PC çalışırken ve kapandığında psu dan ses geliyor?

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,202
Sistemi çalıştırdığımda psudan devamlı olacak şekilde cayk sesi geliyor coil whine dedikleri durum mu diye düşünüyorum sürekli devam ediyor çünkü ses ayrıca pc tamamen kapandığında ışıkları vesaire de kapandığında çıt sesine benzer bir ses geliyor güç kesildiğinde o durumda normal mi? Bahsettiğim sesler %99 psudan gelmekte %1 ihtimal iseemin değilim. Kullandığın psu Enermax DFX revolution 1350w +80 gold psu değişmeli miyim? Bu bir sorun mu?

Ses kaydı varsa at bir bakalım. Cayk sesi nedir tam anlamadım :D

Ses kaydı varsa at bir bakalım. Cayk sesi nedir tam anlamadım :D
Hocam nasıl tarif edebilirim emin değilim tiz bir ses çıkarıyor psu fanı dönüyor diye tahmin ediyorum kapanırken de güç tamamen kesildiğinde çat diye ses çıkarıyor ses kaydı yok akşam ses kaydı atabilirim

Sistemi çalıştırdığımda psudan devamlı olacak şekilde cayk sesi geliyor coil whine dedikleri durum mu diye düşünüyorum sürekli devam ediyor çünkü ses ayrıca pc tamamen kapandığında ışıkları vesaire de kapandığında çıt sesine benzer bir ses geliyor güç kesildiğinde o durumda normal mi? Bahsettiğim sesler %99 psudan gelmekte %1 ihtimal iseemin değilim. Kullandığın psu Enermax DFX revolution 1350w +80 gold psu değişmeli miyim? Bu bir sorun mu?
Çıt sesi açılırken ve kapanırken normal ama caykı bende anlamadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Açıkçası o psunun fanları sorunlu fln diyor bir arkadaş, fan kötü olabilir. Doğruluğunu sen araştır :ROFLMAO:

He onun gibi düdük tarzı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnce ıslık sesi gibi ses geliyor psudan çalışırken
Eğer çok tizse Coil Whine sesidir aşağı video atıyorum kulaklıkla dinle. Diğer gelen ses normal, PSU'daki röleden geliyor.

Hocam nasıl tarif edebilirim emin değilim tiz bir ses çıkarıyor psu fanı dönüyor diye tahmin ediyorum kapanırken de güç tamamen kesildiğinde çat diye ses çıkarıyor ses kaydı yok akşam ses kaydı atabilirim

1755783981023.webp

Çıt sesini şu arkadaş yapıyor. Röle sesi normal. O alttaki yeşil şeyde NTC dediğimiz inrush akımını kontrol eden entegre. Bunların birleşimine Bypass rölesi deniyor. Yüksek ihtimalle o dediğin şeyde coil whine. Bobinlerin yüksek frekansta titreşmesinden dolayı oluyor. Güç kaynağı boştayken farklı bir moda geçtiğinden dolayıda(burst mode / eco mode gibi) garip grup farklı bir şekilde yapabilir bu sesi.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,246
Üyeler
183,080
Son üye
Ferrous
Geri