Neler Yeni

Öneri Para nasıl biriktirilir

Yusufcan Koçkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Yusufcan Koçkaya
Borsa'ya girmekle halka arza katılmak birz farklı, eğer bir şirketi uzun vadeli olarak düşünüp halka arzda almak istiyorsan girersin, fakat şu an halka arzın amacı şirketlerin genel olarak borçlarını halkın cebinden sıcak para ile kapatmasına dayanıyor.
Ekonomik darboğazdan halkın olduğu kadar şirketler de etkilendi ve maalesef bunun sebebi de yanlış ekonomik politikalar.
3-5 günlük kar almak isteyenler için şu an halka arz doğru bir zaman değil, onun dışında rasyolarına güvendiğin ileriye dönük şirket varsa halka arz haricinde de zaten yatırım olarak alınabilir.
Şu an TR borsasında inanılmaz manipülatif ve bezdirme politikasına dayalı bir sistem var ve genel olarak endeks mühendisliği yapıyorlar.
Eğer yatırım yapılacaksa ucuz seviyede olduğunu da söyleyebilirim, sadece sabırlı olmak gereken bir piyasa. (YTD)
Anladım teşekkürler. Yatırım için önerdiğiniz bir piyasa var mıdır

Satriani

80+ Bronze
Anladım teşekkürler. Yatırım için önerdiğiniz bir piyasa var mıdır
Hiç bi' şey bilmiyorum dersen banka fonlarına yönelebilirsin, fakat onlara da daha yeni %15stopaj yani vergi getirdiler.
İşin açıkcası paraya doymayanlar kimseye yedirmek istemiyor, hep kendi cepleri dolsun istiyor. Fakat ne olursa olsun uzun vade ufak ufak kenara atıp, unutacağım param var diyorsan kendine ufak bir sepet yaparsın.
Biraz gümüş, biraz altınS1, bi' kaç çok ucuz kalmış BIST 100 hissesi şeklinde. Zaten başka da yatırım şekli yok. (YTD)

Yusufcan Koçkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Yusufcan Koçkaya
teşekkür ediyorum

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,353
İsim
Donald
Doğru varlıklarda DCA yaparak

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
587
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
merhabalar öncelikle.
Uyguladığınız bir yöntem var mıdır veya artan para elimize geçtiği gibi dolara veya altına atmak mantıklı mıdır? Nasıl bir yöntem izliyorsunuz?
Para biriktirirken nasıl erimesini engelleyebilirim?
Yemezsen içmezsen gezmezsen biriktirirsin.

veneficus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Dušan Tadić
merhabalar öncelikle.
Uyguladığınız bir yöntem var mıdır veya artan para elimize geçtiği gibi dolara veya altına atmak mantıklı mıdır? Nasıl bir yöntem izliyorsunuz?
Para biriktirirken nasıl erimesini engelleyebilirim?
para biriktirmek için okulda yemek yemez aç kalırdım kötü bi alışkanlık paran varsa harca bence ama gereksiz şeylere harcama mesela bir klavye için para biriktiriyorsun diyelim para biriktirirken hiçbir şeye harcama yapmıyordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

teşekkürler tavsiye için

bir öneriniz var mıdır nasıl kredi çekebilirim veya limitimi arttırabilirim , öğrenci olarak
hocam bence kredinin hiçbir türlüsüne bulaşılmaz ama siz bilirsiniz

Yusufcan Koçkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Yusufcan Koçkaya
para biriktirmek için okulda yemek yemez aç kalırdım kötü bi alışkanlık paran varsa harca bence ama gereksiz şeylere harcama mesela bir klavye için para biriktiriyorsun diyelim para biriktirirken hiçbir şeye harcama yapmıyordum

hocam bence kredinin hiçbir türlüsüne bulaşılmaz ama siz bilirsiniz
İstesem de alamıyorum zaten şuan kredi.

Yemezsen içmezsen gezmezsen biriktirirsin.
hepsini yaptın diyelim , bir de Değerini korumak var

Doğru varlıklarda DCA yaparak
Altın ve gümüşe yapmak daha mantıklı olucaktır

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
587
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
İstesem de alamıyorum zaten şuan kredi.

hepsini yaptın diyelim , bir de Değerini korumak var

Altın ve gümüşe yapmak daha mantıklı olucaktır
Değerini korumak için yatırım yapmaktan başka çaren yok. Ama yatırım yaparken her zaman bir risk olduğunu para kaybettiğinde üzülmemeyi öğrenmek lazım.

Top Bottom