NVIDIA Reflex kullanıyorsan, diyelim 144 HZ monitör kullanıyorsun FPS yi G-sync + Reflex açınca 138 FPS yapar ve input lagın azalır ama FPS sabitlemezsen PC nin normal gecikmelerini alıyorsun.Oyunu monitorumun hzsiyle oynamakmi mantikli yani 144 yoksa 500mu
Amd var fps sabitlemeyince pc işlemcisi çok ısınıyor 80 derece oluyorNVIDIA Reflex kullanıyorsan, diyelim 144 HZ monitör kullanıyorsun FPS yi G-sync + Reflex açınca 138 FPS yapar ve input lagın azalır ama FPS sabitlemezsen PC nin normal gecikmelerini alıyorsun.
Hocam ben hikayeli oyunları 60 lock ediyorum kafam rahat, Freesync açınca yağ gibi gözüküyo oyun zaten. FPS takıntılığı çok kötü bişey, Bak ben valoda 400 fps alan adamdan 120 FPS ile daha az input lagla oynuyorum tekniğini bilmen lazım.Amd var fps sabitlemeyince pc işlemcisi çok ısınıyor 80 derece oluyor
Hocam guc tasarrufuna alıp oynssam sıkıntı olurmumonitörün 144 hz örnek diyelim kesinlikle fps sabitleme yapmayın. fps ne kadar fazla olursa input lag değeri azalır ve oyun daha çok akıcı olur.
Hocam 200 fps le 1000 fps sabit ikisindede fark yok aynı tadı alıyorsun neden monitorun sana max 144fps verebiliyorOyunu monitorumun hzsiyle oynamakmi mantikli yani 144 yoksa 500mu
40-144 arası freesync desteklerim üzerinide alırsın ama yırtılmayı garanti etmem diyor. 200 ile 1000 fps arası fark çok olur. hareketli neslerin hepsini gölgesi yok denecek kadar az olurHocam 200 fps le 1000 fps sabit ikisindede fark yok aynı tadı alıyorsun neden monitorun sana max 144fps verebiliyor
vync yi açtığın zaman monitör hızına sabitlersin bunun eksisi eğer kartın normalde 250 fps veriyorsa 144 e sabitlerken fps düşüşleri olabilir ama belki genelde olmaz. artısı ise dikey eşitleme yırtılma görmezsin.Oyunu monitorumun hzsiyle oynamakmi mantikli yani 144 yoksa 500mu
hayır alma neden alıyorsun kiHocam guc tasarrufuna alıp oynssam sıkıntı olurmu
Fps oyunlarında fpsi monitör hzsine sabitlersen ekranda ki yırtılmalar kaybolur daha akıcı bir görüntü elde edersin, herhangi bir kasma da söz konusu değilmonitörün 144 hz örnek diyelim kesinlikle fps sabitleme yapmayın. fps ne kadar fazla olursa input lag değeri azalır ve oyun daha çok akıcı olur.
battlefield online modunda sabit mi daha iyiE-spor oyunlarında (CS, Valorant) yüksek FPS oynayın sabitlemeyin. AAA oyunlarda böyle hikayeli iyi grafiklilerde FPS sabit olsun daha akıcı olur.