ben media marktan rampage rm-k90 vector aldım jack kablosu ve yanında çevirici geldi jack kablosunu çeviriciye takıyorum yeşil ve kırmızı anakartdaki slotlara takıyorum ama pc ses gelmiyor telefon veya televizyon taktım ses geliyodu
Y kablosu olmadan sadece yeşil kısma direkt kulaklığın jak girişini tak. Ses geliyorsa verdikleri aracı kablo bozuktur, yenisini al veya iade et. Genelde bu tarz ürünlerde aşırı dandik dönüştürücü gönderiyorlar.
VegGieg 3.5mm Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Y Kablo : Amazon.com.tr: Elektronik
www.amazon.com.tr
Bu arada iade edebiliyorsanız ederdim. Jak girişi kulaklıklar uyguna satılan hazır sistem ve giriş, orta seviye anakartlarda yeterli performans vermiyor. Zaten bu kulaklıkta öyle kaliteli bir şey değil. İnternetteki ₺980 fiyatına rağmen bile pahalı kalıyor. Kulak pedleri, omurgası konforlu değil ve jak. Aynı fiyata H2002D var onun omurgası ve pedleri daha rahat. Keza ₺1300 dediğim gibi H2002P alınabiliyor, onda ses kartı var.
Yerine ise H2002P falan alırdım. Giriş seviyesi oyun kulaklıklarından, usb girişli (yani kendi içinde ses kartı olan) kulaklık almak daha mantıklı.
Post automatically merged:
İade etmeyecekseniz de bağlantıda önerdiğim Realtek ayarını yapmanızı öneririm. Jak kulaklık, hoparlör vb. performansını büyük oranda artırıyor. Hem ses şiddeti artıyor hem de boğukluğu azaltıyor. Ses yetersiz gelirse de aynı konuda EQ APO var onunla ses şiddetini artırın.
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
Y kablosu olmadan sadece yeşil kısma direkt kulaklığın jak girişini tak. Ses geliyorsa verdikleri aracı kablo bozuktur, yenisini al veya iade et. Genelde bu tarz ürünlerde aşırı dandik dönüştürücü gönderiyorlar.
VegGieg 3.5mm Kulaklık ve Mikrofon Ayırıcı Y Kablo : Amazon.com.tr: Elektronik
www.amazon.com.tr
Bu arada iade edebiliyorsanız ederdim. Jak girişi kulaklıklar uyguna satılan hazır sistem ve giriş, orta seviye anakartlarda yeterli performans vermiyor. Zaten bu kulaklıkta öyle kaliteli bir şey değil. İnternetteki ₺980 fiyatına rağmen bile pahalı kalıyor. Kulak pedleri, omurgası konforlu değil ve jak. Aynı fiyata H2002D var onun omurgası ve pedleri daha rahat. Keza ₺1300 dediğim gibi H2002P alınabiliyor, onda ses kartı var.
Yerine ise H2002P falan alırdım. Giriş seviyesi oyun kulaklıklarından, usb girişli (yani kendi içinde ses kartı olan) kulaklık almak daha mantıklı.
İade etmeyecekseniz de bağlantıda önerdiğim Realtek ayarını yapmanızı öneririm. Jak kulaklık, hoparlör vb. performansını büyük oranda artırıyor. Hem ses şiddeti artıyor hem de boğukluğu azaltıyor. Ses yetersiz gelirse de aynı konuda EQ APO var onunla ses şiddetini artırın.
Jak girişli kulaklıklar tamamen anakartınızdaki ses kartına baktığından, genellikle 50, 53, 60 mm diye pazarlanan kulaklıkların sesleri boğuk ve az geliyor. Çoğu kullanıcı ucuz diye aldığından bu kulaklıkların sesini iyileştirmeyi de pek anlamıyorum.
Bu konuda size sesi iyileştirmek için üç tane yöntem göstereceğim. Ses kartı yöntemi sadece Jak kulaklık(yani arka ve ön taraftaki jak girişine takılan) ve hoparlörler için geçerlidir. Diğer iki yöntemi ses kartı olan USB girişli kablolu ve kablosuz ürünlerde de kullanabilirsiniz.
İlk olarak ses kartı yöntemini anlatacağım. Bunun için...
Download Display Driver Uninstaller (DDU) Official - Remove AMD/NVIDIA/INTEL Graphics Drivers Cleanly - DDU is a driver removal utility that helps you completely uninstall AMD/NVIDIA graphics card drivers and packages from your system, leaving no leftovers behind, including registry keys...
www.guru3d.com
DDU üzerinde ses kartını kaldırma var, oradan Realtek'i seçin ve kaldırın.
Kaldırma bittikten sonra sistemi yeniden başlatın.
Bağlantıdan Realtek ses sürücüsünü indirin ve yükleyin.
Eski nesil Realtek ses yongaları için gerekli Windows sürücüsü. Desteklenen yongalar: ALC1220, ALC1150, ALC880, ALC882, ALC883, ALC885, ALC886, ALC887, ALC888, ALC889, ALC892, ALC898, ALC899, ALC861VD, ALC867, ALC900 ALC660, ALC662, ALC663...
www.technopat.net
Sonrasında yine sistemi başlatın. Ses bu sefer gelirse yine yukarıdaki konuda anlattığım gürültü engelleme ve ekolayzer ayarını da yumuşak olarak uygulayın. Ama ben sorun yaşanmasa da Y kablosu almanızı öneririm, üstteki Veggieg kablo bayağı kaliteli başka kulaklıklarda falan da kullanırsınız.
Farklı bir jak kulaklığın var mı? Onu takıp bir denesene, hoparlör de olur. Ayrıca işletim sistemin ne?
Bazı eski ürünler Win11 vb. uyumlu olmayabiliyor. Eskiden fare ve klavye seti ile gelen dandik bir Çin işi farem vardı. Windows 8 vb. çalışırken Win11 sistemde çalışmıyordu.
Rampage ve Gamepower'ın piyasada çok ürünü var, eski ürünleri halan satan yerli satıcıları var. O ürünler belki Windows 11'de çalışmıyor olabilir.
Farklı bir jak kulaklığın var mı? Onu takıp bir denesene, hoparlör de olur. Ayrıca işletim sistemin ne?
Bazı eski ürünler Win11 vb. uyumlu olmayabiliyor. Eskiden fare ve klavye seti ile gelen dandik bir Çin işi farem vardı. Windows 8 vb. çalışırken Win11 sistemde çalışmıyordu.
Rampage ve Gamepower'ın piyasada çok ürünü var, eski ürünleri halan satan yerli satıcıları var. O ürünler belki Windows 11'de çalışmıyor olabilir.
Aygıt yöneticisinde realtek gözüküyorsa sorun yoktur. Realtek ses kısmında gözükmemesi, bir cihaz bağlı olmadığından gözükmez. Cihaz bağlarsan ses kısmında Realtek gözükür. Yani aygıt yöneticisinde gözüküyorsa format atmana gerek yok.
Aygıt yöneticisi ses, video ve oyun denetleyicilerinde realtek gözüküyorsa sürücüden yana sorunun yok.
Realtek (yani arkadaki ve kasa önündeki jak girişleri) ses girişlerine cihaz doğru bağlandıysa, cihaz kaynaklı yazılım sorunu yoksa üst kısımda, Ses girişlevi ve çıkışlarında gözükür. Eğer burada gözükmüyorsa cihaz kaynaklı bir sorun vardır.