtimalim yüksek. Windows 11, cihazın donanım özellikleriyle daha uyumlu olacak şekilde optimize edildiği için en iyi performansı almak adına Windows 11’e geçmek öneriliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Umarım açıklayıcı olmuştur :D

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
786
İsim
Yunus
Kral 12.nesil işlemci de win 10 ne kadar mantıklı bilemiyorum. Bende de 11.nesil 3050Ti var win 10 da düzgün çalışmıyordu win 11 kullanıyorum sadece ilk kurduğumda sürücüleri yanlış kurdu windows tekrar kurunca düzeldi. Ama win 10 da ne oluyor haberim yok.

Top Bottom