Neler Yeni

PC açılırken 1 uzun 2 kısa bip sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r
Hocam eski işlemcimle Bios update atıp öyle yenisini taktım son sürümü kullanıyorum şuan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kodları zaten biliyorum fakat görüntü geliyor bir sorun yok tüm parçaları test ettim. Furmark, cinebench, OCCT hepsinde testler yaptım. Bir problemle karşılaşmadım. İşlemcim ve ekran kartımda internetten karşılaştırdığımda düzgün performans verdi. İnternetteki veriler ile uyuşuyor verdikleri performanslar.

Sen yarın ekran kartın gelsin onu tak atabilirsen bide format at öyle dene. Sorun çözülmezse konuyu yükseltirsin öyle bakarız.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Berk
Hocam eski işlemcimle Bios update atıp öyle yenisini taktım son sürümü kullanıyorum şuan.

Hocam kodları zaten biliyorum fakat görüntü geliyor bir sorun yok tüm parçaları test ettim. Furmark, cinebench, OCCT hepsinde testler yaptım. Bir problemle karşılaşmadım. İşlemcim ve ekran kartımda internetten karşılaştırdığımda düzgün performans verdi. İnternetteki veriler ile uyuşuyor verdikleri performanslar.
eklemeyi unutmuşum ekran kartı bios update yapın sorunun çözülmesi lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya
Sen yarın ekran kartın gelsin onu tak atabilirsen bide format at öyle dene. Sorun çözülmezse konuyu yükseltirsin öyle bakarız.
Maalesef format atacak bir zamanda değilim şuan, umarım ekran kartı değişince düzelir :D bana anakartta bir sorun var gibi geliyor ama.

eklemeyi unutmuşum ekran kartı bios update yapın sorunun çözülmesi lazım
Sağolun hocam bunu bilmiyordum. Deneyeceğim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim yarın diğer seçenekleri de deneyip buraya güncelleme yapacağım.

Monitör arkasındaki görüntü girişini check et aynı şekilde ekran kartı arkasındaki girişi check et kablolara bak yani. Sonrasında işlemcin için chipset driver update yap belki işini çözebilir. Onun haricinde yeni ekran kartını denemekten başka çaren yok anladığım kadarıyla işlemci değişinde aldığın bir hata sebebi de işlemcinin çok yüksek ekran kartınınsa tam tersi düşük kalması ile ilgili olabilir. Tabii ki bu benim düşüncem ama bilgim yok sana tek önerebileceğim chipset driver update .

Monitör arkasındaki görüntü girişini check et aynı şekilde ekran kartı arkasındaki girişi check et kablolara bak yani. Sonrasında işlemcin için chipset driver update yap belki işini çözebilir. Onun haricinde yeni ekran kartını denemekten başka çaren yok anladığım kadarıyla işlemci değişinde aldığın bir hata sebebi de işlemcinin çok yüksek ekran kartınınsa tam tersi düşük kalması ile ilgili olabilir. Tabii ki bu benim düşüncem ama bilgim yok sana tek önerebileceğim chipset driver update .
bu video işine yarar belki ben de bu şekilde güncellemiştim çünkü xd

Ekler

• long short.png
    long short.png
    1.8 KB · Hit: 40
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya

bu video işine yarar belki ben de bu şekilde güncellemiştim çünkü xd
Buda çözüm olmadı maalesef, ekran kartı gelsin onunla deneyeceğim birde. O da olmadı eski işlemciyi takip bir önceki bios 5000 serisini destekliyorsa onunla deneyeceğim. Zaten bunlarda olmazsa sanki sorun anakartta gibi geliyor olmadı bir anakart alacağım artık. O da olmazsa işlemci iade zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya
Son durum: Ekran kartını değiştim ve aynı olay tekrar yaşandı ve bilgisayar açılmadı. Ardında kasa üstünden kapadım ve tekrar açtım normal bir şekilde açıldı. Sonra BIOS ekranı gelecek mi diye bakmak için tekrar kapadım ve açtım bu sefer BIOS'a da girebildim. RAM'lerimi 3200'e çektim. Fakat işin garip kısmı önceki ekran kartına Ryzen 1700 takınca sorun yoktu. Stres testlerinde'de performansta da. Hala Debug ışıkları açılırken sırasıyla CPU yanıp sönüyor, VGA biraz uzun yanıyor sonra PC açılıyor bazen VGA'dan sonra boot yanıyor ama gene açılıyor. Bilgisayar geç açılmıyor hiçbir şekilde bu ışıklar yanmasına rağmen gayet hızlı açılıyor. Sorunu çözemedim kısaca ama şu an da her şey normal gözüküyor. Eğer tekrar bilgisayarın açılmaması veya bip sesi ile karşılaşırsam güncellerim konuyu.

Top Bottom