Neler Yeni

Paranoyak oldum galiba

Qaxks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Qaxks
Böyle düşünmemeye çalış
Öncelikle bilgisayarında fazla program olmasın ihtiyacın dışında
İnterneti tanımadığın kişilere verme
Telefonda fazla uygulama olmasın.
Ayrıca kendine güvenmeye devam et, benim de ders sorularında ya yanlış yaptıysam gibi takıntı var. Yani bu takıntı durumu farklı çeşitlerde insanlarda olabiliyor.
Hocam sıkıntı da o zaten telefonu zaten kullanmıyorum sadece reset için açıyorum PC de YouTube'dan başka siteye girmiyorum sadece valorant yüklü o derece.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Söylediğin takıntı bir çok kişide var :) Bilmiyorum ama izleniyormuş ve yarın birgün bir şey olacakmış korkusuda vardır :)
İzlemiyorum sanki şuan.İnternete girince hemen hackliyolar felan :D

MüslümGürses

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Ayriyeten en önemli olarak rabbiş rahli süresini okuyunuz.

rabbişrah lî sadrî. Ve yessir lî emrî. Vahlul ukdeten min lisânî

Rabbim! Gönlüme ferahlık ver." "İşimi bana kolaylaştır." "Dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar

Diğer dediklerimi yapmasanız bile abdestli bir şekilde günde 1-2 defa veya bir işe başlarken okumanız çok fark edecektir
Yapınız lakin doğru tevekkül ediniz. Okuduktan sonra Allah'ın izniyle bir şey olmaz düşüncesi doğrudur ama önlemlerinizi almanız gerekmektedir. Örneğin
Sizin bir açığınız olur o açığınızı arayan kişi bunu kolluyordur lakin Allahu Tealanın izniyle gözüne perde iner göremez o açığı ama açık bırakmamak en iyisi

Qaxks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Qaxks
Yapınız lakin doğru tevekkül ediniz. Okuduktan sonra Allah'ın izniyle bir şey olmaz düşüncesi doğrudur ama önlemlerinizi almanız gerekmektedir. Örneğin
Sizin bir açığınız olur o açığınızı arayan kişi bunu kolluyordur lakin Allahu Tealanın izniyle gözüne perde iner göremez o açığı ama açık bırakmamak en iyisi
Hocam ne anlatıyorsunuz?

DonanımFikir

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,814
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Hocam sıkıntı da o zaten telefonu zaten kullanmıyorum sadece reset için açıyorum PC de YouTube'dan başka siteye girmiyorum sadece valorant yüklü o derece.

İzlemiyorum sanki şuan.İnternete girince hemen hackliyolar felan :D
Düşünmemeye çalış, çünkü düşündüğün ve beyin de düşündüğün için tekrarlatıyor.
Her tekrarlatmasında daha uzun süre bu düşündüğün şey akılda kalıyor.

Qaxks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Qaxks
Düşünmemeye çalış, çünkü düşündüğün ve beyin de düşündüğün için tekrarlatıyor.
Her tekrarlatmasında daha uzun süre bu düşündüğün şey akılda kalıyor.
Hocam öyle yapıyorum ama gece uyutmuyor bak pcyi alalı 2 yıl oldu en fazla 2 ay kullanmışımdır.O kadar uğraştım almak için ama boş...

DonanımFikir

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,814
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Hocam öyle yapıyorum ama gece uyutmuyor bak pcyi alalı 2 yıl oldu en fazla 2 ay kullanmışımdır.O kadar uğraştım almak için ama boş...
Alışma süreci olacak
Takıntılar ben de de çoktu
Unutarak yaşamaya çalıştım ama yine geldi.Ama takmamaya çalışıyorum yavaş yavaş eskisi gibi olmuyor Allah'a şükür.
Ayrıca formatlama yerine daha farklı çözümler bul. Mesela telefonda formatlama yerine gereksiz dosyaları silme gibi. Bu sadece taktik,bunu sen belirleyebilirsin. Buradaki amaç o takıntını hafifletmek.

