Kendimi övmek gibi olmasın, ya etrafım çok "IQ CÜHELALARI" ile dolu yada ben çok zekiyim, iki türlü de fark etmez ben akıllımıyım bilmem ama teknolojiden ve bileşenlerden anlayan, araştıran biriyim ve ben bile çoooook zorlandım. Hatta az kalsın Anakart en ufak gözümden kaçan bir hata yüzünden çöp oluyordu.
Kendine "CİDDEN" güveniyorsan dene ama "ÇOK" dikkatli ol.
Öncelikle "Kablolama" en zor kısım haberin olsun montajı maymun bile yapar "vİdA gOY zIG" mantığı fakat kablolama çok önemli.
Önceden söyliyeyim Anakartı takacağın yeri belirle ve sonra Ekran Kartı'nın USB HDMI girişlerinin bulunduğu, ana bağlantı noktasını çıkaracağın yerdeki korumaları kasa boşken sök sonra Anakartı yamultma.
Kablolama yaparken Anakartı'nın kılavuzunu kullan ve kabloları kesinlikle boş, kullanılmayacak ve göz önünde olmayan alanlardan çek hatta çektiğin yerlere klipsle ki "Hafif" gergin dursun.
Kabloları takarken dikkatli ol. Taktığın yeri gör ve takarken yamultarak mı takıyorsun, sıkıntılı iş mi yapıyorsun gör ve yapıyorsan anında sakince dur.
Her kabloyu takmak zorunda değilsin. O yüzden kafanı gereksiz şeylerle karıştırma ve her kablo her sistem ve bileşenlerde aynı isimlere sahip olmaz ama %100 benzer isimlere sahip olurlar sadece küçük detaylar değişir.
Ekran Kartını, İşlemciyi ve Ramleri Anakarta takarken veya çıkarırken kilitlerini açmayı "SAKIN" unutma. Çok stres yapma. İlk seferinse uzun sürecektir, destek al, Forumları, Chatgpt'yi ve Kılavuzları kullanmayı unutma.
O zaman haydi hayırlısı olsun diyeyim. Stresli olacak, Yorucu olacak ama bence buna değecektir. Şahsen ben mutluyum. Şuan LoL kurdum (internetim kötü sisteme para yetiştirmekten başka oyuna da param yetmedi xD) full ayarlarda 1000fps sabit görünce LoL'de olsa insan seviniyor ama xD
Benim sistem de birkaç güne gelecek. Daha önce laptop montajladım ama masaüstü pc montajını ilk kez yapacağım. Keşke montajdan önce şu videoları izleseydiniz. Her şey anlatılıyor.
O zaman haydi hayırlısı olsun diyeyim. Stresli olacak, Yorucu olacak ama bence buna değecektir. Şahsen ben mutluyum. Şuan LoL kurdum (internetim kötü sisteme para yetiştirmekten başka oyuna da param yetmedi xD) full ayarlarda 1000fps sabit görünce LoL'de olsa insan seviniyor ama xD
BIOS Windows kurulu olmadığı için otomatik açılacaktır. Ana Menü'den son sürüm BIOS olup olmadığını teyit edip, eğer değilse USB belleğe son sürüm BIOS dosyasını atıp, kasada USB 3.0/USB 2.0'a takıp BIOS menüsündei Flash belleği seçerek sisteme Reboot atıyoruz.
Windows için "Rufus" denen bir programı indirip daha öncede Microsoftun kendi sitesinden indirdiğin son sürüm Windows ISO dosyasını Rufus uygulamasında USB belleği seçip biçimlendiriyorsun. daha sonra BIOS açılmadan gelen siyah ekranda F11 e durmadan basarak kurulum sayfasını açıyorsun. Daha sonrasını zaten biliyorsundur, görünce anlarsın. Klasik "evet de geç" sayfaları falan.
Ayrıca BIOS menüsünden Ram'leri Full "Mhz" kapasitesine ayarlayın ve görüntü ayarlarından maksimum "Hz"'nizi seçmeyi unutmayın.
İyi akşamlar! İyi forumlar!
Mesaj otomatik birleştirildi:
Benim arkadaşa yazdığım detayları oku çünkü videolarda bahsetmiyorlar ama çok önemli detaylar. Montajda BIOS + Windows kurumunda dikkat etmen gerekenleri yazdım.
Benim sistem de birkaç güne gelecek. Daha önce laptop montajladım ama masaüstü pc montajını ilk kez yapacağım. Keşke montajdan önce şu videoları izleseydiniz. Her şey anlatılıyor.
BIOS Windows kurulu olmadığı için otomatik açılacaktır. Ana Menü'den son sürüm BIOS olup olmadığını teyit edip, eğer değilse USB belleğe son sürüm BIOS dosyasını atıp, kasada USB 3.0/USB 2.0'a takıp BIOS menüsündei Flash belleği seçerek sisteme Reboot atıyoruz.
Windows için "Rufus" denen bir programı indirip daha öncede Microsoftun kendi sitesinden indirdiğin son sürüm Windows ISO dosyasını Rufus uygulamasında USB belleği seçip biçimlendiriyorsun. daha sonra BIOS açılmadan gelen siyah ekranda F11 e durmadan basarak kurulum sayfasını açıyorsun. Daha sonrasını zaten biliyorsundur, görünce anlarsın. Klasik "evet de geç" sayfaları falan.
Ayrıca BIOS menüsünden Ram'leri Full "Mhz" kapasitesine ayarlayın ve görüntü ayarlarından maksimum "Hz"'nizi seçmeyi unutmayın.
İyi akşamlar! İyi forumlar!
Mesaj otomatik birleştirildi:
Benim arkadaşa yazdığım detayları oku çünkü videolarda bahsetmiyorlar ama çok önemli detaylar. Montajda BIOS + Windows kurumunda dikkat etmen gerekenleri yazdım.
Onları çoktan araştırdım zaten. Windows'u Rufus üzerinden UEFI kurulum olacak şekilde flash diske yazdırdım. Anakartın sitesinden de biosu indirip flasha attım.
1- İlk başta bios güncelleyeceğim.
2- Expo açacağım.
3- Windows kuracağım.
4- Monitör testlerini yapacağım.
5- Windows Update ve Driver kurulumları
6- İşlemci, Ekran Kartı, Bellek ve SSD testlerini yapacağım.
Bunlardan başka yapılması gereken bir şey yok sanırım.
Onları çoktan araştırdım zaten. Windows'u Rufus üzerinden UEFI kurulum olacak şekilde flash diske yazdırdım. Anakartın sitesinden de biosu indirip flasha attım.
1- İlk başta bios güncelleyeceğim.
2- Expo açacağım.
3- Windows kuracağım.
4- Monitör testlerini yapacağım.
5- Windows Update ve Driver kurulumları
6- İşlemci, Ekran Kartı, Bellek ve SSD testlerini yapacağım.
Bunlardan başka yapılması gereken bir şey yok sanırım.