memtest86 çok uzun sürmeyeceğini bilsem şimdi yaaparım da bildiğim kadarıyla biraz uzun sürüyor bir de biosu güncelliyeyimBios Güncellemeyi deneyin. Memtest86 testini yapın.
16 GB olarak görürse Windows ile sıkıntı vardır
8 gb görürse bios veya ram ile ilgili sıkıntı vardır.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Soktuğunuz soketlerin temiz olduğuna, ve ramlerin temiz olduğuna emin olun.
3200mhz olduğu için çıkamaz. Bende düşündüm işlemci 32bit versiyonu daki ram ayarı kalmıştır diye geldi aklıma ama değil.Ya düşünmüyorum öyle bir şey olduğunu ama. Anakartınızın modeli nedir? Millattan önce çıkmış olma ihtimali var mı?
yanlış bilmiyorsam benim biosum zaten günceldi onu kontrol edebileceğim bir yer var mı acaba yoksa yine de en son sürümü yükleyip kurayım mıEvet memtest uzun süren bir test. Biosu güncelleyin önce.
biosu daa güncelledim yine de olmadıSiz yinede kurun. bir sıkıntı yaratmaz.
onu da denedim olmadı galiba pes etmenin vakti geldi çünkü ramleri farklı pc lerde denedim kendi bilgisayarımda tek tek denedim hiç bir sıkıntıları yok ramlerin bunun sorunu daha farklı bir şey bir tek benim bilgisayarımdaa 16 gösteriyor ama 8 çalışıyor yine de hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz içinRamların mhz si farklı olduğundan diye biliyorum. Biostan XMP ayarlarından 3000 Mhz ye çekip dener misin ?
önemli olan yardımcı olmaya çalışmaktı o bile yetti bana teşekkür ederim yine deKusura bakmayın hocam. Çok yardımcı olamadım. Umarım bir gün rastgele uyandığınızda 16 GB olmuş olur diyelim.