Çözüldü✓ PC çalışırken kapandı açılmıyor

BerkayK37

80+
Reaksiyon skoru
13
Pc dune awaking oynarken kapandı bir anda elektrik gitti zannettim fakat akım korumalı prizin ışığını gördüm.Tekrar power bastığımda tepki yoktu bu sefer güç kablosunu söküp bekledim biraz tekrar taktığımda kulaklık ve klavye ışığı yanıyordu power tuşuna bastığımda psudan çıt sesi geliyor açılmıyor ama hala ekipmanların ışığı yanıyor sorun nedir bilen var mı

Ryzen 7 9700x
Asus prime Radeon 9070xt
Asus prime b650m-r
Lexar ares 32 gb
Kasada bitfenix ceto premium fish tank kendi psu vardı kasanın

bi ara laptopumda buna benzer bir sorun olmuştu termal macunu bitmişti. sendede sorun aynımıdır ? bilmem ama bi bakın derim.

Pc dune awaking oynarken kapandı bir anda elektrik gitti zannettim fakat akım korumalı prizin ışığını gördüm.Tekrar power bastığımda tepki yoktu bu sefer güç kablosunu söküp bekledim biraz tekrar taktığımda kulaklık ve klavye ışığı yanıyordu power tuşuna bastığımda psudan çıt sesi geliyor açılmıyor ama hala ekipmanların ışığı yanıyor sorun nedir bilen var mı

Ryzen 7 9700x
Asus prime Radeon 9070xt
Asus prime b650m-r
Lexar ares 32 gb
Kasada bitfenix ceto premium fish tank kendi psu vardı kasanın
Psu bozulmuş olabilir

Büyük olasılıkla o akım korumalı zannettiğin şey koruma dışında süs diye öylesine bekleme yapmıştır, psu ilk bakılacak şeydir.

Bazen osmanlı tokadı tek çare olabilir veya aşağıdaki yöntem:

2026-01-23_16-52.webp

Sertifikasina bakman lazım psu alırken

Savcı: Bilgisayarın güncel değeri nedir?

Sanık: En az 35bin TL ...

Savcı: Aldığınız, kullandığınız akım korumalı(!) priz kaç paralık?

Sanık: 2-5 bin TL

Savcı: Online UPS fiyatları ne kadardan başlıyor?

Sanık: 7bin TL den başlıyor...

Savcı: Başka sorum yok hakim bey...

2026-01-23_23-09.webp

Savcı: Bilgisayarın güncel değeri nedir?

Sanık: En az 35bin TL ...

Savcı: Aldığınız, kullandığınız akım korumalı(!) priz kaç paralık?

Sanık: 2-5 bin TL

Savcı: Online UPS fiyatları ne kadardan başlıyor?

Sanık: 7bin TL den başlıyor...

Savcı: Başka sorum yok hakim bey...

Alıntıyı görüntüle
Bunlardan alacağım en azından elektrik gidince pat diye kapanmasın ama ilk önce bi servise götüreyim Dün tüm parçaları söktüm tek tek denedim kısa devre var mı diye parçalarda yok gibi yine aynı ses geliyor ve çalışmıyor ekipmanların ışığı yanıyor ama bios pilini bile değiştirdim ama yok yarın götürecez servis süreside uzun

Şu forumda en az 10 konuda yazmışımdır, akım korumalı priz beş para etmez diye, zarar edersiniz diye :) Ama bazen derler ya başımıza bi iş gelmeden bilemiyoruz... Tecrübe iyidir ama ast olan akıl, bilgi ile tecrübeden önce tedbir almaktır. Bunu diğer okurlar olursa ups alsınlar eğer bilgisayararında çok önemli işler yapıyorlarsa veya çok pahalı bilgisayarları varsa kesinlikle ups alsınlar.

Şu forumda en az 10 konuda yazmışımdır, akım korumalı priz beş para etmez diye, zarar edersiniz diye :) Ama bazen derler ya başımıza bi iş gelmeden bilemiyoruz... Tecrübe iyidir ama ast olan akıl, bilgi ile tecrübeden önce tedbir almaktır. Bunu diğer okurlar olursa ups alsınlar eğer bilgisayararında çok önemli işler yapıyorlarsa veya çok pahalı bilgisayarları varsa kesinlikle ups alsınlar.
Canımız yandı akıllandık pc gelsin bir tane almayı düşünüyorum çok sesli diyorlar bildiğiniz model var mı uygun ama iyi olan akşamdan akşama kullanıyorum pcyi çalıştığım için akşamları vaktim oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,265
Üyeler
188,223
Son üye
hashiramaxd
Geri