Neler Yeni

Pc mi yükseltiyorum hangi parçaları öncelikli yükseltmeyliyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Dülgar
Anlamlı fark yok hocam. 5600X para tuzağı hiç gerek yok. İleride anakartını yükseltirsen 5600'den de 5600X performansını alabiliyorsun.
Anladım. O zaman ben öncelikle işlemciyi yükselticem daha sonrasında ekran kartını anladığım kadarıyla şu an en iyi seçenek r5 5600 herkes onu önerdi

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Ferhat Bilgi
peki 5 5600 ile 5600 X arasındaki fark nedir hangisi daha iyi fiyat olarak pek fark yok ve ghz olarak daha yüksek x
Yok denecek kadar az
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım. O zaman ben öncelikle işlemciyi yükselticem daha sonrasında ekran kartını anladığım kadarıyla şu an en iyi seçenek r5 5600 herkes onu önerdi
R5 5600 fiyatına göre sunduğu çok iyi nemde 5600x var hazır sistem aldım yoksa 5600 alırdım bütçeyi düşürmek için bu işlemciden somra da ddr5 sisteme geçersiniz anakart kaldırır bu arada bios update ile yani öylr biliyorum

Valo üzerinden örnek vereceğim işlemcinin gücünü 400 500 arası fps geziyor 32 mb önbelleği bulunması onu çok başka yerlere getiriyor diğer işlemciler de pahalı kaçıyor en mantıklı işlemci ddr4 am4 platformunda 5600

Ha ddr4 kalırım bütçem yok derseniz ilerde 5800x3d var ona yğkseltirsiniz 4070 i bile kaldırır ama onun için anakart lazım e anakart alacaksanız ddr5 geçmek çok daha mantıklı olur bu bilgi şuan lazım değil size ama ileride yükseltmek isterseniz diye dipnot gibi eklemek istedim

Yusufcan Koçkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusufcan Koçkaya
arkadaşlara katılıyorum ilk olarak işlemci sonrasında ekran kartı son olarak da anakart güçlendirmek daha mantıklı olucaktır

Bir de bios uptade olayını ilk defa duydum işlemcim i3 9100f yapabilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
Yunus Emre Uzun
Hocam aslında bir önceki ramim corsair in 8gb 3000mhz cl16 idi aynisindan bulamadım cl16 3200 vardi hem dual channel olmayacakti hemde gereksiz pahalıydı corsair. Calisan arkadaslar cl16 ile cl18 in farkı cok yok gozle gorulmuyor ben şahsen kullandım dedi 16nin bende daha iyi oldugunu biliyorum ama adam oyle deyince hem 3600 mhz ramler almış bulundum 😂

Hocam diyelim ki islemci ile ekran kartini yukselttim anakartim yeterli olur mu yada islemciyi yukseltmeyip oc yapsam yine yeterli olur mu sadece ekran kartini yukseltsem cunku butce cok yok en azindan ekran kartini iyi birsey alayım diyorum

Bios update bende dun yaptim 2021 de guncellenmis en son 2024 e cektim hemen islemci oc yapabilirmiyim bilmiyorum yaparsam islemciyi yukseltmeme gerek kalmayabilir diye dusunuyorum
hocam mevcut anakartınız A320 model olduğu için yapamazsınız B ve X serisinde OC mevcut ama 5600 takıp rahatça kullanabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Dülgar
Yok denecek kadar az

R5 5600 fiyatına göre sunduğu çok iyi nemde 5600x var hazır sistem aldım yoksa 5600 alırdım bütçeyi düşürmek için bu işlemciden somra da ddr5 sisteme geçersiniz anakart kaldırır bu arada bios update ile yani öylr biliyorum

Valo üzerinden örnek vereceğim işlemcinin gücünü 400 500 arası fps geziyor 32 mb önbelleği bulunması onu çok başka yerlere getiriyor diğer işlemciler de pahalı kaçıyor en mantıklı işlemci ddr4 am4 platformunda 5600

Ha ddr4 kalırım bütçem yok derseniz ilerde 5800x3d var ona yğkseltirsiniz 4070 i bile kaldırır ama onun için anakart lazım e anakart alacaksanız ddr5 geçmek çok daha mantıklı olur bu bilgi şuan lazım değil size ama ileride yükseltmek isterseniz diye dipnot gibi eklemek istedim
Cok mantıklı turuncu sitede tray olarak 5600 u sifir neredeyse yari fiyatina satiyorlar fan bende zaten var gerekirse ekstra alirim sizce mantikli mi

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
arkadaşlara katılıyorum ilk olarak işlemci sonrasında ekran kartı son olarak da anakart güçlendirmek daha mantıklı olucaktır

Bir de bios uptade olayını ilk defa duydum işlemcim i3 9100f yapabilir miyim?
Senin işlemcin Intel hocam. Senin anakart çipsetin tamamen farklı. İşlemci upgrade etmeden önce anakart BIOS'unu son çıkan stabil bir sürüme yükseltmek gerekiyor.

Yusufcan Koçkaya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Yusufcan Koçkaya
Senin işlemcin Intel hocam. Senin anakart çipsetin tamamen farklı. İşlemci upgrade etmeden önce anakart BIOS'unu son çıkan stabil bir sürüme yükseltmek gerekiyor.
uğraşılmaz mı diyorsun yani

yapsam fark olur mu peki bir de

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
uğraşılmaz mı diyorsun yani

yapsam fark olur mu peki bir de
BIOS güncelleyince FPS artması vs gibi performansta gözle görülür bir şey hissetmezsin. O yüzden çok da hakim değilsen konuya BIOS güncellemekle uğraşma. Bir de anakartı bricklersin durduk yerde.

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Ferhat Bilgi
Cok mantıklı turuncu sitede tray olarak 5600 u sifir neredeyse yari fiyatina satiyorlar fan bende zaten var gerekirse ekstra alirim sizce mantikli mi
Ben olsam alırdım sana lazım olan sadece işlemci zaten e neden boşu boşuna 0 ına 2 kat fiyat vereceksin çalışıyorsa mantıklı tabii ki

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hüseyin Dülgar
Ben olsam alırdım sana lazım olan sadece işlemci zaten e neden boşu boşuna 0 ına 2 kat fiyat vereceksin çalışıyorsa mantıklı tabii ki
O da sıfır zaten ki sadece kutusu ve fanı yok o şekilde üretip dağıtıyorlar maaliyeti az oluyor kutulu sifirla ayni yani ama fiyati cidden cok iyi cogu yerde 6700 5500 civarinda tray olani 3700 tl linkte birakabilirim almak isteyen olursa

Reload

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Ferhat Bilgi
İyi de internette daha ucuz 0 olarak 3469 tl

Amazon prime da 3469 tl 5600 işlemci

Sakın alma 3700e amazondan 0 al