Neler Yeni

PC oyun sorunları...

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
Geçenlerde 4070 li amd bir sistem topladım. Windows kurdum vs hiç bir sorun yok. Steam üzerinden spider man remastered indirdim. Benchmarkda hiçbir sorun yok 80 üstü fps alıyorum ancak oyunda şehirde gezerken çok küçük şekillerde kasıyor, rahatsız edici şekilde. Ve oyunu açtığımda kaplamalar vs ya doğru düzgün yüklenmiyor örneğin araba kaplamaları kesik kesik ya da geç yükleniyor. Her türlü ayarı değiştirdim sorun oyun ayarlarıyla ilgili değil bundan eminim. En düşük ayarlarda bile sorun devam ediyor. Oynanamaz şekilde bir sorun yaşıyorum. Oyunu silip tekrar yükledim ama aynı şey devam ediyor sorun oyunda mı sistemde mi yardımcı olursanız çok sevinirim.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,867
İsim
Emre Zengin
Geçenlerde 4070 li amd bir sistem topladım. Windows kurdum vs hiç bir sorun yok. Steam üzerinden spider man remastered indirdim. Benchmarkda hiçbir sorun yok 80 üstü fps alıyorum ancak oyunda şehirde gezerken çok küçük şekillerde kasıyor, rahatsız edici şekilde. Ve oyunu açtığımda kaplamalar vs ya doğru düzgün yüklenmiyor örneğin araba kaplamaları kesik kesik ya da geç yükleniyor. Her türlü ayarı değiştirdim sorun oyun ayarlarıyla ilgili değil bundan eminim. En düşük ayarlarda bile sorun devam ediyor. Oynanamaz şekilde bir sorun yaşıyorum. Oyunu silip tekrar yükledim ama aynı şey devam ediyor sorun oyunda mı sistemde mi yardımcı olursanız çok sevinirim.
Oyun M2 SSD'ye mi kurulu? Sistemin DDR5'se BIOS'tan EXPO'yu ya da XMP'yi açtın mı?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,867
İsim
Emre Zengin
evet oyun m2 ssd ye kurulu. XMP açık bios ta hatırladığım kadarıyla EXPO 1 şeklindeydi
Bir BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık bakalım. Ondan sonra bir değişiklik olup olmayacağına bak.

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer sorun yazılımsalsa sorun yok illa ki çözülür ama sorunun GPU da vs fiziksel olarak olma iht var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir BIOS ayarlarını sıfırlayıp kaydedip çık bakalım. Ondan sonra bir değişiklik olup olmayacağına bak.
bu sırada oyunu silip tekrar yükleyeyim mi yoksa dosyalar olduğu gibi kalsın mı, ayrıca bios ta yapmamı tavsiye ettiğiniz ekstra bir ayar var mı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,867
İsim
Emre Zengin
Eğer sorun yazılımsalsa sorun yok illa ki çözülür ama sorunun GPU da vs fiziksel olarak olma iht var mı

bu sırada oyunu silip tekrar yükleyeyim mi yoksa dosyalar olduğu gibi kalsın mı, ayrıca bios ta yapmamı tavsiye ettiğiniz ekstra bir ayar var mı
Yok şimdilik sadece BIOS'u sıfırla hiçbir ayara dokunmayıp kaydedip çık. Tüm sistemini yazabilir misin bir de? Başka oyunlarda bir problem oldu mu buna benzer bir de?

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
Yok şimdilik sadece BIOS'u sıfırla hiçbir ayara dokunmayıp kaydedip çık. Tüm sistemini yazabilir misin bir de? Başka oyunlarda bir problem oldu mu buna benzer bir de?
GPU: Gigabyte 4070 ti eagle, CPU: AMD 7500F, RAM: T-Force Vulkan (16 çarpı 2) 6000mhz, Anakart: Asus prime b650m-a wifi II,
SSD: Samsung 980 pro 2tb M2, PSU: High Power 800W Gold
Spider man dışında bir saat kadar CP 2077 oynadım ama bir sorun yok gibiydi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,867
İsim
Emre Zengin
GPU: Gigabyte 4070 ti eagle, CPU: AMD 7500F, RAM: T-Force Vulkan (16 çarpı 2) 6000mhz, Anakart: Asus prime b650m-a wifi II,
SSD: Samsung 980 pro 2tb M2, PSU: High Power 800W Gold
Spider man dışında bir saat kadar CP 2077 oynadım ama bir sorun yok gibiydi.
CS ya da Valorant indirip onlarda da test edebilir misin bir sıkıntı olup olmayacağına?

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,867
İsim
Emre Zengin
tamamdır bugün indirip bakıcam

bu arada bios a girip ayarları sıfırladıktan sonra windowsa nasıl geri döneceğim
Anakartın Asus. BIOS'a girdikten sonra F7 tuşuna bas Advanced Mode açılsın. Ondan sonra Exit sekmesine tıkla. Oradan Load Default Settings de ve ardından Save and Exit ya da Save and Reboot yazan seçeneğe tıklayıp kaydedip çık. Windows otomatik açılacak.

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
Anakartın Asus. BIOS'a girdikten sonra F7 tuşuna bas Advanced Mode açılsın. Ondan sonra Exit sekmesine tıkla. Oradan Load Default Settings de ve ardından Save and Exit ya da Save and Reboot yazan seçeneğe tıklayıp kaydedip çık. Windows otomatik açılacak.
şimdi bios u sıfırlayacağım xmp açayım mı

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,867
İsim
Emre Zengin

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
bios u sıfırladım ama Windows’u yüklemek için kod istiyor bende de kod yok bunun dışında ekstra seçenek olarak bilgisayarı sıfırla seçeneği var ne yapacağım

bios u sıfırladım ama Windows’u yüklemek için kod istiyor bende de kod yok bunun dışında ekstra seçenek olarak bilgisayarı sıfırla seçeneği var ne yapacağım
şimdi sıfırlamayı denedim ama onu da yapmıyor hata veriyor burada kaldım hiç bir şekilde çakamıyorum

şimdi sıfırlamayı denedim ama onu da yapmıyor hata veriyor burada kaldım hiç bir şekilde çakamıyorum
Tamamdır kurabildim sorun yok şimdi oyun test edeceğim

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,015,359
Üyeler
160,837