Neler Yeni

PC oyun oynarken aniden kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
hayır diğer oyunlarda da oluyor. Fifa, fall guys ...

Rindane48

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Gökhan Gümüş
Sorun güç kayağında olabilir başka psu ile deneyin. Benim başımdan şöyle bir sorun hikayesi geçti bilgisayar 30 dakika sonra kendini reset atıyordu ve yeniden hiçbir şey yokmuş gibi açılıp tekrardan 30 dakika sonra tekrar kapanıyordu Birçok araştırma test yaptım sorunun anakarttan olduğunu anladım. Böyle vakalarda İlk baş şüpheli psu ardından da anakart geliyor Yani en azından ben böyle düşünüyorum

BeKo'O

80+ Silver
Dostum OccT yaz indir ilk siteden
Aç uygulamayı oradan "Power" sekmesine gel.
Süreyi 3 M(minutes dakika) olarak ayarla( onun altındaki ayar auto'da kalsın. Testi başlat. 3 dakika boyunca bütün sistemi tam yük stresse sokucak ısınıcak baya yani sıkıntı yapma. 3 dakika eğer crash almazsan 1-2 dakka bekle tekrar 3 dakika power test yap. Yine crash almazsan. Tahminimce yazılımsal bie problemin vardır onun için de komple USB format hazırlayıp format atmanı öneririm. Bazen işlemci güç kablolarını karıştıranlar veya tam oturtamayanlar oluyor onlara tekrar bi göz at istersen. Onun dışında aklıma fazla bir şey gelmiyor bunları bir dene haberdar et sen. Power testi yaparken sağdaki grafikte her parçanın ısı değerlerini görebilirsin oradan çok anormal ısılara çıkan parçakar olursa dikkat et ısı kaynaklıdır sorun belki. İşlemci (90 ila 95 derece üstü riskli) ekran kartı(85 üstü riskli) anakart (70-73 üstü anormal) ssd (60 üstü anormal)

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Ömer Yiğit Çağlarer
Instagram
omeryigitcaglarer
Steam
RŌNIN 【 浪人 】
Discord
omeryigitcaglarer#2870
bir keresinde bu sorunu güç kablosu yüzünden yaşamıştım, kablo ezildiği için düzgün çalışmıyordu

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,152
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
İşlemciyi sök tak, olmazsa sorun anakart ya da Psu kaynaklı.

TheEvoxy

80+
Dostlar PC oyun oynarken aniden kapanıyor. Kasayı baştan aşağı söktüm tozunu aldım parçaları yeniden taktım çıkarttım ama sorunu hala devam ediyor. Yani hiçbir sorun yokken aniden valorant oynarken pc kapandı ve açılması zaman alıyor. Kasanın güç düğmesine bastığımda hemen kapandıktan sonra asla açılmıyor. Biraz süre istiyor sonra hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Chrome da takılırken de bir sorun ama oyuna giriyorum bir dakika geçiyor geçmiyor pc kapanıyor. Ekran kartı sürücüsü güncel Windows güncel. PC de yeni henüz iki aylık. Varsa bir çözüm önerisi olan yazarsa çok mutlu olurum. Sistem de aşağıdaki gibi.
Gigabyte H410M H V3 Intel H410
8 GB kingston fury 3200 mhz
İ5 10400f
Gtx 1650
Kingston NV1 SNVS/500G 500GB 2100/1700MB/s m2
PSU önemli

cnrkn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Can
Dostlar PC oyun oynarken aniden kapanıyor. Kasayı baştan aşağı söktüm tozunu aldım parçaları yeniden taktım çıkarttım ama sorunu hala devam ediyor. Yani hiçbir sorun yokken aniden valorant oynarken pc kapandı ve açılması zaman alıyor. Kasanın güç düğmesine bastığımda hemen kapandıktan sonra asla açılmıyor. Biraz süre istiyor sonra hiçbir şey yokmuş gibi açılıyor. Chrome da takılırken de bir sorun ama oyuna giriyorum bir dakika geçiyor geçmiyor pc kapanıyor. Ekran kartı sürücüsü güncel Windows güncel. PC de yeni henüz iki aylık. Varsa bir çözüm önerisi olan yazarsa çok mutlu olurum. Sistem de aşağıdaki gibi.
Gigabyte H410M H V3 Intel H410
8 GB kingston fury 3200 mhz
İ5 10400f
Gtx 1650
Kingston NV1 SNVS/500G 500GB 2100/1700MB/s m2
Selamlar muhtemelen PSU da sorun vardır diye düşünüyorum ancak OCCT de genel bir teste sokmanı tavsiye ederim önce PSU dan al testi bence orda zaten kendini belli eder ordan sonuç alamazsan sırasıyla MEM ve CPU GPU şeklinde yapabilirsin!
Mesaj otomatik birleştirildi:

@cnrkn abi bu çocuğa el atar mısın :D
Selam yazdım yazdım iletişimde kalırız 👍

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Yasin
Dostum OccT yaz indir ilk siteden
Aç uygulamayı oradan "Power" sekmesine gel.
Süreyi 3 M(minutes dakika) olarak ayarla( onun altındaki ayar auto'da kalsın. Testi başlat. 3 dakika boyunca bütün sistemi tam yük stresse sokucak ısınıcak baya yani sıkıntı yapma. 3 dakika eğer crash almazsan 1-2 dakka bekle tekrar 3 dakika power test yap. Yine crash almazsan. Tahminimce yazılımsal bie problemin vardır onun için de komple USB format hazırlayıp format atmanı öneririm. Bazen işlemci güç kablolarını karıştıranlar veya tam oturtamayanlar oluyor onlara tekrar bi göz at istersen. Onun dışında aklıma fazla bir şey gelmiyor bunları bir dene haberdar et sen. Power testi yaparken sağdaki grafikte her parçanın ısı değerlerini görebilirsin oradan çok anormal ısılara çıkan parçakar olursa dikkat et ısı kaynaklıdır sorun belki. İşlemci (90 ila 95 derece üstü riskli) ekran kartı(85 üstü riskli) anakart (70-73 üstü anormal) ssd (60 üstü anormal
Selamlar muhtemelen PSU da sorun vardır diye düşünüyorum ancak OCCT de genel bir teste sokmanı tavsiye ederim önce PSU dan al testi bence orda zaten kendini belli eder ordan sonuç alamazsan sırasıyla MEM ve CPU GPU şeklinde yapabilirsin!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selam yazdım yazdım iletişimde kalırız 👍
Hepinize teşekkür ederim abimlerim. Deneyeceğim dediklerinizi Allah razı olsun.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Top Bottom