Arkadaşlar ben 3060 ti'ın olacağını pek zannetmiyorum ya, açıkçası 11k bile şöyle bir sistem için biraz sıkıntılı gibi, Amd 4 olsaydı belki daha uygun olabilirdi, sabah gamegarajdan bir araştırma yaptım, açılın anlatıyorum, şöyle ki
Sınıfının en güçlü işlemci ve ekran kartı modellerine sahip GT301 5T11 Asus masaüstü oyuncu bilgisayarı en uygun fiyat ve taksit seçeneğiyle GameGaraj'da
www.gamegaraj.com
arkadaşlar şu linke bir girin parçalara bir bakın, muhtemelen benzer bir şey olacak
b560m psi : giriş seviye b560, çok güçlü bir anakart değil, yükselttiğinizde biraz pahalıya kaçabiliyor, onun yerinde indirimde anakart kovalasanız daha iyi gibi, ama bu seferde çok istenmeyen bir anakart kalmış olacak elinizde, satmakta zorluk çekebilirsiniz.
11400f : 170 dolara zaten her yerde bulunabilen bir işlemci, indirimde ucuza bile alabilirsiniz, LGA 1200 soketi ölü, işlemci yükseltmek istesek problemli. Bu linkte 11600KF koymuşlar upgrade olarak, yapılabilir, ancak benim gibi render vs için 8-12 çekirdek arayanlar için problem, zaten intel 11 nesilde 10-12 çekirdek yok, 11700, 10900, 10700f gibi işlemcileri seçeneklere koyacaklarını, koysalar uygun fiyata koyacaklarını pek zannetmiyorum, AMD olsa 5600xin üstüne 3.5k-4.5k arası koyup babalar gibi 5900x alabiliyorsun
ssd crucial 500 GB yapacaklar ki, p2 1tb yükseltmek en mantıklısı, 500 gbnin hızı düşüyor sonraları, Drami var mı bilmiyorum, kingston A2000 olsaydı belki daha F/P olabilirdi
Ekran kartı 2 Fanlı, Asus 3060 ti Dual miniyle aynı soğutmaya sahip galiba, görünüşü o, soğutması yetersiz, yük altına girdiğinde ısınabilir ya da performans kaybı olabilir, zira 3060'ın 3 Fanlı OC versiyonları olsaydı belki bi %10-15 daha fazla performans alınabilirdi, bana biraz ATX değil de mAtx kartı gibi geldi. Performansın yanında, arada mining yaparım, cep harçlığım çıkar diyenler için ne kadar uygun olur bilmem, zaten PSU da çok verimli değil gibi duruyor mining için
Ram : 4 Ram slotlu ANakart yükseltmesi yapmadan ramleri ileride 32 GB yapma fikrinde elinizde 2x8 ram kalmış olacak, onun yerine direk 2 slotta 32 GB Ram yükseltmesi yapsan burada en uygunu +1200 TL ye 2x16 gskill ripjaws 4000 Mhz cl18 Rami var. Zaten İntel 11400f 3200 Mhz üstünü desteklemiyor diye biliyorum, yani 4000 Mhz ramin olmasının bu durumda ne faydası olur ondan da emin değilim.
Kasa ve PSU deseniz, Aigo'nun psusu, sistemde ekran kartı vesaire değişiklik yaptığınızda değiştirmeniz gerekir mi bilmem, zira bazı kasalar ömürlük kullanılabiliyor o kadar kaliteli. ilk defa pc alıp uzun süre kullacak olanlar için gerçekten yeterli midir bilmiyorum
Bir de gamegarajın en önemli özelliklerinden birisi bazen sistemlere uygun fiyatlı monitör koyuyor olmaları, buna uygun fiyatlı monitör koyarlar mı emin değilim
Yani sonuç olarak, yalnızca oyun oynayacak olanlar için evet alınır 2-3 yıl tertemiz kullanılabilir, ancak daha sonrası için upgrade'e pek açık değilmiş gibi duruyor, Yani çok geleceğe yönelik bir yatırım olmuş gibi durmuyor, siz ne dersiniz