Cylie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa DANIŞ
Acayip derecede takıntılı olmaya başladım.Genelde PC konusunda.Pc formatlama acayip takıntı haline geldi aynı şekilde modem reset ve modem reset atmadan önce telefon formatlama.İlk olarak telefona harf reset+fabrika ayarlarından format atıyorum ardından modem reset+ont reset yapıyorum.Arayuzden teker teker ssid oluşturmak gizlemek vs.. yapıyorum.Sonra PC format atıyorum ama bu işleri yaparken illaki bir ufak tefek bir hata oluyor işte o hata olduğunda tüm işlemleri baştan almak zorunda kalıyorum işte kafamda bitiremiyorum illaki baştan almak zorundaymisim gibi hissediyorum.Bu sebeple 5 aydır her işten geldiğimde aynı olaylar yaşanıyor.Normalde valorantta immortal 500 lerdeydim ama bu lanet olası takıntı yüzünden 5 aydır oyuna giremiyorum.Espor gibi bir amacım var ama maalesef bu takıntı sebebiyle paranoyak oldum :(
Sana yemin ederim aynı hastalık bende var mükemmeliyetçilik galiba sürekli format atıyorum herşeye,nickim bile simetrik gözükmek zorunda seni çok iyi anlıyorum o kadar zor birşeyki.Format atarken örnek veriyorum gmail bazen hata veriyor hop tekrar format veya windowsta aynı şekil

Qaxks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Qaxks
Sana yemin ederim aynı hastalık bende var mükemmeliyetçilik galiba sürekli format atıyorum herşeye,nickim bile simetrik gözükmek zorunda seni çok iyi anlıyorum o kadar zor birşeyki
%100 katılıyorum.

Cylie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa DANIŞ
%100 katılıyorum.
Kardeşim yazı kurallarına uyma vs. varmı sendede? Birde sürekli yeni hesap açıyorum mesela bi gmail hesabım 10 20 yere kayıtlıysa ve sürekli mail kutum doluysa pis hissediyorum bundan dolayı yeni gmail açıyorum aynı şey telefon numarası için de geçerli sırf bundan dolayı tel no değiştim

Qaxks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Qaxks
Kardeşim yazı kurallarına uyma vs. varmı sendede? Birde sürekli yeni hesap açıyorum mesela bi gmail hesabım 10 20 yere kayıtlıysa ve sürekli mail kutum doluysa pis hissediyorum bundan dolayı yeni gmail açıyorum aynı şey telefon numarası için de geçerli sırf bundan dolayı tel no değiştim
Hocam yazı yok ama mesela format sonrası eski hesabı değil yeni hesabı açar kullanırım.Gunde 10 kere felan attığım oluyor bir atıyorum beğenmeyip bidaha atıyorum orda bir şey yüklenirken içeri gidiyosam geldiğimde sanki dosyalar bozulmuş gibi geliyor tekrar iptal edip baştan alıyorum vs.

Cylie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mustafa DANIŞ
Hocam yazı yok ama mesela format sonrası eski hesabı değil yeni hesabı açar kullanırım.Gunde 10 kere felan attığım oluyor bir atıyorum beğenmeyip bidaha atıyorum orda bir şey yüklenirken içeri gidiyosam geldiğimde sanki dosyalar bozulmuş gibi geliyor tekrar iptal edip baştan alıyorum vs.
Yeni hesap açma kısmı bendede var formattan sonra mutlaka yeni hesap açarım hatta valo hesabımda baya skin var ama format atıyorum ya mesela gidip yeni valorant hesabı açasım geliyor indirdikten sonra.Bende ilk başla obsesif hastalığı vardı.Kapıları,ocağı vs. kontrol ediyodum,kapıyı kitliyodum sırf akşam uyurken ayı kapıyı kırıp beni öldürmesin diye kjasdkjhsad komik gelebilir ama gerçekten düşünüyodum.Psikoloğa gittim konuşmak iyi geldi.Ondan sonra Obsesifimi yendim diyebilirim.Daha sonrasında bu takıntı hastalığı başladı.Kardeşim pc ye oturunca bile format atasım geliyor,sırf bundan dolayı felan tek yaşamak istiyorum pcyi tek kullanmak istiyorum.Pcyi crack bile kullanmak rahatsız ediyor beni.Ama bence bunun sebebi senin bilemem ama sosyalleşmemek ben asosyal değilim ama evden asla çıkmam hayatım oyun ama arada sırada arklarla buluşmaya gidince o gün çok rahat geçiyor benim için eğer sende evde duruyosan sosyalleşirsen yararı olur diye düşünüyorum.Tabi piskoloğada git bence en azından anlatırsın herşeyini

Top Bottom