İki RAM'den de bol bol kullanmış biri olarak; Patriot 10 setten en az 3 set bozuk çıkıyor veya sonradan bozuluyor. GoodRAM'de 1 tane bile bozuk RAM'e denk gelmedim. Dediğiniz tamamen algısal yani
takmadan önce biosu sıfırlamam mı lazım hocam daha önceden baska bir ram almıstım 2si birlikte çalısmamıstı sonra tek ram ile denedim pc acılmadı biosu sıfılrayınca tek ram ile açıldı
DDR5'ini kullanmadım ancak DDR4 için üstte dediğimin arkasındayım. Özellikle kırmızı soğutuculu Viper serisi düşman başına. GoodRAM'de de DDR4 için konuştum
takmadan önce biosu sıfırlamam mı lazım hocam daha önceden baska bir ram almıstım 2si birlikte çalısmamıstı sonra tek ram ile denedim pc acılmadı biosu sıfılrayınca tek ram ile açıldı
Önce Bios sıfırlayın hocam. sonra 2 RAM'i de takıp tek tek MHZ, CL ve voltaj ayarlayın. MHZ'yi düşük MHZ'li RAM'e, CL'yi yüksek CL'li RAM'e göre ayarlayın. (3000MHZ CL15 + 3600MHZ CL18 RAM ikilisi 3000MHZ CL16'da sorunsuz açılır diye düşünüyorum), Voltaj da 3000MHZ üstünde standart 1,35V ayarlayıp kaydedin
bende şunu söyleyeyim o zaman
bu arada tartışmaya konu olan goodram modeli çok iyidir filan demiyorum
nasıl günlerdir özellikle 4060 lı sistemler populer olduğu için
tartışma konusu olan markalar var
mesela
adam vatandan 4060 lı sistem buluyor adamdaki gigabyte 4060 windforce
ondan daha iyisini daha ucuza başka siteden öneriyoruz yalnız bizdeki galax 4060
biri galax biri gigabyte diyor adam mesela
ama bilmiyor ki
o iki model arasında galax daha serin çalışıyor
tabi bir tek bu serin çalışmasına göre de bakılmaz ama demek istediğim şey bu örnekten yola çıkarak ta anlaşılabilir aslında
bir ürüne bakarken sadece marka değerine bakmamak gerekir
ben team vulcan tuf seiri 3600 cl19 ram aldım
benim aldığım zamanlarda piyasada satılan bu ürünün çok çok büyük bir bölümü samsung çipli idi ve çok rahat küçük oc ayarlamaları ile 3600 cl12 ye çekilebiliyordu
ki 3200cl12 fiyatına 3600cl12 ram almak müthiş birşeydi
ama bana gelenler sk hynix çipli idi ve cl18 e bile çekmeye çalıştığımda hatalar ile karşılaşıyordum
yani burdan da yola çıkarak markanın değil
markanın modelinin özelinden inceleme yaparak hareket etmek lazım
tekrar ürüne dönersek
eğer kargo parası var ise ki büyük ihtimal vardır
ürün fiyatına tabii ki pahalı diyemem ama çok cazibesi kalmıyor (1 adet sınırlamasından dolayı)
sınırlama konusunda da akılsız firmaya şunu söylemek isterim
en azından sınırlamayı 2 adet yapın ki
çift kanal bellek yapmak isteyen adam ikili olarak alsın geçsin şu ürünü
ayrıca kargo parası da bir nevi fazla yük olmamış olur
ürün fiyat cazibesini korur
bende şunu söyleyeyim o zaman
bu arada tartışmaya konu olan goodram modeli çok iyidir filan demiyorum
nasıl günlerdir özellikle 4060 lı sistemler populer olduğu için
tartışma konusu olan markalar var
mesela
adam vatandan 4060 lı sistem buluyor adamdaki gigabyte 4060 windforce
ondan daha iyisini daha ucuza başka siteden öneriyoruz yalnız bizdeki galax 4060
biri galax biri gigabyte diyor adam mesela
ama bilmiyor ki
o iki model arasında galax daha serin çalışıyor
tabi bir tek bu serin çalışmasına göre de bakılmaz ama demek istediğim şey bu örnekten yola çıkarak ta anlaşılabilir aslında
bir ürüne bakarken sadece marka değerine bakmamak gerekir
ben team vulcan tuf seiri 3600 cl19 ram aldım
benim aldığım zamanlarda piyasada satılan bu ürünün çok çok büyük bir bölümü samsung çipli idi ve çok rahat küçük oc ayarlamaları ile 3600 cl12 ye çekilebiliyordu
ki 3200cl12 fiyatına 3600cl12 ram almak müthiş birşeydi
ama bana gelenler sk hynix çipli idi ve cl18 e bile çekmeye çalıştığımda hatalar ile karşılaşıyordum
yani burdan da yola çıkarak markanın değil
markanın modelinin özelinden inceleme yaparak hareket etmek lazım
tekrar ürüne dönersek
eğer kargo parası var ise ki büyük ihtimal vardır
ürün fiyatına tabii ki pahalı diyemem ama çok cazibesi kalmıyor (1 adet sınırlamasından dolayı)
sınırlama konusunda da akılsız firmaya şunu söylemek isterim
en azından sınırlamayı 2 adet yapın ki
çift kanal bellek yapmak isteyen adam ikili olarak alsın geçsin şu ürünü
ayrıca kargo parası da bir nevi fazla yük olmamış olur
ürün fiyat cazibesini korur
markanın modeli hakkında bir incelemem araştırmam yok
rgb li ürün istiyorum diyenler için de
snerjide
teklisi 600 tl + 69 tl kargo yani 669 tl ürün size 669 tl ye gelmiş olur
2x8 olarak almak isterseniz de 1198 tl + 69 tl kargo toplamda 1268 tl ürünün tanesi size 634 tl ye gelmiş olur
ürün sıkıntısız bir ürün ise rgb li bir ürün içinde fiyat gayet iyi
satıcı site konusunda yasaklı bir durum var sanırsam
sitenin reklamını yapmıyorum
herkesin kendi insiyatifinde dir
Önce Bios sıfırlayın hocam. sonra 2 RAM'i de takıp tek tek MHZ, CL ve voltaj ayarlayın. MHZ'yi düşük MHZ'li RAM'e, CL'yi yüksek CL'li RAM'e göre ayarlayın. (3000MHZ CL15 + 3600MHZ CL18 RAM ikilisi 3000MHZ CL16'da sorunsuz açılır diye düşünüyorum), Voltaj da 3000MHZ üstünde standart 1,35V ayarlayıp kaydedin
hocam biosu sıfırladım ama biosa girmeye calısırken 3 tane seçenek cıkıyor
1 windows boot manager sata ssd 480
sata ssd 480
enter boot
2. secenegi sectiğimde bios yerine baska biryere attı pc yi ac kapa yaptım hangisini seçmem lazım 2133 mhz de çalısıyor 2 ram de suan
hocam biosu sıfırladım ama biosa girmeye calısırken 3 tane seçenek cıkıyor
1 windows boot manager sata ssd 480
sata ssd 480
enter boot
2. secenegi sectiğimde bios yerine baska biryere attı pc yi ac kapa yaptım hangisini seçmem lazım 2133 mhz de çalısıyor 2 ram de suan