PC Aniden Kapanıyor Destek

kad1RRR

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,990
Merhaba selamlar PCnin kapanmasıyla ilgili bir sorunum var. CS 2 oynuyorum 2 saat civarı sonrasında PC elektrik gitmişcesine tak diye kapanıyor sorun nedir sizce yardımcı olabilir misin?
PC imzada var, ısı değerleri de 70 civarı.

sistemi tamamen buraya yazar mısın

PC kapanınca kasa çalışmaya devam ediyor mu?

Ryzen 7 7800X3D PNY XLR8 VERTO 4070 Tİ SUPER ASROCK A620M PRO RS Wİ-Fİ PNY XLR8 EPİC-X RGB 2X16 6400 MHZ KİNGSTON RENEGADE 1 TB CORSAİR H100 RGB ZOKO KİNG ARGB FSP HYDRO-K 850W
sistemi tamamen buraya yazar mısın

Merhaba selamlar PCnin kapanmasıyla ilgili bir sorunum var. CS 2 oynuyorum 2 saat civarı sonrasında PC elektrik gitmişcesine tak diye kapanıyor sorun nedir sizce yardımcı olabilir misin?
PC imzada var, ısı değerleri de 70 civarı.
Yük binmeden uzun süre çalışmasında problem yok ancak yük bindikten bir süre sonra sistem kapanıyorsa, problem ısı kaynaklı gibi gözüküyor. Termal macununu yenilemen gerekebilir, ekran kartı yeni değil ise ekran kartının termal macunu da ömrünü bitirmiş olabilir.

PC kapanınca kasa çalışmaya devam ediyor mu?
hayır güç tuşuna bastığımda tepki vermiyor 4-5 dakika sonra bastığımda açılıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yük binmeden uzun süre çalışmasında problem yok ancak yük bindikten bir süre sonra sistem kapanıyorsa, problem ısı kaynaklı gibi gözüküyor. Termal macununu yenilemen gerekebilir, ekran kartı yeni değil ise ekran kartının termal macunu da ömrünü bitirmiş olabilir.
yük bindikten 2-3 saat sonra kapanıyor hocam

hayır güç tuşuna bastığımda tepki vermiyor 4-5 dakika sonra bastığımda açılıyor

yük bindikten 2-3 saat sonra kapanıyor hocam
Hocam oyunu kapattıktan 2 saat sonra mı kapanıyor? Benim yazdıklarınızdan anladığım oyunu oynarken yaklaşık 2 saat sonra oyun esnasında kapandığı buradan da anladığım sistemin ısı iletimi eskidiği/yıprandığı için kapanacak kadar ısınması yaklaşık 2 saat sürüyor ve kapanıyor. Yok ne yaparsam yapayım oyun çalışmıyor olsa bile 2 saat sonra kapanıyor diyorsan işler farklı.

Benim yazdıklarınızdan anladığım oyunu oynarken yaklaşık 2 saat sonra oyun esnasında kapandığı
doğrudur bu şekilde

Hocam oyunu kapattıktan 2 saat sonra mı kapanıyor? Benim yazdıklarınızdan anladığım oyunu oynarken yaklaşık 2 saat sonra oyun esnasında kapandığı buradan da anladığım sistemin ısı iletimi eskidiği/yıprandığı için kapanacak kadar ısınması yaklaşık 2 saat sürüyor ve kapanıyor. Yok ne yaparsam yapayım oyun çalışmıyor olsa bile 2 saat sonra kapanıyor diyorsan işler farklı.
o kadar ısınmıyor sıkıntı da orada, ortalama 70 derece bandında seyrediyor.
Bugün bir RDR2 de msi afterburner ile test edeceğim bakalım.

Yazılımsal olarak veya ısınma problemi olabilir mi acaba

Ne kadar süredir kullanıyorsun sistemi daha yeni mi oldu böyle bir durum. En son bir güncelleme veya bir parça değişimi yaptın mi

Ne kadar süredir kullanıyorsun sistemi daha yeni mi oldu böyle bir durum. En son bir güncelleme veya bir parça değişimi yaptın mi
1 ay önce kasayı değiştirdim, 4 aydır kullanıyorum cihazı yeni olmaya başladı 2 gündür. En son ekran kartı driver güncelledim sadece.

doğrudur bu şekilde

o kadar ısınmıyor sıkıntı da orada, ortalama 70 derece bandında seyrediyor.
Bugün bir RDR2 de msi afterburner ile test edeceğim bakalım.
O 70 derece tüm parçanın ortalama ısısı anladığım kadarıyla. Lokal ısı, nokta ısısı çok daha düşük ya da yüksek olabilir.

Geri