Neler Yeni

PC durduk yere 2 defa kapandı.

louis bloom

80+ Silver
Beyler merhaba. Sistem 2 defa kapandı. Kapandı da denilemez mouse dondu ardından sistem kendine reset attı. Gün içinde 2. başıma gelişi. Sorunun kaynağını nasıl bulabilirim. Ek olarak bu olay olduğunda reset atmayı deniyor görüntü gelmiyor ardından anakartın cpu led ışığı yanıyor. Ancak cpu sorunsuz eminim. Daha demin cod mw oynadım tık olmadı stres testi yaptım tık olmadı. Anakart mı sorunlu onu da anlamadım daha 2 ay oldu garantiye gidip geleli. Sorunu nasıl tam olarak bulabilirim. (Şu an sistemde bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor ama 2 defa böyle yapması canımı sıktı)

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Temiz Windows kurarsan yazılımsal sorun olup olmadığını hemen bulursun. daha sonrası test etmekte.

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Temiz Windows kurarsan yazılımsal sorun olup olmadığını hemen bulursun. daha sonrası test etmekte.
hocam şimdi geçenlerde tamamladım ben bu sistemi ve yeni kullanmaya başladım konuda açmıştım sistem olmuş mu diye. ve ramleri sonradan değiştim galiba dediğiniz gibi bi temiz kurulum şart çoğu parça değişti çünkü anakart hariç.

sistem :

-MSI B550M PRO VDH PLUS
-MSI RX6700XT 12G GDDR6 12GB
-Ryzen 7 5800X 3.80GHz
-G.Skill (2x16) 32GB Trident Z Neo RGB 3600MHz CL14
-Corsair MP600 Pro 1TB 7000/5500MBs NVMe M.2 SSD
-Toshiba TR200 480GB 555/540MBs
-Seagate IRONWOLF 4TB 7200RPM HDD
-Corsair HX1000 1000W Platinum Full Moduler PSU
Mesaj otomatik birleştirildi:

anakart sistem parçalarını kaldırmıyor olabilir mi ? eski sistemde kullandığım anakart bu. yeni sistemi kurmadan önce garantiye yollayıp bakım yaptırmıştım. ona göre temiz kurulum yapayım.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İşlemci değiştiyse bir Bios reset ve temiz kurulum yapın.

louis bloom

80+ Silver
İşlemci değiştiyse bir Bios reset ve temiz kurulum yapın.
anakart hdd ve ssd hariç komple değişti zaten parçalar. bios güncellemesi yapıldı. temiz bir kurulum yeterli olur derseniz yapayım şimdi.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
hocam şimdi geçenlerde tamamladım ben bu sistemi ve yeni kullanmaya başladım konuda açmıştım sistem olmuş mu diye. ve ramleri sonradan değiştim galiba dediğiniz gibi bi temiz kurulum şart çoğu parça değişti çünkü anakart hariç.

sistem :

-MSI B550M PRO VDH PLUS
-MSI RX6700XT 12G GDDR6 12GB
-Ryzen 7 5800X 3.80GHz
-G.Skill (2x16) 32GB Trident Z Neo RGB 3600MHz CL14
-Corsair MP600 Pro 1TB 7000/5500MBs NVMe M.2 SSD
-Toshiba TR200 480GB 555/540MBs
-Seagate IRONWOLF 4TB 7200RPM HDD
-Corsair HX1000 1000W Platinum Full Moduler PSU

anakart sistem parçalarını kaldırmıyor olabilir mi ? eski sistemde kullandığım anakart bu. yeni sistemi kurmadan önce garantiye yollayıp bakım yaptırmıştım. ona göre temiz kurulum yapayım.
Kaldırmama olayı olmaması lazım. çok kötü bir anakart değil. dediğim gibi en son isteyeceğiniz şey donanımsal problemdir. Tüm SSD sağlıklarına bakın. memtest64 yapın. OCCT testi

