Neler Yeni

PC ön farlardan biri çok ses çıkarıyor

Hasannio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hasan
Merhaba arkadaşlar,
Kasamın ön kısmındaki üç fanın ortasında yer alan fan, aşırı ses yapıyor. Bir arkadaşıma danıştım ve bana, fanın bu şekilde çalışmasının PSU'yu ve anakartı zarar verebileceğini söyledi. Bunun yerine, fanın kablosunu kesmem gerektiğini, aksi takdirde fanın patlayabileceğini belirtti. Ancak, fanı aslında kullanmaya ihtiyacım yok çünkü kasa çok ısınmıyor. Yine de, fanın bu şekilde çalışmasını istemiyorum. PSU'yu açacak donanımım da yok. Sizce en iyi çözüm fanın kablosunu kesmek midir?
Screenshot_20241221-074904.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sesi merak edenler için YouTube video yükledim buradan ulaşabilirsiniz

Kalitesizlik için kusura bakmayın Max bu.

Bu arada BIOS üzerinden de durdurulabiliyormus ama benim kasa da o özellik var mı bilmiyorum bileniniz varsa ve söylerse çok müteşekkir kalırım.

Son düzenleme:

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
200
İsim
Ege Y.
Merhaba arkadaşlar,
Kasamın ön kısmındaki üç fanın ortasında yer alan fan, aşırı ses yapıyor. Bir arkadaşıma danıştım ve bana, fanın bu şekilde çalışmasının PSU'yu ve anakartı zarar verebileceğini söyledi. Bunun yerine, fanın kablosunu kesmem gerektiğini, aksi takdirde fanın patlayabileceğini belirtti. Ancak, fanı aslında kullanmaya ihtiyacım yok çünkü kasa çok ısınmıyor. Yine de, fanın bu şekilde çalışmasını istemiyorum. PSU'yu açacak donanımım da yok. Sizce en iyi çözüm fanın kablosunu kesmek midir?
Alıntıyı görüntüle

Sesi merak edenler için YouTube video yükledim buradan ulaşabilirsiniz

Kalitesizlik için kusura bakmayın Max bu.

Bu arada BIOS üzerinden de durdurulabiliyormus ama benim kasa da o özellik var mı bilmiyorum bileniniz varsa ve söylerse çok müteşekkir kalırım.
Biostan yapabilirsiniz

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,579
İsim
Deniz Bey
Kablosunu takip edin nereye takıldı ise çıkarın en kolay yöntem odur

Top Bottom