Neler Yeni

Pc Hocası sistem sorunu yardım!

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
Merhaba yeni aldığım sistemde böyle bir sorun var pc hocasının nv3 ekleyelerek aldım. Amd kart aldığıma pişman etti

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
SEFA KAYA
ekran kartında coilwhine olabilir

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amd olmasıyla alakası yok dostum emin olabilirsin görüştünmü müşteri hizmetleriyle?
Görüşmedim yarın arıycam. Bi kaç araştırma yaptım hep amd de gördüm sorunu
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartında coilwhine olabilir
Nedir ki bu sorun açarmı sıfır sistemde ben bunu kabul etmek istemiyorum sadece yüksek fps alırken oluyo bu ses

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
SEFA KAYA

Nedir ki bu sorun açarmı sıfır sistemde ben bunu kabul etmek istemiyorum sadece yüksek fps alırken oluyo bu ses
hocam ekran kartı yük altına girdiğinde ses artıyorsa coilwhine dediğimiz şey
tanımı bu;
Ekran kartı "coil whine," elektronik bileşenlerdeki bobinlerin (coil) yüksek frekansta titreşmesi sonucu oluşan bir ses rahatsızlığıdır. Genellikle grafik kartı gibi yüksek performanslı donanımlarda ortaya çıkar. Bu titreşimler, elektrik akımının bobinlerden geçtiği sırada oluşur ve bazen ince, tiz bir uğultu ya da cızırtı şeklinde duyulabilir.

Coil whine performansı etkilemez ve genellikle donanıma zarar vermez, ancak ses hassasiyeti olan kullanıcılar için rahatsız edici olabilir. Bu sorun donanımın kendisinden ya da güç kaynağının yapısından kaynaklanabilir.

Bazı çözümler arasında güç kaynağını değiştirmek, ekran kartının güç ayarlarını düzenlemek ya da kasayı daha iyi izole etmek bulunur, ancak tamamen ortadan kaldırmak her zaman mümkün olmayabilir.

bi de 2.5k üzerine nv3 ssd almıştın hocam :)

_Keremkal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kerem Demirtaş

1 coilwhile sadece ses yapar başka hiçbirşey yapmaz hocam
2 aynı sorunu nvidiada yaşamış bir kişi var karşınızda😃 eskiydi ama sorsan hatırlamam vallahi (GTX 1650 de yaşamıştım) detaylı olarak @sfky9842 alıntılamış zaten

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
279
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Coilwhine

şak diye 1-2 güne gidebilirde. enteresan ki bizim 6800xt aynı bu şekilde olmuş bi süre sonra ses mes kalmamıştı. hala kullanıyoruz.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
851
İsim
SEFA KAYA
1 coilwhile sadece ses yapar başka hiçbirşey yapmaz hocam
2 aynı sorunu nvidiada yaşamış bir kişi var karşınızda😃 eskiydi ama sorsan hatırlamam vallahi (GTX 1650 de yaşamıştım) detaylı olarak @sfky9842 alıntılamış zaten
kulaklık takınca dünyayı duymuyorum ben o kadar önemli değil fakat yine de sıfır ürün almış servise gönderse olur ama değişim yaparlar mı bilmiyorum arıza değil sonuçta

_Keremkal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
127
İsim
Kerem Demirtaş
kulaklık takınca dünyayı duymuyorum ben o kadar önemli değil fakat yine de sıfır ürün almış servise gönderse olur ama değişim yaparlar mı bilmiyorum arıza değil sonuçta
Arıza değil evet birde esas parça yerine herşeyi değiştirmeleri beni benden alıyor😃

Sanırsam rahatsız oluyor sesten @enesskooc ?

Bünyamina

80+ Platinum
Benim psu da var. Yanılmıyorsam ekran kartımda da mevcut. Sadece ses yapar maalesef.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
hocam ekran kartı yük altına girdiğinde ses artıyorsa coilwhine dediğimiz şey
tanımı bu;

bi de 2.5k üzerine nv3 ssd almıştın hocam :)
Evet vallahi şaka gibi yükte değil fps yükseklen

Bünyamina

80+ Platinum
Evet vallahi şaka gibi yükte değil fps yükseklen
Fps yüksekken çıkıyor ses. Peki yükte olduğu aklına hiç mi gelmiyor ?
İlla ekran kartı kullanımının 99-100 olmasına gerek yok ki. Bobinin cızırtı çıkarabileceği tüketimde olması yeterli.
Tabi bu bobinden bobine ekran kartına vb değişen bir olay. Şansına denk gelmişsin.
Bende senden daha şanslıyım 2 ürünüm de de var.

Son düzenleme:
Top Bottom