Neler Yeni

Oyunlarda TÜRKÇE Dil DLC Olarak Satılsa ?

The Semih

80+ Gold
Son zamanlarda Türkçe dil draması dönüyor, çoğu kişi demiş ki Türkçe dil desteği maliyetine girmezler felan. Bende şöyle bir fikir atıyorum ortaya DLC olarak Dil getirseler satın alırmıydınız ? mesela herhangi bir oyuna Turkish Language 1.99$ fiyat koyulsa tepki verirmiydiniz ? Yapımcı maliyeti diye zırvalayanlara diyorum özellikle.

ChristianSerratos

80+ Silver
Son zamanlarda Türkçe dil draması dönüyor, çoğu kişi demiş ki Türkçe dil desteği maliyetine girmezler felan. Bende şöyle bir fikir atıyorum ortaya DLC olarak Dil getirseler satın alırmıydınız ? mesela herhangi bir oyuna Turkish Language 1.99$ fiyat koyulsa tepki verirmiydiniz ? Yapımcı maliyeti diye zırvalayanlara diyorum özellikle.
Diğer dilleri de böyle satarlarsa bir şey demem

DogancanYr

80+ Silver
Steamda yapılır böyle bir şey ama dosya kopyalanır ve internete de yüklenir.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,112
İsim
Mehmet Aslan
Olay maliyetten ziyade şirketlerin işbilmezliği bence. Yapımcı şirket girişimde bulunsa komuniteler zaten ücretsiz çeviri yapar. Örneğin çıkaracağın oyun ünlü bir seri ise (witcher , gta , far cry vb.) çıkar komüniteden destek istersin , dersin ki bu oyuna kendi dilinizde çeviri yapın bizde oyuna entegre edip adınızı da jenerikte teşekkür olarak ekleyelim , böyle bir jest yaparsın iki taraf kazanmış olur , hem senin dil diye maliyet bahanen kalmaz hem çeviriyi yapan ekip adını duyurmuş olur (bir nevi reklam) hem de oyuncular dil desteğine erişmiş olur. Bi bana mı gayet yapılabilir geliyor bu yoksa çok mu ütopik ?

The Semih

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

BabaVoss7

80+ Silver
oyuna verilen 60 dolar içinde onada para veriyoruz ya zaten ekstra vericekse ingilizce hariç hiçbiri olmasın o zmn oyunda atıyorum 50 dolar olsun

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,599
İsim
Kürşat
oyuna verilen 60 dolar içinde onada para veriyoruz ya zaten ekstra vericekse ingilizce hariç hiçbiri olmasın o zmn oyunda atıyorum 50 dolar olsun
bu bence mantıklı hiçbir zaman kullanmayacağım ispanyolca dublajı da diskimde boşuna yer kaplamamış olur 😅

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,723
Üyeler
169,327
Son üye
miyazakisouls
Top Bottom