Neler Yeni

Öneri Para nasıl biriktirilir

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Enes Budak
katılıyorum. soruma bir yorumunuz var mıdır?
Hangi sorunuza ?
"Hocam internette ciddi takipçili.." diye başlayan sorunuza mı ?
Eğer sorunuz oysa, "yatırım tavsiyesi veren"den ziyade yatırım nedir, nelere dikkat edilir gibi şeyleri öğreten kanalları tavsiye ederim, tavsiye ettiğim kanallar güzel kanallar. Yanı size balık veren kanallardan ziyade (ki genelde balık veremezler) balık tutmayı öğretenleri izleyiniz.
Eğer sorunuz farklıysa, sorabilirsiniz.

1905

80+ Silver
Darphane Altın Sertifikası, 0,995 saflıkta her biri 0,01 gram altını temsil eden ve sahibine KAP'ta yayınlanan İzahname kapsamında fiziki altına dönüşüm imkânı tanıyan sermaye piyasası aracıdır. ALTIN.S1'in katılım finansı ilke ve standartlarına uygunluğu onaylanmıştır.
Çok teşekkür ederim hocam. Acaba mobil bankacılıktan alınıyor mu midas gibi uygulamalar şart mı? Yapıkredi,ziraat,akbank,qnb,vakıfbank mevcut herhangi biriyle alabilirim varsa

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Yusufcan Koçkaya
Hangi sorunuza ?
Eğer sorunuz oysa, "yatırım tavsiyesi veren"den ziyade yatırım nedir, nelere dikkat edilir gibi şeyleri öğreten kanalları tavsiye ederim, tavsiye ettiğim kanallar güzel kanallar. Yanı size balık veren kanallardan ziyade (ki genelde balık veremezler) balık tutmayı öğretenleri izleyiniz.
evet sorum buydu. Balık tutmayı öğrenmek için o takipçili insanları takip edip neye göre analiz yaptığını çözmek mantıklı mıdır ?

Satriani

80+ Bronze
Çok teşekkür ederim hocam. Acaba mobil bankacılıktan alınıyor mu midas gibi uygulamalar şart mı? Yapıkredi,ziraat,akbank,qnb,vakıfbank mevcut herhangi biriyle alabilirim varsa
Banka uygulamalarının hisse senedi bölümünden ALTIN S1 diye aratınca ulaşılabilir.
Tabi öncesinde yoksa eğer yatırım hesabı açtırmayı isteyebilir.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: 1905
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Yusufcan Koçkaya
Banka uygulamalarının hisse senedi bölümünden ALTIN S1 diye aratınca ulaşılabilir.
Tabi öncesinde yoksa eğer yatırım hesabı açtırmayı isteyebilir.
hocam yaklaşık 1 yıldır takip etmiyorum halka arzlara noldu bir bilginiz var mı veya girmek mantıklı mıdır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi sorunuza ?
halka arzlar hakkında ne düşünüyorsunuz

Satriani

80+ Bronze
hocam yaklaşık 1 yıldır takip etmiyorum halka arzlara noldu bir bilginiz var mı veya girmek mantıklı mıdır

Halka Arz'a falan girmeyin, 1 sene önce evet gayet iyi kar bırakıyordu, şu an ilk gün bozuyor.
Hem paranı kaybediyo, hem de 1 hafta boşa içeride bekletiyosun. Bu piyasada halka arza falan girilmez.
Borsa desen 3-5 kişinin oyuncağı olmuş, sürekli küçük yatırımcıyı soyuyolar.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Enes Budak

