Paket kaybı yaşıyorum

denizk44

80+
Reaksiyon skoru
33
merhaba oyun oynarken paket kaybı yaşıyorum ortalama 5 dkda bir falan ara sıra komple internet gidip geliyor bazen hiç bir şey olmuyor internet kablom eski 10 senelik falan bazı yerlerinde dış kısmı sökük bu yüzden oluyor olabilirmi

buyur kral

Ekler

• görsel_2026-01-25_162444503.webp
    görsel_2026-01-25_162444503.webp
    88.9 KB · Hit: 22
ping -t www.google.com yazıp 2dk çalıştır bakayım ping sıçramaları olacak mı dikkat et. Ayrıca paketin kaç mbps?

ping -t www.google.com yazıp 2dk çalıştır bakayım ping sıçramaları olacak mı dikkat et. Ayrıca paketin kaç mbps?
1769348003247.webp

25 mbps falandı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mesela bu konuyu açarken oyundaydım art arda paket kaybı girdi kabloyla oynadım düzelttim falan kesildi gibi şuan olmuyor

Alıntıyı görüntüle
25 mbps falandı

mesela bu konuyu açarken oyundaydım art arda paket kaybı girdi kabloyla oynadım düzelttim falan kesildi gibi şuan olmuyor
Şu an internet tertemiz çalışıyor görünüyor arızanın sizden kaynaklanmadığı açık. Çıkış trafiği artında ip bloğuna yük biniyordur ve o yüzden paket kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Arayıp durumu anlatın ya da başka bir ISS'e geçin. İyi forumlar.

Allah bilir millenicom kullanıyorsundur

warp deneyin hocam. düzelmezse sikinti :). Allah yardimciniz olsun. ayni sorundan ben de muzdaribim. cozum bulmak cok zor...

eyvallah hocam bi dm attım düzelmişti

Allah bilir millenicom kullanıyorsundur
aynen kral türktelekomdan başka çare yok oturduğum yer şehire uzak tek türk telekom internet bağlıyor

Şu an internet tertemiz çalışıyor görünüyor arızanın sizden kaynaklanmadığı açık. Çıkış trafiği artında ip bloğuna yük biniyordur ve o yüzden paket kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Arayıp durumu anlatın ya da başka bir ISS'e geçin. İyi forumlar.
Bunlarla anlaşılmaz bu iş. Eğer evde interneti kullanan başkaları var ve qos ayarlı değilse hertürlü yapar iss ile alakasız. Modem de dandik TT nin verdiği modemlerse zaten onların wifi yönetimi çok kötü istediği kadar hızlı interneti olsun 500 megabitlik internetle bile yaşayabilir paket kaybını çünkü hızla alakalı değil

Bunlarla anlaşılmaz bu iş. Eğer evde interneti kullanan başkaları var ve qos ayarlı değilse hertürlü yapar iss ile alakasız. Modem de dandik TT nin verdiği modemlerse zaten onların wifi yönetimi çok kötü istediği kadar hızlı interneti olsun 500 megabitlik internetle bile yaşayabilir paket kaybını çünkü hızla alakalı değil
Dediğiniz doğru QOS yoksa ev içi internet kullanımı paket kaybı yapar. Hat arızasına odaklandığım için gözümden kaçmış hocam. Ama ISS ile alakasız olduğunu söylemekte çok doğru değil. bloktaki yük artarsa çıkış trafiği paket kaybı yapar.

Dediğiniz doğru QOS yoksa ev içi internet kullanımı paket kaybı yapar. Hat arızasına odaklandığım için gözümden kaçmış hocam. Ama ISS ile alakasız olduğunu söylemekte çok doğru değil. bloktaki yük artarsa çıkış trafiği paket kaybı yapar.
Evet haklısınız ama telekomun yurtdışı çıkışları muhteşem şuanda. Tabi bizim Türkiyede 1 ip yi 45 50 ye böldükleri için 😂 statik ip bile sorununun çözümü olabilir. Hat arızası veya hat kaldırmasa ilk tracert testinde pingin oynaklığından anlardık. Hatta bir sıkıntı yok bence

Geri