Neler Yeni

[Part 3] Parça Parça Beyaz Sistem Yapma Serüveni

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar bundan 1 sene önce full corsair sistemim vardı belki bilen hatırlar Profildeki fotoğraftan.Fakat onu satmak zorunda kaldım ve şimdi en baştan o yola tekrar çıktım ve bu sefer beyaz bir sistem toplamak için adım adım ilerliyorum.Umarım görsel olarak çok daha iyi ve kaliteli bir sistem olacak.

Asus Rog Strix Z590-A Gaming Wifi

Asus Rog Strix 850w 80+ Gold Gundam Edition RGB PSU

Lianli Galahad 360mm White

Samsung 970 Evo Plus 500GB

İ7 11700K ( Alındı) Bugün

Corsair Vengeance RGB PRO 3200Mhz CL14 Samsung B Die 14 14 14 34 2x8 16GB ( alındı) Bugün

Kasam Bugün Geldi!!
Phanteks Eclipse P500A DRGB White
IMG_20220222_001246.jpg

IMG_20220222_001251.jpg

Öncelikle kasanın malzeme kalitesi 10 numara ve full metal. Cooler Master H500 ve Corsair 5000x kullanmış birisi olarak bu kasa kesinlikle bitirici.
Son olarak ram seçimi kaldı ve hala karar veremedim en zor parça benim için. Çipi iyi olanın rgb kalitesi kötü, rgb si iyi olanın çipi belli değil yani nasıl karar vereceğimi şaşırdım dostlar...

Herkese Teşekkürler :)
WhatsApp Image 2022-01-25 at 01.36.05.jpeg

Son düzenleme:

Robin Buckley

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,516
İsim
Çağrı
Instagram
balcikcagri
Steam
1152560674
Discord
Çağrı#6760
Arkadaşlar bundan 1 sene önce full corsair sistemim vardı belki bilen hatırlar Profildeki fotoğraftan.Fakat onu satmak zorunda kaldım ve şimdi en baştan o yola tekrar çıktım ve bu sefer beyaz bir sistem toplamak için adım adım ilerliyorum.Umarım görsel olarak çok daha iyi ve kaliteli bir sistem olacak.
Şuan 4 parçası hazır :

Samsung 970 Evo Plus 500GB SSD(bu ssdyi 1 sene deneyimlediğim için çok memnun kaldım ve aynısını tekrar aldım ileride gen4 ssd takviyesi yapacağım)

Alacaklarım :
Kasa: Phanteks Eclipse P500A DRGB White
Ram:Crucial Ballistix RGB Ram
İşlemci: i5 11600K

Ram kısmında başka modeller varsa önerilere açığım. Ballistix RGB seçmemin sebebi genelde bilinen Micron çip çıkması ve OC edilebilmesidir. Bilgili arkadaşlar farklı ramler var ise tavsiyelerine kulak vereceğim.
Kasa için de önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz

Alıntıyı görüntüle
sonunda benim gibi beyaz sistem seven birisi, neden bilmiyorum ama beyaz sistemlere ayrı bir zevkim var umarım yakın zamanda toplarsınız :D . Toplayınca da bir fotoğraf beklerim

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,527
İsim
ArtiAnius
keşke galahad'ın beyazını alsaydınız daha hoş durabilirdi kasa içi ama şuanda zaten mükemmel bir sistem geliyor gibi şimdiden hayırlı olsun

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bende parça parça sistem topluyorum 😃
AM5 Soketli toplayacağım için Anakart, işlemci, Ram üçlüsünü daha almadım. Benim işim 1 sene sürecek ama 😬

arisaka

80+ Bronze
Görsellik üzerine bir sistemde ballistix ramleri almanı önermem. Piyasada ki en kötü, en vasat RGB lere sahip. Ram ne kadar iyiyse üzerinde ki RGB de o kadar vasat.

Para konusunda çok sıkıntın yoksa ram olarak Corsair dominator platinium RGB White yada Thermaltake Toughram White almanı öneririm.

Ekran kartı olarak da mutlaka beyaz sistemde Gigabyte VISION dan şaşma. Piyasada ki en asil kart açık, net.

opotosy1ok261.jpg

Edit: anakartı iade etme şansın varsa aralarında fazla fark yok mutlaka NZXT N7 al.

Son düzenleme:

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Uygun fiyata denk getirebilirsen G.Skill Trident Z Neo Siyah-beyaz duruşuyla çok şık olacaktır.
Bu sisteme i7 11700K daha çok yakışır.
Bence kasa gayet iyi. Üst tarafa 360 mm radyatör takılabilmesi çok iyi. Ön tarafta pek sağlıklı olmuyor.
Ekran kartı bulmak bu kadar zorken beyaz ekran kartı bulma konusunda başarılar diliyorum. Galax Ex Gamer White 2070S kullanıcısı olarak beyaz ekran kartı gerçekten çok şık bir şey. İnşallah bu sistemin hak ettiği ekran kartını bulabilirsin. Gigabyte Vision serisi veya Asus ROG White serisi bulabilirsin tahminimce.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Görsellik üzerine bir sistemde ballistix ramleri almanı önermem. Piyasada ki en kötü, en vasat RGB lere sahip. Ram ne kadar iyiyse üzerinde ki RGB de o kadar vasat.

Para konusunda çok sıkıntın yoksa ram olarak Corsair dominator platinium RGB White yada Thermaltake Toughram White almanı öneririm.

Ekran kartı olarak da mutlaka beyaz sistemde Gigabyte VISION dan şaşma. Piyasada ki en asil kart açık, net.

Alıntıyı görüntüle

Edit: anakartı iade etme şansın varsa aralarında fazla fark yok mutlaka NZXT N7 al.

Galax hof extreme beyaz Ramler nasıldır? :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uygun fiyata denk getirebilirsen G.Skill Trident Z Neo Siyah-beyaz duruşuyla çok şık olacaktır.
Bu sisteme i7 11700K daha çok yakışır.
Bence kasa gayet iyi. Üst tarafa 360 mm radyatör takılabilmesi çok iyi. Ön tarafta pek sağlıklı olmuyor.
Ekran kartı bulmak bu kadar zorken beyaz ekran kartı bulma konusunda başarılar diliyorum. Galax Ex Gamer White 2070S kullanıcısı olarak beyaz ekran kartı gerçekten çok şık bir şey. İnşallah bu sistemin hak ettiği ekran kartını bulabilirsin. Gigabyte Vision serisi veya Asus ROG White serisi bulabilirsin tahminimce.
Galax Hof rgb beyaz Ramler nasıldır?)

Gorfo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
740
İsim
Gorfo gorfo
Şuan 4 parçası hazır :

Samsung 970 Evo Plus 500GB SSD(bu ssdyi 1 sene deneyimlediğim için çok memnun kaldım ve aynısını tekrar aldım ileride gen4 ssd takviyesi yapacağım)

Alacaklarım :

Ram kısmında başka modeller varsa önerilere açığım. Ballistix RGB seçmemin sebebi genelde bilinen Micron çip çıkması ve OC edilebilmesidir. Bilgili arkadaşlar farklı ramler var ise tavsiyelerine kulak vereceğim.

Alıntıyı görüntüle
Kalite akıyor hocam hayırlı olsun en kısa zamanda bitirmeniz dileğiyle

FERRUM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Parçalar sağlam ama PSU oyuncak gibi gözüküyor.Hayırlı olsun.

Caelius

80+ Silver
Şuan 4 parçası hazır :

Alacaklarım :

Alıntıyı görüntüle
Asusun beyaz sivi sogutmasi da olabilirdi aslinda

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
corsair domintor ram güzel olabilir