Pc aniden kapanıp tekrar açılıyor hemen yardım

queriamvp

80+
Reaksiyon skoru
7
dostlar merhaba aşağıya linkini bıraktıgım sıstemı aldım ortalama 3 hafta oldu ve dünle beraber 5. kez anıden kapanıp tekrar açıldı ilk seferde mavi ekran verdi diğerlerinde vermedi pc oyundaykende bos dururkende acılıp kapanıyor ıslemcı ekran kartı sıcaklıkları normal derecede chatgpt önerisiyle mınıdump hata kodlarına baktım ama bısı anlamadım gpt de net bı sebep söylemıyor bellektende olabılır ram uyusmazlıgıda olabılır psu danda kaynaklı oluyor dıyor yardımcı olmadı yanı sızden yardım ıstıyorum bu konuda​
not: sistemi ben alırken bıtfenıx 8 kasası ıle gelıyordu suan değişmiş ve ekkstra ram e aynı modelın rgb lısını aldım 200tl farkla aynı ram sadece rgb​

Ekler

• gg hata kodu 3.webp
    gg hata kodu 3.webp
    102.8 KB · Hit: 26
  • gg hata kodu.webp
    gg hata kodu.webp
    130.7 KB · Hit: 23
  • gg hata kodu 2.webp
    gg hata kodu 2.webp
    145.4 KB · Hit: 23
RAM leri çıkartıp tekrar yerine tak bakalım belki oynamıştır.

2 kere bellekten çökmüş ramlerde sorun var gibi
kasayı montajlı bı sekılde aldım hıc sokmedım kolay sökülüyor mu? arkadaşı çağırim en kötü onla sökim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAM leri çıkartıp tekrar yerine tak bakalım belki oynamıştır.
hocam ılk kasam hazır montaj aldım kolay sokuluyorsa kendım sokım zorsa arkadası cagırım

Tırnaklıdır tırnağı aç çıkar kolay bir şey.
tamam tesekkurler acıkcası garantıye gondermeden cozmek ıstıyorum kendım ugrasırken bı kaç kere daha bu yasanırsa sıteme zararı olurmu? eğer zararı varsa dırek garantıye gonderım hıc ellemeden

kasayı montajlı bı sekılde aldım hıc sokmedım kolay sökülüyor mu? arkadaşı çağırim en kötü onla sökim

hocam ılk kasam hazır montaj aldım kolay sokuluyorsa kendım sokım zorsa arkadası cagırım
Tak çıkar çözmeyebilir xmp/expo açıksa kapatılabilir ama performansı düşer garantiye yollamak mantıklı olur

Son düzenleme:
tamam tesekkurler acıkcası garantıye gondermeden cozmek ıstıyorum kendım ugrasırken bı kaç kere daha bu yasanırsa sıteme zararı olurmu? eğer zararı varsa dırek garantıye gonderım hıc ellemeden
Sen ramleri bir çıkar 2 tane varsa tek tek dene. Ramler sıkıntı çıkarıyor sana ya tam oturmadı ya biri patlak. 2 tane varsa 2.-4. slotlara takacaksın

Sen ramleri bir çıkar 2 tane varsa tek tek dene. Ramler sıkıntı çıkarıyor sana ya tam oturmadı ya biri patlak. 2 tane varsa 2.-4. slotlara takacaksın
hocam 2 slotlu bıldıgım kadarıyla kasa ama zaten kapanıp acılma tarıhlerıne bak 15 gun hıc hata vermedıgı oldu yanı tek tek denemek net bı cozum olmayabılır cıkarıp tekrar takim tam oturup oturmamısmı dıye gene olursa garantıye gonderım

Tak çıkar çözmeyebilir xmp/expo açıksa kapatılabilir ama performamsı düşer garantiye yollamak mantıklı olur
expo acıktı gamınggenle ıletısıme gectım kapattırdılar ondan sonrada tekrar hata verdı bende 2-3 gun once sıstem tanıtımı ceken adam ozellık kısmak yerıne ozellık acıyor tam tersıne ben nıye kısmak zorundayım dıye kendı kendıme triplendim geri açtım yani expo acıkkende kapalıykende bu hatayı yasadım. garantı meselesı nası olur acaba butun kasayı mı ısterler sadece ramı mı eğer kasayı gondermem gerekırse araba olmadıgı ıcın sıkıntı yasıcam bıraz

hocam 2 slotlu bıldıgım kadarıyla kasa ama zaten kapanıp acılma tarıhlerıne bak 15 gun hıc hata vermedıgı oldu yanı tek tek denemek net bı cozum olmayabılır cıkarıp tekrar takim tam oturup oturmamısmı dıye gene olursa garantıye gonderım
Kasa oynadıysa RAM lerden kaynaklanabilir. Benim pc de çok başıma geldi RAM i çıkarıp tekrar takıyordum düzeliyordu.

expo acıktı gamınggenle ıletısıme gectım kapattırdılar ondan sonrada tekrar hata verdı bende 2-3 gun once sıstem tanıtımı ceken adam ozellık kısmak yerıne ozellık acıyor tam tersıne ben nıye kısmak zorundayım dıye kendı kendıme triplendim geri açtım yani expo acıkkende kapalıykende bu hatayı yasadım. garantı meselesı nası olur acaba butun kasayı mı ısterler sadece ramı mı eğer kasayı gondermem gerekırse araba olmadıgı ıcın sıkıntı yasıcam bıraz
Bütün sistem giderse daha iyi olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,460
Üyeler
186,069
Son üye
civilim
Geri