PC ANİDEN KENDİNİ RESETLİYOR

chaostier

80+
Reaksiyon skoru
2
Hocam herkese iyi forumlar, bu benim burada ki ilk konum olacak uzun yıllardır bir sorun olduğunda buradan okuyup buradan çözüyordum. Konuya gelecek olursak, yaklaşık 2 ay önce hazır bir sistem aldım her şey sorunsuz çalışıyordu ama işlemci çok ısındığı için stok fanı değiştirip dün kule tipi soğutucu taktım kasaya, alan dar olduğu için rahat çalışabilmek adına ekran kartını söktüm ve fanı takıp topladım kasayı.

Buraya kadar her şey yolunda ancak dün CS2 girip yaklaşık 1 saat oynadıktan sonra birden ekran gitti, yaklaşık bir 3 saniye siyah ekran verip PC kendini resetledi. Tekrar açtıktan sonra bazı yerlerden araştırdım bu konuyu çoğunlukla PSU ile alakalı olduğunu gördüm ama 2 ay içinde ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım.

Sonrasında yaklaşık yarım saat daha CS girdim sorun devam etmedi. Bilgisayarı kapattım biraz dinlendim sonra tekrar açıp bu sefer CoD MF 2019 girdim ama bu sefer de oyuna girer girmez ekran gitti arka planda kasa hala çalışıyor durumdaydı. Reset attım kasaya tekrar CoD girdim ve bir hatayla karşılaşmadım, çok kafamı karıştırdı. Bu konu ne ile alakalı olabilir? Desteklerinizi bekliyorum. Sistem bileşenlerini de aşağıya bırakıyorum.
Not: Furmark,cinebech vb bütün testleri yaptım sorun cıkmadı.

Ryzen 5 7500F
5060 Ti 16 GB
32 GB DDR5 RAM
650W 80Plus PSU

Hocam şu kısımda jelatin oluyor olması lazım, onu çıkardınız değil mi? Direkt akla fazla ısıdan dolayı böyle bir hata olması geliyor. Testleri yaptım demişsiniz ama sorayım dedim.
1764155693510.webp

Hocam şu kısımda jelatin oluyor olması lazım, onu çıkardınız değil mi? Direkt akla fazla ısıdan dolayı böyle bir hata olması geliyor. Testleri yaptım demişsiniz ama sorayım dedim.
Alıntıyı görüntüle
Çıkardım hocam testlerde ağır yükte gpu:60 derece cpu 68- 70 derece arasıydı yani sıcaklıkla alakalı bir sorun yok. Tek aklıma takılan ekran kartını yerine oturturken clipsli kısmından ses gelmedi yani tık diye oturmadı ama pinleri falan girmişti içine chat gpt'ye sorduğumda soğutucunun vidalarını fazla sıktığımı anakarta baskı uygulayıp gpunun slota tam oturmadığını söyledi ve kararsızlık olduğunu belirtti böyle bir şey mümkün mü?

Çıkardım hocam testlerde ağır yükte gpu:60 derece cpu 68- 70 derece arasıydı yani sıcaklıkla alakalı bir sorun yok. Tek aklıma takılan ekran kartını yerine oturturken clipsli kısmından ses gelmedi yani tık diye oturmadı ama pinleri falan girmişti içine chat gpt'ye sorduğumda soğutucunun vidalarını fazla sıktığımı anakarta baskı uygulayıp gpunun slota tam oturmadığını söyledi ve kararsızlık olduğunu belirtti böyle bir şey mümkün mü?
Sorun belki bu olabilir hocam. Arıza olunca çok fazla ihtimal ortaya çıkıyor ancak RTX 5060 Ti Firmware/Driver Sorunu olduğu yazıyor çoğu yerde. Sıkıntının sebebi budur belki, Reddit, Forum vs. araştırmak lazım biraz. Buradaki bilgisi olan arkadaşlar daha kapsamlı yardımcı olacaktır.
1764156056328.webp

eve geçince bakıp yazayım hocam sorun psu ise 2 aydır bir sorun çıkarmamıştı aldığımdan beri fan takmak için ilk kez bi kasayı sökeyim dedim bu yaşananlar oldu maalesef.
Bana sorarsan kablolamada problem var. Düzgün şekilde Re-build yaparsan düzelecektir. Bir kaç yere bakarsan sana sorunu söyleyeiblirim. Müsait olunca beni etiketlersin.

Sorun belki bu olabilir hocam. Arıza olunca çok fazla ihtimal ortaya çıkıyor ancak RTX 5060 Ti Firmware/Driver Sorunu olduğu yazıyor çoğu yerde. Sıkıntının sebebi budur belki, Reddit, Forum vs. araştırmak lazım biraz. Buradaki bilgisi olan arkadaşlar daha kapsamlı yardımcı olacaktır.
Alıntıyı görüntüle
çoğu forumda arattım ama maalesef elle tutulur bir bilgi yok, gpu da olabilir anakartta da sorun olabilir gpu pın ve soketınde de olabilir psu da olabilir bir sürü seçenek var belki yaşayan deneyimli arkadaşlar vardır diye konu açtım.

çoğu forumda arattım ama maalesef elle tutulur bir bilgi yok, gpu da olabilir anakartta da sorun olabilir gpu pın ve soketınde de olabilir psu da olabilir bir sürü seçenek var belki yaşayan deneyimli arkadaşlar vardır diye konu açtım.
Arkadaşın dediği gibi, sorun sök taktan sonra ortaya çıkmış. Tekrardan temiz montaj yapıp sorun devam ederse ona göre ilerlemek mantıklı gibi hocam.

Bana sorarsan kablolamada problem var. Düzgün şekilde Re-build yaparsan düzelecektir. Bir kaç yere bakarsan sana sorunu söyleyeiblirim. Müsait olunca beni etiketlersin.
hocam kablolamadan kastınız sanırım gpu'nun power kabloları çünkü kasayı komple boşaltmadım sadece gpu ve kablolarını söktüm işim bitince de soketine taktım yanlış anlaşılma olmaması adına tekrar yazayım dedim, akşam eve geçince de psu markasını ileteceğim ilginiz için teşekkür ederim.

hocam kablolamadan kastınız sanırım gpu'nun power kabloları çünkü kasayı komple boşaltmadım sadece gpu ve kablolarını söktüm işim bitince de soketine taktım yanlış anlaşılma olmaması adına tekrar yazayım dedim, akşam eve geçince de psu markasını ileteceğim ilginiz için teşekkür ederim.
sök tak sonrası olduysa ilk kabloları sökün ve kasa açma tusuna 2 kez 10 saniye basılı tutun guc kablosunu cikardiktan sonra ilk sistemde ki elektrik boşalsın ardından tekrar takın bakalım ne olacak

Fark ettim zaten. O yüzden kablolamada sorun olduğunu düşünüyorum.

sök tak sonrası olduysa ilk kabloları sökün ve kasa açma tusuna 2 kez 10 saniye basılı tutun guc kablosunu cikardiktan sonra ilk sistemde ki elektrik boşalsın ardından tekrar takın bakalım ne olacak
Akşam tekrar bi sök tak yapıp buraya yazarım hocam çok teşekkür ederim.

Geri