Neler Yeni

PC oyun oynarken aniden kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
Dostlar PC oyun oynarken aniden kapanıyor. Kasayı baştan aşağı söktüm tozunu aldım parçaları yeniden taktım çıkarttım ama sorunu hala devam ediyor. Yani hiçbir sorun yokken aniden valorant oynarken pc kapandı ve açılması zaman alıyor. Kasanın güç düğmesine bastığımda hemen kapandıktan sonra asla açılmıyor. Biraz süre istiyor sonra hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Chrome da takılırken de bir sorun ama oyuna giriyorum bir dakika geçiyor geçmiyor pc kapanıyor. Ekran kartı sürücüsü güncel Windows güncel. PC de yeni henüz iki aylık. Varsa bir çözüm önerisi olan yazarsa çok mutlu olurum. Sistem de aşağıdaki gibi.
Gigabyte H410M H V3 Intel H410
8 GB kingston fury 3200 mhz
İ5 10400f
Gtx 1650
Kingston NV1 SNVS/500G 500GB 2100/1700MB/s m2

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
İşlemciyi ve ekran kartını stres testine sok. Oyun oynarken işlemci sıcaklığı artarsa sistem kendisini kapatır. Önceliğin sıcaklıkları kontrol etmek olsun.
Dostlar PC oyun oynarken aniden kapanıyor. Kasayı baştan aşağı söktüm tozunu aldım parçaları yeniden taktım çıkarttım ama sorunu hala devam ediyor. Yani hiçbir sorun yokken aniden valorant oynarken pc kapandı ve açılması zaman alıyor. Kasanın güç düğmesine bastığımda hemen kapandıktan sonra asla açılmıyor. Biraz süre istiyor sonra hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Chrome da takılırken de bir sorun ama oyuna giriyorum bir dakika geçiyor geçmiyor pc kapanıyor. Varsa bir çözüm önerisi olan yazarsa çok mutlu olurum. Sistem de aşağıdaki gibi.
Gigabyte H410M H V3 Intel H410
8 GB kingston fury 3200 mhz
İ5 10400f
Gtx 1650
Kingston NV1 SNVS/500G 500GB 2100/1700MB/s m2

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciyi ve ekran kartını stres testine sok. Oyun oynarken işlemci sıcaklığı artarsa sistem kendisini kapatır. Önceliğin sıcaklıkları kontrol etmek olsun.
Ekran kartı sıcaklıkları gayet normal ona baktım. 60 dereceler geliyor olması gerektiği gibi de fanlar dönüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
Peki ya işlemci ?
O da normal görünüyor. Onun da fanında sorun yok. Kapandıktan yaklaşık 15-20 dakika geçti hala açılmıyor. Acaba güç kaynağında bir sorun olabilir mi? 550wt gayet yeterli aslında ama bağlantılarında mı bir sorun var acaba?

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
O da normal görünüyor. Onun da fanında sorun yok. Kapandıktan yaklaşık 15-20 dakika geçti hala açılmıyor. Acaba güç kaynağında bir sorun olabilir mi? 550wt gayet yeterli aslında ama bağlantılarında mı bir sorun var acaba?
Bağlantılarla alakalı oldugunu düşünmüyorum çünkü açmana izin vermez sistemi. @Mehmet Yılmaz baksın bi de bakalım. Belki çözüm önerileri işe yarar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
Bağlantılarla alakalı oldugunu düşünmüyorum çünkü açmana izin vermez sistemi. @Mehmet Yılmaz baksın bi de bakalım. Belki çözüm önerileri işe yarar.
PC şimdi açıldı hemen işlemci stres testine baktım bir sorun gözükmüyor hepsinden başarıyla geçti. Şimdi ekran kartına deneyeceğim ama onda da bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sadece oyunlara girerken yapması yük bindiği anda olan bir şey. Şu an aklıma bir şey gelmiyor ne yazık ki. Yarın yükselt sen konuyu bilen arkadaslar yardımcı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
Sadece oyunlara girerken yapması yük bindiği anda olan bir şey. Şu an aklıma bir şey gelmiyor ne yazık ki. Yarın yükselt sen konuyu bilen arkadaslar yardımcı olur.
Çok teşekkür ederim. Bu arada ekran kartı stres testinde de bir şey çıkmadı. Yeniden valoranta girdim ve pc yeniden kapandı. Gerçekten delirticek bu durum beni.

crawles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Can Yurtaçan
kanka güç kaynağı arızası olabilir aslında çok şey olabilir bol şans valla

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
@cnrkn abi bu çocuğa el atar mısın :D
Abi Allah rızası için yardım edin. İşlemci güç yönetim ayarlarında değişiklik yaptım yine de aynı sorunu yaşıyorum. İşlemci güç yönetiminden en düşük işlemci durumunu %5 en yükseğini ise 90 da bırakırsam oyunun kapanma süresi uzuyor. Ama ayarları 100 e çektiğimde anında oyun esnasında kapanıyor. Önceden iki ayar da 100 de duruyordu. Bu olaylardan sonra ayarlarla oynarak çözmeye çalışıyorum. Bunu dene diyen arkadaşlarlar için yazdım. Yani tam olarak bu da işe yaramıyor.

Top Bottom