Neler Yeni

PC çöktü, yardım lazım.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Geçen günlerde Valorant oynarken olduğu gibi bu sefer de PUBG oynarken VRAM yetersiz hatası verdi.

Valorant oynarken aldığım hata sonrası DDU ile driver'ımı silip şu anki güncel olan driver'ı kendim, orijinal AMD sitesinden indirip kurdum. Hiçbir sorun olmadı birkaç haftalığına (belki bir aydan fazla zaman geçmiştir).

Aynı hatayı tekrar aldıktan sonra Görev Yöneticisi açılmadı, AMD Software'da GPU %100 oldu. Ben de sistemi kapatıp tekrar açtım ama açıldıktan sonra görev çubuğu gelmedi, Görev Yöneticisi yine çalışmıyordu. Sağ tık falan da yapamıyordum. Hatta görev çubuğuna tıklayınca birkaç saliseliğine ekran gri olup geri geliyordu.

Yine kapatıp açtım, aynı sorun. Ama biraz bekleyince her şey kendine geldi. AMD Software'da şu an GPU %0 (hiçbir uygulama açık değilken) yani normal.

Benim sorunum sizce donanımsal mı yoksa driver ya da başka bir şey ile ilgili yazılımsal bir sorun mu?

Sistemimi imzamda görebilirsiniz, Windows 11 kullanıyorum.

IMG_20220411_101537.jpg
IMG_20220411_101532.jpg

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,534
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Windows bozulmuş olabilir. Temiz windows kurmak, problemin donanımsal ya da yazılımsal olup olmadığı hakkında kesin bir bilgi verir. çok önemli dosyanız yoksa, temiz kurulum yapmanızı öneririm.
Memtest64-86 yapmanızı öneririm.
Bi virüs taramasıda atın, ne olur ne olmaz.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows bozulmuş olabilir. Temiz windows kurmak, problemin donanımsal ya da yazılımsal olup olmadığı hakkında kesin bir bilgi verir. çok önemli dosyanız yoksa, temiz kurulum yapmanızı öneririm.
Memtest64-86 yapmanızı öneririm.
Bi virüs taramasıda atın, ne olur ne olmaz.
Virüs taraması atamıyorum çok saçma bir şekilde. Malwarebytes kurmuştum ama kaldırdıktan sonra hala artık dosyaları kaldı. Şimdi yeni bir antivirüs kurmak istediğimde Malwarebytes yüzünden kurulmuyor.

Windows 11'den acaba 10'a geri mi dönsem? Yoksa yine formatla Win11 mi kurayım?

Format olmadan bir çözüm varsa onu yazın lütfen. Format son çare olsun.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,534
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Virüs taraması atamıyorum çok saçma bir şekilde. Malwarebytes kurmuştum ama kaldırdıktan sonra hala artık dosyaları kaldı. Şimdi yeni bir antivirüs kurmak istediğimde Malwarebytes yüzünden kurulmuyor.

Windows 11'den acaba 10'a geri mi dönsem? Yoksa yine formatla Win11 mi kurayım?

Format olmadan bir çözüm varsa onu yazın lütfen. Format son çare olsun.
Windows 11'den memnunsan, windows 11'de dulabilirsin. bu windows 11 veya 10 olmasıyla alakalı bir problem değil çünkü.
Wiztree indirip Malwarebytes'ın dosyalarını bulabilirsin.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Windows 11'den memnunsan, windows 11'de dulabilirsin. bu windows 11 veya 10 olmasıyla alakalı bir problem değil çünkü.
Wiztree indirip Malwarebytes'ın dosyalarını bulabilirsin.
Memtest64 mü kullanayım 84 mü? Ayrıca memtest ne işe yarıyor?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,197
İsim
Hacı
Son sürüm windows indirip format atmakta fayda var.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,534
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Memtest64 mü kullanayım 84 mü? Ayrıca memtest ne işe yarıyor?
Ramleri test ediyor. Ben önceden böyle bir problem aldığımda, windowsa 256 MB Ram verdiğim için olmuştu. 64'ü kullanın daha rahattır. 5 Dakika kadar test edin.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Son sürüm windows indirip format atmakta fayda var.
Formattan önce bir şey yapılamaz mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramleri test ediyor. Ben önceden böyle bir problem aldığımda, windowsa 256 MB Ram verdiğim için olmuştu. 64'ü kullanın daha rahattır. 5 Dakika kadar test edin.
Benim RAM'imde problem olduğunu zaten biliyorum. Ama bu sorun ekran kartı kaynaklı değil mi? Bu arada Windows'a RAM vermek derken ne dediğinizi anlamadım.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,534
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Formattan önce bir şey yapılamaz mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim RAM'imde problem olduğunu zaten biliyorum. Ama bu sorun ekran kartı kaynaklı değil mi? Bu arada Windows'a RAM vermek derken ne dediğinizi anlamadım.
Boşverin siz onu, demeye çalıştığım şey ramlerle alakalı olabiliceği.
GPU ile alakalı olacağını sanmıyorum ben çok. Ya Driverlarla alakalı, ya windowsla, ya da Ramler yüzünden windows tam başlatılamıyor(bence)
Explorer.exe yeterli çalışma alanını bulamadığı zaman böyle problemler olabiliyor. ya da bir şey onun önüne geçmiş olabiliyor.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Boşverin siz onu, demeye çalıştığım şey ramlerle alakalı olabiliceği.
GPU ile alakalı olacağını sanmıyorum ben çok. Ya Driverlarla alakalı, ya windowsla, ya da Ramler yüzünden windows tam başlatılamıyor(bence)
Explorer.exe yeterli çalışma alanını bulamadığı zaman böyle problemler olabiliyor. ya da bir şey onun önüne geçmiş olabiliyor.
Dediğiniz Windows'un o şekilde başlaması için çok mantıklı. Ama oyun içindeyken VRAM sorunu verip atması ekran kartı ile ilgili olmaz mı? Ksurua bakmayın çok soru sorduysam.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,534
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Dediğiniz Windows'un o şekilde başlaması için çok mantıklı. Ama oyun içindeyken VRAM sorunu verip atması ekran kartı ile ilgili olmaz mı? Ksurua bakmayın çok soru sorduysam.
Vram sorunu soğutmadan dolayı kaynaklanabilir. bir daha oyun oynadığınız zaman Sol üstte her zaman VRAM ve GPU ısı değerlerini izleyin.
Oynadığınız oyun neydi bu arada?

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Vram sorunu soğutmadan dolayı kaynaklanabilir. bir daha oyun oynadığınız zaman Sol üstte her zaman VRAM ve GPU ısı değerlerini izleyin.
Oynadığınız oyun neydi bu arada?
Aynıs orun bir ay veya daha uzun süre öncesinde Valorant'ta olmuştu, şimdi de PUBG'de oldu.

Top Bottom