PC oyunlarda çok fazla FPS drop yiyor.

exist.one

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
405
Merhabalar örnek olarak AC: Valhalla oyun kaydını koyuyorum GPU kullanımı bir anda düşüyor ve fps kaybı yaşıyorum sonuç olarak çok fazla drop yiyorum. Aynı drop RDR2, Spider-Man gibi oyunlarda da oluyor yani diğer oyunlarda da oluyor bu drop darboğazdan mı oluyor?
Sistem özellikleri:
Intel i5-9400F
AMD Radeon RX 6600XT
16GB 2x8 RAM
GIGABYTE B360M DS3H Anakart

%100 işlemci kullanımı var. Drop sebebi bu. Çekirdek sayısı yetmiyor. Arka planda çalışan programları kapatman gerekiyor.

Merhabalar örnek olarak AC: Valhalla oyun kaydını koyuyorum GPU kullanımı bir anda düşüyor ve fps kaybı yaşıyorum sonuç olarak çok fazla drop yiyorum. Aynı drop RDR2, Spider-Man gibi oyunlarda da oluyor yani diğer oyunlarda da oluyor bu drop darboğazdan mı oluyor?
Sistem özellikleri:
Intel i5-9400F
AMD Radeon RX 6600XT
16GB 2x8 RAM
GIGABYTE B360M DS3H Anakart
İşlemci biraz düşük gibi hocam 6 core 6 thread di galiba çok yetersiz kalıyor bu devirde

%100 işlemci kullanımı var. Drop sebebi bu. Çekirdek sayısı yetmiyor. Arka planda çalışan programları kapatman gerekiyor.
Bu sokette 6600XT için önerebileceğin düzgün bir işlemci var mı hocam?

Bu sokette 6600XT için önerebileceğin düzgün bir işlemci var mı hocam?
Hocam 9700 veya 9900 almadığınız sürece yine aynı sorunu yaşamaya devam edersiniz. 9. nesile yatırım yapmaktansa işlemci ve anakartınızı satıp daha güncel bir seriye yada AMD'ye geçebilirsiniz. Geçen yıl 9600K işlemcimle bende aynı sorundan muzdariptim. Anakartım Z serisi olmadığı için OC de yapılmıyordu sattım kurtuldum 9. nesilden. AMD'ye geçiş yaptım, şuan gayet memnunum ne işlemci kullanımı yüksek ne de drop yiyorum.

6 çekirdek o oyuna yeter. Ben ryzen 5500 ile 400 saat AC Valhalla oynadım. Bir ihtimal de VRAM yetmezliği olabilir. Ayarları ultra değil high yap.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,611
Üyeler
183,145
Son üye
finbye10
Geri