louis bloom

80+ Silver
Kaldırmama olayı olmaması lazım. çok kötü bir anakart değil. dediğim gibi en son isteyeceğiniz şey donanımsal problemdir. Tüm SSD sağlıklarına bakın. memtest64 yapın. OCCT testi
hocam sistemi ilk açtıktan sonra (2 gün oldu açalı) GPU, CPU, RAM tüm testleri yaptım. Her şey sorunsuz bi kapanma vb olmadı. Bugün bi kaç saat önce kapandı birden. Ardından yine kapandı. Bi kaç saattir de aynı sorunu yaşamadım. Umarım donanımsal değildir bence de. Geriye şu anlık sadece temiz kurulum kalıyor gibi tüm driverlerı silip ve gpu nun driverlarını ddu ile silip temiz kurulum yapacağım. bakalım sorun tamamen çözüldüyse günlük kullanımda anlaşılır ardından size tekrar dönüş sağlarım teşekkürler ilgilendiğiniz için

louis bloom

80+ Silver
hocam ek olarak şu an aklıma geldi meraktan soruyorum. biliyorsunuzdur belki bu donanımların rgb sini kontrol etmek için yazılımlar var. şimdi benim tüm ekipmanlar corsair. rgb sini icue üzerinden yönetiyorum ilk sistemi açınca kurdum 2 gün sorun yaşamadım. bugün gskill in ramlerinin rgb sini yönetmek için de onun driverını indirdim ondan sonra oldu bu olay. bu bazı rgb control yazılımları birbiri ile çakışınca da bu durum yaşanabiliyormuş. doğru mudur ?

Bu arada ramlarin yanlış yerde
:D evet hallettim onu dün hocam. uyarmışlardı forumdakiler dün teşekkürler yardım için tekrardan <3

Reteekspisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
sosyeteDİNOZOR
bir şey değil
Evet çakışmış olabilir

Beyler merhaba. Sistem 2 defa kapandı. Kapandı da denilemez mouse dondu ardından sistem kendine reset attı. Gün içinde 2. başıma gelişi. Sorunun kaynağını nasıl bulabilirim. Ek olarak bu olay olduğunda reset atmayı deniyor görüntü gelmiyor ardından anakartın cpu led ışığı yanıyor. Ancak cpu sorunsuz eminim. Daha demin cod mw oynadım tık olmadı stres testi yaptım tık olmadı. Anakart mı sorunlu onu da anlamadım daha 2 ay oldu garantiye gidip geleli. Sorunu nasıl tam olarak bulabilirim. (Şu an sistemde bir problem yok tıkır tıkır çalışıyor ama 2 defa böyle yapması canımı sıktı)
Priz akım korumalı prizmi? Değilse belki anlık fazla akımdan kapatmış olabilir sistem kendini.

louis bloom

80+ Silver
Priz akım korumalı prizmi? Değilse belki anlık fazla akımdan kapatmış olabilir sistem kendini.
hayir normal 3 lü prize takılı. bi yukaridaki bahsettigim olaydan kapanmis olabilir diye düşünüyorum temiz kurulum ile düzelir sanirim. anlik fazla akim dediginiz olay nedir ? psu nun kendinde akim koruma olmuyor mu

Reteekspisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
sosyeteDİNOZOR
hocam ek olarak şu an aklıma geldi meraktan soruyorum. biliyorsunuzdur belki bu donanımların rgb sini kontrol etmek için yazılımlar var. şimdi benim tüm ekipmanlar corsair. rgb sini icue üzerinden yönetiyorum ilk sistemi açınca kurdum 2 gün sorun yaşamadım. bugün gskill in ramlerinin rgb sini yönetmek için de onun driverını indirdim ondan sonra oldu bu olay. bu bazı rgb control yazılımları birbiri ile çakışınca da bu durum yaşanabiliyormuş. doğru mudur ?

:D evet hallettim onu dün hocam. uyarmışlardı forumdakiler dün teşekkürler yardım için tekrardan <3
Hocam niye rx ,6700 kullandınız o sisteme

Top Bottom