Anakartta dram ışığı sönmüyor

Cadyy

80+
Reaksiyon skoru
36
Normalde asla pc kendini kapatmaz veya restartlamazdı. Son günler bazen yüksek grafik gerektiren oyunlar oynarken aniden pc kendini kapatıyor. Kapattıktan sonra kasanın içinde ışıklar yanmaya devam ediyor ama görüntü olmuyor. Sadece fişi çektikten sonra geri takınca güç düğmesiyle pcyi açabiliyorum. Diğer türlü bu sorun anında kasanın üzerinde bulunan güç kapama veya yeniden başlatma tuşu çalışmıyor.

Termal macunu kontrol et hocam sadece yüksek kullanımda oluyorsa. Termal macun bitmiş veya azalmış olabilir. İşlemci fazla ısındığı için pc kendini korumaya alıyodur

Anakartın üstündeki her hangi bir ışık yanıyor mu

Termal macunu kontrol et hocam sadece yüksek kullanımda oluyorsa. Termal macun bitmiş veya azalmış olsabilir. İşlemci fazla ısındığı için pc kendini korumaya alıyo olabilir
Normalde böyle şeyler yaşayan biri değilim. Ben The Last Of Us Part 1 bitirdim veya Fc 25 oynadım uzun uzun. İşlemci ve ekran kartı kullanımı yanı sıra sıcaklıklar artabiliyordu. Ona rağmen sıkıntısız oynuyordum. Kafama takılan şey şöyle ki ekran kapandıktan sonra kasa ışıkları yanmaya devam ediyor. Pc çalışıyor ama ekran olmuyor. Tabi pc açıkken nasıl görüntü olmuyor çözemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın üstündeki her hangi bir ışık yanıyor mu
Tam olarak neresinde oluyor o ışık?

Normalde böyle şeyler yaşayan biri değilim. Ben The Last Of Us Part 1 bitirdim veya Fc 25 oynadım uzun uzun. İşlemci ve ekran kartı kullanımı yanı sıra sıcaklıklar artabiliyordu. Ona rağmen sıkıntısız oynuyordum. Kafama takılan şey şöyle ki ekran kapandıktan sonra kasa ışıkları yanmaya devam ediyor. Pc çalışıyor ama ekran olmuyor. Tabi pc açıkken nasıl görüntü olmuyor çözemedim

Tam olarak neresinde oluyor o ışık?
anakartına bağlı olarak genelde sol üste

Son düzenleme:
anakartın bağlı olarak genelde sol üste
Kasa biraz kapalı olduğu için hiç bakmadım ama zaten sorun kendini tekrar ettiriyor. Şimdi tekrar aynı sorunu oluşturacağım ve ışık olup olmadığına bakacağım.

anakartın bağlı olarak genelde sol üste
Açıkçası sorunun ekran kartı olduğunu düşünüyorum ama ekran kartı olmadan da pc çalışabiliyor. Power supply ile alakalı bir şey olabilir gibi bir ihtimal düşünmüyorum değil ama pc eski değil ki parçaları sorun etsin. Üstüne üstlük zaten pc aldıktan sonra ben ekran kartı hariç parça yenilemesi yaptım.

Kasa biraz kapalı olduğu için hiç bakmadım ama zaten sorun kendini tekrar ettiriyor. Şimdi tekrar aynı sorunu oluşturacağım ve ışık olup olmadığına bakacağım.

Açıkçası sorunun ekran kartı olduğunu düşünüyorum ama ekran kartı olmadan da pc çalışabiliyor. Power supply ile alakalı bir şey olabilir gibi bir ihtimal düşünmüyorum değil ama pc eski değil ki parçaları sorun etsin. Üstüne üstlük zaten pc aldıktan sonra ben ekran kartı hariç parça yenilemesi yaptım.
bende psu ile ilgili oldugunu dusunuyorum

Şu an pc tekrar kapandı ve sağ tarafında turuncu bir ışık yanıyor. Bu ışık yanıp sönmüyor. Düz bir şekilde yanıyor.

Şöyle bir yenileme getirebilirim. Az önce turuncu ışığı izliyordum. Işık söndükten sonra beyaz bir ışık yandı. Bu beyaz ışık söndükten sonra yeşil yandı ve geri söndü. Pc tekrar kendiliğinden açıldı.

Şu an pc tekrar kapandı ve sağ tarafında turuncu bir ışık yanıyor. Bu ışık yanıp sönmüyor. Düz bir şekilde yanıyor.

Şöyle bir yenileme getirebilirim. Az önce turuncu ışığı izliyordum. Işık söndükten sonra beyaz bir ışık yandı. Bu beyaz ışık söndükten sonra yeşil yandı ve geri söndü. Pc tekrar kendiliğinden açıldı.
(Aynı sorunu yaşadıktan sonra olan olay)

Son düzenleme:
o ışığa yaklaşıp ustunde ne yazdıgına bakar mısın gozle goremiyorsan kamerayla yaklas sonra parlaklıgı kıs oyle anlasılır

Sorunun PSU da PSU ölmüş

Bire bir aynını ben de yaşadım uzun bir süre nedenini bulamadım kasayı sökerken PSU nün 8pinlik kablosunun birtanesini ısıdan eridiğini gördüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,096,472
Üyeler
174,376
Son üye
panda98
Geri