yemre08
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 19
- İsim
- Yunus Emre Tancan
Selamlar, 2020 yılından beridir sorunsuz kullandığım bilgisayarım birkaç saat önce kendi kendine reset atmaya başladı. Windows'un yüklendiği ekranda tam açılacakken ekran gidiyor ve reset atıyor. Sonra "Windows Otomatik Onarıma Hazırlanıyor" diyor ve tekrar reset atıyor. Birkaç defa bu döngüye girdikten sonra bilgisayar açılıyor. Sorun falan olmuyor ancak bu sefer de 5 dakika sonra tekrar reset atıyor. Denediğim çözümler şöyle;
-Bios pilini söküp 10 dakika beklemek ve tekrar takmak
-Ramlerin slotlarını değiştirip tek tek denemek (hiçbir değişme olmadı)
-Biosu fabrika ayarlarına sıfırlamak
-Psu güç bağlantı pinlerini kontrol etmek
Bunları denedikten sonra bilgisayar açıldı ve şu ana kadar yarım saati geçmesine rağmen hiç kapanmadı. Tabii bence hala bir sorun var çünkü bilgisayarı yeniden başlattığımda ya da kapatıp açtığımda defalarca resetten sonra ancak açılabiliyor. İşletim sistemindeki kritik dosyalar bozulmuştur diye format atmayı da denedim ancak nafile, hiçbir şekilde bana format attırmıyor. Diskleri seçme yerine bile gelemeden reset atıyor ancak işin garibi şu ana kadar hiçbir sorun yok. Bios'ta da denedim, kesinlikle reset atmıyor pc. Yalnızca boot ederken atıyor.
Bilgisayarımın donanım özellikleri şöyle;
- Asus Rog Strix B550-F Gaming Anakart
- Amd Ryzen 5 5600X İşlemci
- Gskill RipjawsV DDR4 3200 Mhz Ram (2x8 GB)
- Samsung 870 EVO 500 GB Sata 3.0 Ssd
- Gigabyte Geforce RTX 3060 Gaming 12 GB
- Thermaltake Smart Rgb 80+ 600W Güç Kaynağı
Saatlerdir bu problemle uğraşıyorum. İnternette didik didik aramama rağmen düzgün bir çözüme ulaşamadım. Umarım bir çözüme kavuşabilirim.
Güncelleme : Az önce Bios sürümümün güncel olmadığını fark ettim. Bilgisayarın açılmasını 15 dakika kadar bekleyip açılınca Usb belleğe Bios dosyalarını atıp Bios'u güncelledim. Şu an en güncel halinde ancak sorun hala devam ediyor. Sebebini gerçekten çözebilmiş değilim. FurMark ile ekran kartımı stres testine soktum yarım saat kadar. Hiçbir problem olmadı. OCCT ve Memtest ile de işlemci ve ramleri teste sokacağım ama sonuçta bu donanımlardan herhangi birinde sorun olsa bilgisayarın açılmaması veya açılınca kapanması gerekmez mi?
-Bios pilini söküp 10 dakika beklemek ve tekrar takmak
-Ramlerin slotlarını değiştirip tek tek denemek (hiçbir değişme olmadı)
-Biosu fabrika ayarlarına sıfırlamak
-Psu güç bağlantı pinlerini kontrol etmek
Bunları denedikten sonra bilgisayar açıldı ve şu ana kadar yarım saati geçmesine rağmen hiç kapanmadı. Tabii bence hala bir sorun var çünkü bilgisayarı yeniden başlattığımda ya da kapatıp açtığımda defalarca resetten sonra ancak açılabiliyor. İşletim sistemindeki kritik dosyalar bozulmuştur diye format atmayı da denedim ancak nafile, hiçbir şekilde bana format attırmıyor. Diskleri seçme yerine bile gelemeden reset atıyor ancak işin garibi şu ana kadar hiçbir sorun yok. Bios'ta da denedim, kesinlikle reset atmıyor pc. Yalnızca boot ederken atıyor.
Bilgisayarımın donanım özellikleri şöyle;
- Asus Rog Strix B550-F Gaming Anakart
- Amd Ryzen 5 5600X İşlemci
- Gskill RipjawsV DDR4 3200 Mhz Ram (2x8 GB)
- Samsung 870 EVO 500 GB Sata 3.0 Ssd
- Gigabyte Geforce RTX 3060 Gaming 12 GB
- Thermaltake Smart Rgb 80+ 600W Güç Kaynağı
Saatlerdir bu problemle uğraşıyorum. İnternette didik didik aramama rağmen düzgün bir çözüme ulaşamadım. Umarım bir çözüme kavuşabilirim.
Güncelleme : Az önce Bios sürümümün güncel olmadığını fark ettim. Bilgisayarın açılmasını 15 dakika kadar bekleyip açılınca Usb belleğe Bios dosyalarını atıp Bios'u güncelledim. Şu an en güncel halinde ancak sorun hala devam ediyor. Sebebini gerçekten çözebilmiş değilim. FurMark ile ekran kartımı stres testine soktum yarım saat kadar. Hiçbir problem olmadı. OCCT ve Memtest ile de işlemci ve ramleri teste sokacağım ama sonuçta bu donanımlardan herhangi birinde sorun olsa bilgisayarın açılmaması veya açılınca kapanması gerekmez mi?