Halka arz sana bir "servet" , uzun vadeli birşeyler yaratacak bir şey değil, girsende olur girmesende, 3-4 tavan star , 1 tavan boza , maksimum 1-2 bin TL alırsın (çoğu zaman alamazsın) , çok ciddiye alınacak bir şey değil açıkçası. Ben uzun vadeciyim. Ve bilimsel olarakta, verilere dayanarakta, kısa vade hiçbir şekilde uzun vade kadar para getiremez. Halka arz tamamen keyfine bağlı, keyiflik bir şey, ciddi bir şey değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Yusufcan Koçkaya
Halka Arz'a falan girmeyin, 1 sene önce evet gayet iyi kar bırakıyordu, şu an ilk gün bozuyor.
Hem paranı kaybediyo, hem de 1 hafta boşa içeride bekletiyosun. Bu piyasada halka arza falan girilmez.
Borsa desen 3-5 kişinin oyuncağı olmuş, sürekli küçük yatırımcıyı soyuyolar.
Borsa ve halka arza girmiyeceksek nasıl yatırım yapıcaz? Borsaya girmeyi düşünüyordum çünkü

Halka arz sana bir "servet" , uzun vadeli birşeyler yaratacak bir şey değil, girsende olur girmesende, 3-4 tavan star , 1 tavan boza , maksimum 1-2 bin TL alırsın (çoğu zaman alamazsın) , çok ciddiye alınacak bir şey değil açıkçası. Ben uzun vadeciyim. Ve bilimsel olarakta, verilere dayanarakta, kısa vade hiçbir şekilde uzun vade kadar para getiremez. Halka arz tamamen keyfine bağlı, keyiflik bir şey, ciddi bir şey değil.
şuan için öğrenci olduğum için en ufak yerden kazanmak bile işime yarıyor açıkçası

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Enes Budak
Borsa ve halka arza girmiyeceksek nasıl yatırım yapıcaz? Borsaya girmeyi düşünüyordum çünkü

şuan için öğrenci olduğum için en ufak yerden kazanmak bile işime yarıyor açıkçası
Borsaya girmeyin demedim, tam aksine benim yatırımının %80'i borsada, halka arza'da girmeyin demedim, halka arz zevk meselesi, çok para bırakmaz , ama zevkine yapılabilir dedim. Halka arzla uzun vadede zengin olamazsın, kısa vadede 1000-2000 TL kazanırsın , yapabilirsin keyifli bir şey.

Pardon üstte verdiğiniz cevabı bana verdiniz zannettim, yanlış anlamayın agresif bir şekilde yazmadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Yusufcan Koçkaya
Borsaya girmeyin demedim, tam aksine benim yatırımının %80'i borsada, halka arza'da girmeyin demedim, halka arz zevk meselesi, çok para bırakmaz , ama zevkine yapılabilir dedim. Halka arzla uzun vadede zengin olamazsın, kısa vadede 1000-2000 TL kazanırsın , yapabilirsin keyifli bir şey.

Pardon üstte verdiğiniz cevabı bana verdiniz zannettim, yanlış anlamayın agresif bir şekilde yazmadım.
okurken farkettim sorun değil 👍

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Eline geçen paranın 3/1 devamlı altın vb şeylere yatırım yap az veya çok tabi klavye lazım ekran kartı lazım diye bozdurursan elinde yine bir şey kalmaz

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Yusufcan Koçkaya

Satriani

80+ Bronze

Borsa'ya girmekle halka arza katılmak birz farklı, eğer bir şirketi uzun vadeli olarak düşünüp halka arzda almak istiyorsan girersin, fakat şu an halka arzın amacı şirketlerin genel olarak borçlarını halkın cebinden sıcak para ile kapatmasına dayanıyor.
Ekonomik darboğazdan halkın olduğu kadar şirketler de etkilendi ve maalesef bunun sebebi de yanlış ekonomik politikalar.
3-5 günlük kar almak isteyenler için şu an halka arz doğru bir zaman değil, onun dışında rasyolarına güvendiğin ileriye dönük şirket varsa halka arz haricinde de zaten yatırım olarak alınabilir.
Şu an TR borsasında inanılmaz manipülatif ve bezdirme politikasına dayalı bir sistem var ve genel olarak endeks mühendisliği yapıyorlar.
Eğer yatırım yapılacaksa ucuz seviyede olduğunu da söyleyebilirim, sadece sabırlı olmak gereken bir piyasa. (YTD)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,104
Üyeler
167,251
Son üye
crystallreed
Top Bottom