Neler Yeni

pc açılmıyor klavye çalışmıyor

widokq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ibrahim yılmaz
Arkadaşlar pc ile en son boot bir disk oluşturup açmayı denedim biosa giriş yapıp usb seçtikten sonra artık bu uyarıyı alıyorum. Usb yi çıkardım. Çalışan pc ne yaptıysam bu ekrandan başka bir şey göstermiyor. Biosada artık giremiyorum . Klavye çalışmıyor 15 sn durup kendini kapatıyor sistem . Biosmu çöktü anlamadım. Anakartım msi x570 gaming pro carbon , işlemcim ryzen 5 5600x normalde ikisini ilk aldığımda işlemciyi tanıtmak için biosu update etmişlerdi . Bende bios yazılımını usbye atıp usbye taktım resimde görünen flash bios buttona tıkladım sistemi bu şekilde açamadım.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekler

• 1.jpeg
    1.jpeg
    99.9 KB · Hit: 129
Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
Bu ekranda ESC tuşuna basarak bios a girip boot menüsünden sistemin yüklü olduğu kısmı ilk sıraya almayı denediniz mi ?

widokq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ibrahim yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu ekranda ESC tuşuna basarak bios a girip boot menüsünden sistemin yüklü olduğu kısmı ilk sıraya almayı denediniz mi ?
esc tuşu dahil hiçbir tuş çalışmıyor. zaten en son biosa girdiğimde bunu yaptım kaydettiğimde artık bu ekranda klavye çalışmaz oldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
esc tuşu dahil hiçbir tuş çalışmıyor. zaten en son biosa girdiğimde bunu yaptım kaydettiğimde artık bu ekranda klavye çalışmaz oldu
Klavyeyi başka bir girişe bağlamayı denediniz mi acaba ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
evet denedim. klavyemide değiştim ama bu ekrana müdahale edilmiyor.
İlk açılışta sürekli del tuşuna bas çek yaparak biosa girmeyi deneyin girebilirseniz varsayılan ayarları yükleyerek kaydedip çıkın. Giremiyorsanız bios pilini söküp tekrar takarak bios sıfırlayın bu şekilde klavyenin çalışması lazım diye düşünüyorum.

widokq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ibrahim yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios normalde f10 tuşu ile açılıyor ama , birde klavye ışıkları hiç yanmıyor mouse ışıklarıda öyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

bios pilini çıkarırsam işlemcimi sanırım tanımadığı için açılmayacak sistem biosu güncellemek için flashtan çalıştırmam gerekecek

Dahası  
Reaksiyon skoru
258
İsim
Mustafa sakızcı
bios normalde f10 tuşu ile açılıyor ama , birde klavye ışıkları hiç yanmıyor mouse ışıklarıda öyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

bios pilini çıkarırsam işlemcimi sanırım tanımadığı için açılmayacak sistem biosu güncellemek için flashtan çalıştırmam gerekecek
hocam bios pilini çıkarıp taktığınız zaman versiyon değişmez sadece ayarlar fabrika ayarlarına sıfırlanır.

widokq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ibrahim yılmaz
ok teşekkürler deneyeyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular