pc açılırken kısa çizgi

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
8,363
pc yi her açtığımda siyah ekran üzerinde _ şöyle bir çizgi var 30 sn felan bekliyorum ssd ye kurulu pc ama uzun sürüyor açılması
1653338416111.png

netten örnek olsun dıye foto ekledım

SSD ölmek üzere sanırım. Bu Tire işareti disk yok demek anlamına geliyor. BIOS'a girin ve BOOT menüsünde kurulu olan SSD'yi 1. Sıraya çekmeyi deneyin.

O çizgi bazı sistemlerde boot aşamasında çıkıyor. Neden uzun sürüyor bir fikrim yok ancak.
Sistemin nedir?

asus tuf b450-pro gaming
3600x
zotac 1060 mini

Team GX1 480GB win bunda​

SanDisk SSD Plus 120GB​

G.Skill Flare X 16GB(2x8GB) 3200MHz​

Windows 10 kullanıyorsunuz değil mi?

Bir tanıdığımda aynı sorun oluşmuştu ve son sürüm Windows 10 kurarak halletmiştik. (Windows 7 kullanıyordu.) Onda daha uzun sürüyordu hatta. Deneyebilme şansınız var mı? Windows 11 de kurabilirsiniz.

Microsoft'un kendi sitesinden aracı indirin ve USB diske yazdırın. Temiz kurulum yapmakta fayda var.

Bir tanıdığımda aynı sorun oluşmuştu ve son sürüm Windows 10 kurarak halletmiştik. (Windows 7 kullanıyordu.) Onda daha uzun sürüyordu hatta. Deneyebilme şansınız var mı? Windows 11 de kurabilirsiniz.

Microsoft'un kendi sitesinden aracı indirin ve USB diske yazdırın. Temiz kurulum yapmakta fayda var.
şuan malesef yapamam önceden format denemiştim fakat işe yaramamıştı tavsiyeniz için teşekkürler ileride deneyeceğim şuan çok şey varda

Geri